Tuesday, July 5, 2011

the wedding cake

after lunch, terase mcm nk berdessert2-an plak. argh.. i asik dpt komen yg i ni dh gemok je. so, xmo dessert. mate asik terpandang2 cake. dh la cake kt office ni sedap nye tuhan saje yg tau. setakat 2-3sudu xpuas nye, mau habis 1slice tu dlm mase 10minit.

utk mengelak diri dari pergi ke bistro dan membeli satu slice cheesecake sambil diberi 20% off, i google tgk gambar2 cake n mulakan operasi berangan cake kawin sendiri. hahaha.. 

kalo ikut kan pakej catering, cake kawin i dh include dlm pacjkage kalo xsilap 4-tiers. huih.. tinggi tu. tp kalo nk ditengokkan cake die mcm.. erk.. zaman puluhan skit. hahaha.. bukan la nk judgemental tp cake pun harus disesuaikan dgn concept *konon la*.

so maybe cake kawin yg i akan dpt nnt pun lebih kurang mcm ni..


honestly, saliva i bertakung skrg. haih.. kalo ikut tekak, lantak la cake tu rupe ape skali pun. butter cream die nmpk sedap wooo.. n kalo ikut tekak mmg i suke butter cream lg dr fondant. yumss.. cake dari caterer pun cake butter cream. so agak2 bole xkalo kite nk request cake die design mcm yg kite nk? well, design pun xde la melampau2. simpler mungkin..

check this out..






kalo ikutkan, i mmg suke sgt cake2 yg xpakai tiang tu. tp bile difikir balik, sume cake2 tu bole mkn. dh mcmane plak nk bawak balik rumah kalo dh abis majlis nnt. balik rumah satu hal. nk simpan? muat pulak fridge mak i kt rumah tu. so, mungkin i nk suh die letak fresh flowers je in between the gap n xperlu la lukis2 sgt cake tu. bukan ke less is more.. *wink*

halamak, hari ni mood i google for ideas melimpah ruah. mujur boss xde. =P so girls, share with me. what is your dream wedding cake's like? actually, ni pun bkn dream wedding cake i. i xde dream wedding cake pun. but, i suke yg cantik2 of course.. =)

7 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

kek wane putih merah tu sgt da bomb!! seyess...

zimie said...

ok saliva i pun bertakung jugak.blame u.ekeke sedappp nye cakes tu.seriusssss.dan kenapa tibe2 dihambat rasa lapar ni???waaaaa

UyaRayza said...

uya suke yg no 2 tue hehe..simple n cntik..tp yg buat air liur melelh skang yg no1 hehehehe

Renee Meow said...

i had the same thought too..!! i know caterer mesti bagi free cake yg tingkat2 camtu, so mmg da plan awal2 nanti nak inform dorang xyah deco2 bunga tu.. buat all white 3tiers trus n plain.. xnak kerawang2 or bunga2 icing.. bunga bleh beli sendri je tabur atas.. baru cantek! :D

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

fira. said...

maera : btol2.. de bomb gile kan.. vogue gitu..

zimie : hahaha.. i xbuat pape pun.. =P

uya : tau xpe, walaupun rupe ala2 ketinggalan but tempting tetap tempting kan..

renee : kan.. ikut kan hati mcm nk ckp kt org tu "xpela kak, akak bagi je saye kek tu n icing2 nye nnt i decorate sendiri" hahaha..

Miss Sunshine said...

hmm, kek kite pun dah sekali pakej dengan caterer tu.. 3 tgkt tapi 2 dummy.. huhu, mula2 request nak 1 dummy n 2 kek betul, tapi of course kene tmbh duit kan.. hmm, abah reject... huhu.. ^_^

fira. said...

miss sunshine : huhuhu.. sabar je la. yg penting sedap.. =)