Sunday, July 3, 2011

hiburan minggu ini - dulang hantaran, catering rumah + canopy, catering hall : CHECKED!

*menaip smbil memicit2 kaki..* hadoi.. pnat gile jalan hari ni. seawal 10pagi kuar rumah n alhamdulillah, every step tu bukan la step2 kosong. mlm ni, few things dah bole cross dari my checklist.. syukur2.. so, nk share la dgn korang ape yg dh settle tu eh? *padahal dah sah2 aku dh tulis kat tajuk tu*

dulang hantaran

yg ni adalah bende pertama yg i beli hari ni. i pgi dgn su. i xtau la knp asal pgi kdai tu je nnt org msti tanye, nk bli skrg ke nk bli nnt? haih.. xsmpai plak msg aku. msti la nk beli skrg. however td, i terpaksa berterus terang kerana hint2 sudah tidak menjadi. i terus straight to the point mengatakan yg i takut xcukup mase. i have to do everything NOW. yela, mau xcuak.. tgk ticker ye la die tulis 5bulan lebih. but hakikat nye, i ade 22 weekends je utk di dedicate kan kpd preparations. tu belum kire weekend raya, weekend holiday, yada2.. tp syukur la.. part dulang dh selesai. i bli dulang ni kat CT Handicraft kt dgn rumah i ni je. harga? RM15 je satu!! baloi.. mmg berbaloi..

dulang kt atas utk RM15, ok la kan..

lepas beli dulang hantaran, i dgn su gi tesco beli barang dapur. lepas tu blk rumah menunaikan janji yg dh dibuat dgn mak abah iaitu utk gi suri butik dgn stadium utk survey caterer. blk rumah lepak 1jam pstu pkul 3 kuar blk. pgi suri butik sbb kak su nk bagi test food. haish. thoughtful btol kak suri ni. sambil tu, i pun tunjuk la kat mak baju yg i dh pilih tu. nasib baik die approve.. hehehe.. *giggle*

from plaza alam sentral, i n mak abah straight gi stadium melawati. terasa tegas plak bile pgi i xtgk kire kanan. mmg td i straight menonong je carik booth yg ade buffet set n dome. hahaha.. ade caterer yg i lalu tu, alahai.. annoying yg hamat. i ni dh la sgt xberkenan kalo org slow2, lembap2 ni. smpai la i smpai kat satu booth ni n terus settle

khemah for function @ home

n

caterer for nikah function @ home

weee.. tgk pakej dewan die pun interesting. encik yg deal dgn kitorg ni pun sgt la ramah n xberkira. but unfortunately, i dgn mak abah xle nk decide pasal caterer kt dewan ni sendiri2. kne ade approval dari family azam jgak. so blk rumah je i terus text FFIL n lepas maghrib i pgi stadium lagi. kali ni dgn azam n FFIL. maka..

caterer for reception @ hall

pun settle!!! haih.. lega yg xterhingga. syukur jgak sbb layanan n harga yg dioffer oleh Eiman Catering sgt la memuaskan hati. itu so far la.. but we'll see. lagipun manede yg perfect kan. but satu lagi bnde yg buat i rase lega is when my caterer for both functions at home n hall adalah dari caterer yg same. same goes to my canopy provider. hopefully dgn mcm ni ia akan lebih menyenangkan. insyallah.. =)


9 comments:

LisaLisut said...

congrats mek :) the biggest part in wedding preps finally settled.i know hati u berbunga2 skrg :) yay

e k i n ♥ y u s r i said...

dulang kte same

fira. said...

lisa : owh.. terimas.. alhamdulillah, lepas satu bab. wee.. dlm hati i dh bukan takat bunga satu dua kuntum, siap ade taman lagi. sekali dgn kumbang2 nye.. =P

ekin : yeke? sepp!! mari la kite menghias dulang ini bersama2.. lets go!

Renee Meow (Rini Dato Mohd Khalid) said...

wow byk yg da settle 5months prior.. bagus2.. suri butik ni kat shah slam mane eh? mcm best jer.. rasenyer wedding noraanne pun pakai suri wedding.. nak checkout juger untuk recep tandang..

btw:dulang hantara tu sgt worth it..! chantek plak tu.. lepas kawen u bleh sewakan.. gud investment.. :D

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

fira. said...

renee : alhamdulillah.. i mmg nk target settle dgn vendors awal pun. btw, try la check on suri butik tu. so far diorg punye service alhamdulillah.. semua baik2 n ramah tamah n helpful. butik diorg kt plaza alam sentral sebelah nagoya..

Hidayati Farhan said...

fira, apsal u lebih cuak dr i neh? ahaha, i patut cuak same cenggini. bila catering da stle mcm hilang beban yg berat kan. part paling crucial :D

fira. said...

yati : i dh xcuak dh.. everything dh fall into places. hehehe.. caterer dh dpt, pelamin dh dpt, OP OV dh dpt.. mane cuak lagi. i ade 5bulan lebih n i akan menghabiskan nye dgn perasaan tidak cuak.. =P

fitria said...

jeles sama kamu fira... hehee... lege gile rase kan hal2 utama dah setel..

fira. said...

maria : alaa.. biase2 je. i mmg dh plan nk settle bnde2 penting ni awal. on budget kan.. huhu..