Thursday, July 21, 2011

putih itu suci

we went to our WP's boutique yesterday utk amik measurement baju azam. bob, the designer will pm us the design n azam n i will later have to decide. yupp, azam akhirnya akan buat baju yg baru utk reception kitorg nnt.. untong la die dpt pakai baju baru. xpayah pakai baju yg org lain dh pakai. isk.. jelos nye.. total damage rm400. yupp, its sewa basis. dh laa.. malas nk pk total damage ke ape lagi.. rase mcm mase dh suntuk sgt..

in 2days, wedding ticker akan berubah bulan ke angka 4. kalo seingat mase blaja kat sekolah, nombor 4 kalo dibundarkan die akan ke angka kosong. hahaha.. situ la i dpt teori yg time i ni suntuk lagi ke x. baju plak bukan kje main2. bukan takat 3-4hari je siap. nk cantik, elok la kalo ade 3-4bulan. 

finally, we decided to agree n respect kehendak PIBANK. walaupun mereka tidak menyeru dgn nada yg lantang tp i rase mcm xbest tgk muka diorg berubah knowing that azam nk pakai suit nnt. xpela, some other time ok, sayang.. we'll have plenty of anniversaries to celebrate, insyallah.. nnt bole le awak pakai suit idaman hati awak tu.. =)

but anyway, my previous baju bukan la baju yg senang nk dimatch kan dgn baju pengantin melayu. dh la warna pink. azam in pink? sorry, i xsuke. untung bawak kak lang, die perasan satu baju putih ni.. well, i xde la rase baju tu cantik like sgt. yes, its more wedding like dari baju sebelum ni. tp maybe sbb die bukan pink so mata i xtangkap sgt baju tu walaupun baju tu elok je die display. hahaha.. 

tp setelah ku tenung2, ku belek2, mcm ye la, cantik baju tu.. too bad xle nk try sbb bob kate baju tu kecik. yg pada mannequin pun smpai kne pin. masyallah, kecik nye org asal yg pakai baju tu! hurmm.. xpela, i've once said, i xkisah sgt pakai baju ape. yg penting baju azam ade..


hehehe.. konon nk bagi teaser je la.. first time ni fira pandai main teaser2. huhuhu.. tersgt suke la pulak dgn shoulder die. berangan ala2, marion caunter jap..


gagaga.. manede same.. lain je.. cheit.. kalo nk berangan tu, xberagak.. but anyway azam requested baju pahlawan songket.. gosh.. mamat tu mmg xmo kalah kan.. nk2 plak si bob tu bole bantai bagi contoh marion caunter jgak.. ahh.. sudahh..


too bad, cutting yg azam nk buat bukan la semacam si nasarudin ni. azam konon2 nk mcm panglima zaman dahulu kala tu.. bole kate lebih kurang yg mcm ni ler...


xpe la zam.. ikut suke ko ler.. aku layan kan je.. bile balik rumah terfikir gak. its good that we choose white for our attire sbb nnt the theme will be pink n blue. kalo kitorg pakai pink, dh xfair la plak nnt kan. lagipun kate garden concept.. white pun ok pe.. xpela, part baju serious i xamik port sgt.. asal kan ada baju sudah.. huhuhu.. teringat kak lang smlm siap ckp lg yg kalo wedding pakai baju baru yg pilih smlm ni msti video cantik je capture trail turun tangga. masalah nye, ade tangga ke? =P


before i leave, tgk la perangai si budak azam yg gatal ni.. nk tanjak yg paling tinggi je.. sabor je laa..

12 comments:

Renee Meow said...

haha last pic cute.. :D anyways, white is good..! i think u pakai pape pun mesti chun nanti.... kan kan kan.. :D

~ NANA ~ said...

baju u ke yg putih tu? cantek la :)

LisaLisut said...

bestnye..hello4 bulan.masih ade masa.i?bj kr pn tak beli apa.kata nk suit tp dua2 buat tatau je ni.hahaha

Miss Sunshine said...

putih pun ok... yang penting, warna apa pun fira pakai... u adalah insan yang paling cun masa wedding tu... raja sehari mesti cun dari org lainkan... ^_^

fira. said...

renee : uiks.. manede. depend gak.. i ni dh la kelabu asap.. =P

nana : yupp2.. plan nye nk pakai baju tu.. i pun xsabar nk fitting. tggu the PIC alter skit kasi besar.. *i gemok!*

lisa : loll.. cepat la gi beli!! KR masih size malaysia so rasenye yg dh siap pun byk. kalo size rusia mcm azam yg susah. huhuhu.. cpt beli!!!

miss sunshine : ahhh... ayat u.. insan paling cun? tehehehe.. cm klako je i jd insan yg paling CUN.. =P

Linda Yusoff said...

Dear, dgn bentuk badan u, if pakai putih..i can say. CANTIK n perfect. coz u tinggi..siyes tahu..ni bukan puji mintak blnaje esok kat opis.

no-no

* eh tetibe dah mention satu opis ;p

tqahmisdar said...

cantik baju putih u tu.. =)

Syima Syaz said...

ye3ahhh PENGANTIN SUCI bak kata my designer....

fira. said...

linda : isk.. u jgn la ckp cntu.. i pendek je.. seriously.. hari tu u xabis tgk lagi.. gemok pun gemok.. esok tanye bdak2 ofice dulu i kurus cane.. *eh, i pon termentioned mcm kite satu opis la.. =P*

tqah : mane tau cantik? i baru tunjuk half je maa.. huhuhu.. but hopefully dpt pakai..

syima : pengantin suci? hahaha.. mcm bersinar2 seolah2 diatas kayangan? ahaks..

Adawiyah A.Halim said...

pagi ku ceria tgk last pic tu..kelakar...hahaha

fira. said...

adawiyah : hahaha.. klakar kan.. imagine pengantin lelaki i pakai cntu mase masuk dewan. mmg xjadi kawin terus la i..

Cik Emie said...

suke! cantik! nk jugak!! heheh ;)