Monday, July 11, 2011

on the card : pantun vs. doa

ikan dilaut asam didarat,
dalam kuali bertemu jua,
hati terpaut janji diikat,
atas pelamin bertemu jua.

orang yang jauh dikenang-kenang,
hanya terkenang pada yang satu,
mula berkenal kemudian bertunang,
diatas pelamin sama bersatu.

source : [here]

xpayah vs2, i dh tau dh pemenang nye sape. pantun of cz.. doa tu elok tp kalo sudahnye ke tong sampah, i xmo tanggung dosa. dpt plak recipient cam i ni. kadang terbaling, kadang2 terpijak *hehe.. kantoi* bkn ape, bnde tu cume kertas. xde rase nye kite cam nk menyanjung tinggi letak ditempat2 yg terpuji. 

biasa nya kite letak kt tempat surat, atas meja study ke hape n masuk dlm bag utk dijadikan reference.  

so tonite, i nk gi jumpe membe abg faiz yg akan tolong assist design kan kad kawin kitorg tu. dummy card ready tp xtunjuk azam lagi. xsure if he will then agree with me. n btw, tetibe i terfancy kad warna2 hitam.. =P



well, kalo xhitam pun maybe darker color ke.. nk kasi senang skit org jumpe bile time carik tu sbb warna dia xmcm warna kertas biase. huhuhu.. konon nye.. well, im meeting the designer tonight, wish me all the best kayh.. =D

11 comments:

Hidayati Farhan said...

fira, saya nk culik pantun anda. hahaha. bole kan? btw, suka gile kot kad hitam tuuuu. mahu jugeee.

gudlak dear :D

Rilla said...

Betol..stuju amats. Rilla pun tak letak doa. Even Bismillah pun tak letak.

amy fahmi said...

i memang verangan nak kad ala-ala mat saleh gitu. simple je. akhirnya dibuang juga nanti.

anaztasias nora aira said...

hitam oren ke tu cantiknya !!

fira. said...

yati : amik la.. amik.. aku pun amik org punye gak.. huhuhu.. peace owner! =)

rilla : kan2.. kalo i dot pun i rase berdos bile nk buang tp xkan la plak nk simpan. huhu..

amy : tu la pasal.. xpe la, mat salleh ke, mat rempit ke.. janji msg smpai. yg penting jgn berhabis sakan utk bende yg sudah nye dibuang..

nora : i pun sukeee!!

Syima Syaz said...

dah letak dah doa panjang2 1 page...

tapi kan fira...kita simpan ok card2 yg orang bagi walaupun dah beranak 3..sbb nak simpan alamat2 diorg..mane tau jejak kasih

farah fadhil said...

I pun plan tanak letak doa
tp I takut in laws je nak letak
parents sendiri bleh la lg kawtim kannn

♥ Kasut Pink ♥ said...

Tu yg sebaiknya. Bape lame kan org boleh simpan kad kite kan.

fitria said...

yes.. i prefer pantun dr doa..

fira. said...

syima : wahhh.. bagus nye u.. btol gak kan. dgn kad ni la kite bole simpan alamat. hehehe.. keep it up!

farah : kalo cantu u kne la psycho skit in law u tu.. ckp nnt buang, masuk tong, bla bla bla.. out of yg ramai2 tu, cume yg mcm syima je baik xbuang. hehehe..

kasut pink & maria : jom la kite kumpul pantun byk2. nnt bole select best of the best! =)

UyaRayza said...

uya pn ade pk nk buat pantun hehehe..ok buat yer nnti uya nk songlap jer hehehe..uya tak kreatipppppppppp..anyway cantik kaddddddddddd