Sunday, July 10, 2011

program minggu ini - full!!

Hello minggu baru.. bak kate entry nana farhana , time flies.. kalo ikut kan ticker i yg xseberapa cume tu, i have like 5months, 1week n 4days until my w-day. yupp, that figure masih stabil. just wait until the 5 turns 4 n 4 turns 3. huhuhu.. scary nyee.. ahhaaa.. fira dh goyang. biar betul ni?!

smlm gi rumah wan n guess what, mak long yg anak dia (abg iman) nk kawin bulan5 thn depan pun dh giat mengecat bilik n beli bedroom set baru. aku!? ok, takut dh.. mlm smlm gak sepatutnye ade majlis mesyuarat ibu2 bapak2 at my house. but its postponed to tuesday n my parents will go to azam's house to discuss. azam kate smlm mak abah die dh beli kain utk wedding kitorg nnt. omg, family aku xbeli satu ape lagi pun.. isk.. sedih.. kenapa tetibe i terase lambat ni? wuuu... takut2..

since sudah keterlambatan so i pun gigih mencari aktiviti utk mengisi masa lapang walaupun selepas waktu berkerja. semua akan bermula hari ni..

11/07/11 - Monday
hari bertemu kawan abg faiz yg nk buat kan kad tu.. kalo bole mmg nk discuss dgn die habis2. sebelum ni dh mintak tolong abg faiz tanye kan kalo buat kad 1piece saje berapa. die kate RM0.90. oh mak aih.. mmg la murah lagi dari vendor lain tp utk situasi yg sempit sekarang itu masih mahal. kalo kne share kad pun share la. as long as bole menjimat kan. i've made my dummy card to show to kawan abg faiz ni. hopefully he'll get what i mean tonight. insyallah..

12/07/11 - Tuesday
mensyuarat ibu2 bapak2.. ok.. this is nervous. ape tah agaknye yg diorg nk discuss kan. on the budget agaknye. or mungkin masing2 nk tunjuk findings2 mereka utk diselit kan utk mase w-day kami nnt. xsabar jgak nk tau hasil nye.. tungguu...

13/07/11 - Wednesday
ok.. yg ni i confuse. nk gi tgk transformers ke nk gi jumpe kak suri to discuss on baju azam. hurm.. undecided.. but antara 2ni akan dibuat. transformers tu, kasi la i chance nk break tgk movie. lgpun kalo tgk hari rabu murah skit kut. =P

14/07/11 - Thursday
kite tgk hati lebih cenderung kemana utk hari yg di atas. jadi baki nya akan dibuat pada hari ni.. 

15/07/11 - Friday
kalo proposal PA sistem tu approve i nk follow up. hopefully date i diorg masih free. but before berharap kat tu baik berharap ia diapprove dulu. n for the rest of the day, i nk duduk2 rumah saje..

16/07/11 & 17/07/11 - Saturday & Sunday
to go to damansara damai to see caterer n to pay the deposit of 10%. start buying DIY thingy.

fuhhh... bole jd ke xbole jd plan aku ni.. mintak2 la bole.. lepas ni dh bulan puasa. bulan utk beramal pule.. =)

5 comments:

Miss Sunshine said...

tu dia... jadual padat fira sepanjang minggu... meeting ibu2 bapak2 tu u kena attend jugak ke?
pergilah tengok transformers tu.... sangat2 best.. baru je tengok malam tadi. hihi..

bagus2, yang penting kita merancang.. org yang gagal utk merancang adalah merancang untuk gagal... ^_^

fitria said...

beznye ade meeting mak2 bapak2 tu... tetibe rase nk join jugak.. hahha.. jadal yg padat.. semoga berjaya merealisasikannya.. :D

LisaLisut said...

bestnye fira..full activity weekend.weekend ni i bosan sbb maybe kene balik kg.yawnnnnnnnn.kenduri smbut puasa la apa lah..haha..

Linda Yusoff said...

Mesti jadi dear...percayalah.=)

fira. said...

miss sunshine : terima kasih diatas kata2 mukadimah tu. btol.. i merancang sbb xmo gagal. tp kalo gagal jgak at least i dh rancang drpd blom ape2 lagi dh tau gagal. =)

maria : wuuu.. thank u.. i cube ye.. i cube..

lisa : hahaha.. biasa la.. dh nk puasa kn.. cheer up!

linda : owh.. mcm lagu siti plak.. ok2. i percaya. insyallah berjalan lancar hendaknye.. =)