Wednesday, July 20, 2011

of dulang hantaran, invitation cards n baju azam (lagi)

weewit utk diri sendiri!! mlm td berjaya menyiapkan 2 lagi cushion alas hantaran i.. all together, 3 dh siap so 6 more to go.. pheww.. patut nye mcm i can do more but nafsu ni tamak sgt, nk buat cushion la, bunga la.. satu2 xbole ke? haih.. ni mslh kalo semua barang dh ade.. ohh, tinggal nk beli skit je lagi kain cz xcukup. berazam nk focus on the dulang je dulu sebelum buat yg lain.. hai la hati, jgn la tamak sgt.. nnt satu ape xsiap.. thnks tu cuzie elya, kerana gigih membantu. seriously, i heart u!


isk.. xsabar nk siap kan semua n letak siap2 atas dulang yg i dh beli tu.. owh, btw.. yg kat atas ni cume ade 2bijik je sebab lagi sebijik tu dlm kete azam. tu lagi satu cite. actually smlm i mintak tolong azam to buy the alas/papan kek kat bake with yen. so, i pun bg la die my first alas tu as sample. dh yg nama nye lelaki.. nk2 plak azam jenis lelaki sejati, xde nye die beli kan i alas kek tu.. xpela, kire halal..

so blk tu, we went straight to bake with yen. papan/alas kek tu xde size, gi bagus pun xde size. alih2 i angkat je la size yg slightly bigger than my first one tu.

dh abis beli alas tu, i singgah rumah azam mkn putu mayam. smbil tu present kad contoh nk proposed kat parents azam.. thank god, its approved!!

i jatuh cinta dgn kad from kadkahwinku.com ni.. dh la cute.. tgh promo plak tu..


ok, kad xcustom made.. xgagah, xade kerawang2.. tp kalo 99sen sekeping sape nk bagi? huhuhu.. sepantas weekend ni jgak i rase nk ke gallery diorg kt kajang. isk.. harus pantas, promo dh nk habis!!

on the other hand, spjg berborak dgn mak abah azam smlm, rupe2 nye azam dh tunjukkan sample cushion hantaran i td kt mak die. guess what, i dpt job buat alas hantaran utk diorg jgak!!! weee.. best nye.. job la sgt. i actually mmg suke buat bnde2 ni. bak kate elya, lengkap la barang2 kraf kat rumah i tu.. konon risau glue gun stick dh nk abis rupenye korek2, ade byk lg stok. huhuhu.. tp dh gune smlm so kne beli lagi buat tambah stok. 

teruja nk buat kan cushion utk azam plak. bagi la seminggu kompom siap.. erk.. janji manis ku? jeng jeng jeng.. namun begitu, terfikir gak dlm hati, xkan la i pakai cushion azam pun pakai cushion jgak. xkan cushion same tp warna lain.. so, i decided to do round cushions for azam's side..



ok, budget senang nk buat.. tp smpai skrg masih xterbayang processnye.. kalo beli je kat kedai agak2 aci x? hehehe.. aci la kan.. xkan xaci plak.. bak kate mak, kite buat die, bukan die buat kite.. =P

hari ni, hari i diceriakan dgn msg2 dari org baik.. xmo cerita lg sbb blom confirm.. tp hati dh mule suke gembire.. balik ni plak nk ke butik kak su utk discuss lanjut psl baju azam smbil ditemani FSIL n insyallah FMIL. alang2 tu bole skali beli kain kat nagoya. 

smbil mendoakan yg baik2, i nk sambung berkerja smbil mate terjeling2 kat hp kut2 lampu kcik die nk menyala. hahaha.. mane tau msg masuk tp die xbunyik. *mustahil. excited sgt, ckp je la* =P

11 comments:

♥ Kasut Pink ♥ said...

Fira, blm pnh tgk b2b yg buat round cushions. Menarik jugak ni..

Linda Yusoff said...

wah wah wah..happy nye fira.
good luck for your dIY project. =)

UyaRayza said...

uya pn suke kadkahwinku tue hehehe..aci tak skang nie uya dah book design kt pesonakadkahwin tapi rase mcm nk burn sebab mahal n nk tukr p wat kt tempat lain yg lagi murh n design nk wt sesimple hbs..aci tak mcm tue? hehehe

LisaLisut said...

omg.kad tu sgt elegan!apsal la br bgtau.i tak survey pn.huhu.99sen dh nk rm1,gulp.mahal gak tu.tp sbb share berdua so kire 50 sen sorg la anggaran.ok jugak.nice wehh kalau kad yg mcm dlm gmbr tu u amik :)

fira. said...

kasut pink : gulp.. tah mcmane la nk buat tu.. i belum dpt idea lagi.. yikes!

linda : thanks!! =')

uya : uiks.. aci ke xeh mcm tu.. erm.. kalo still untung walupun burn aci la kut. tp kalo end up lebih kurang nye mcm gile syg bg org burn kan deposit mcm tu je.. but anyway, just follow ur guts laa.. =)

lisa : btol2!! 50 sen je.. walaupun die kcik je tp muat gak masuk 2jemputan. tu yg suke tu.. sepah pun sepah laa.. *huhuhu.. aku ni xikhlas btol*

Renee Meow said...

i like cards camtu..! very the elegant+exclusive gitu..less is more.. kan? btw nice lah bantal u buat tu..chantek n kemas..yg bulat2 pun cute..so bleh pinjam nanti untuk wedding i..xnak sewa.. hahaha ;p

fitria said...

wah lisa.. dpt job.. amik la upah ckit.. ngeh3... go fira go..eh nk tnye.. cushion ni keras la erk psl ade alas kek tu? klu nk wat baring2 bole ke?

Miss Sunshine said...

amboi.. excitednya fira menDIY.. nanti nak tengok round cushion tu ye kalau jadi... ^_^

fira. said...

renee : hahaha.. bole je. tu pun kalo menjadi.. tehehe..

maria : uiks, amik upah? hihihi. dgn tunang sendiri je pun. xkan nak amik upah.. buat malu je.. huhu..

miss sunshine : tu la.. tatau la nnt jadi ke x.. tu kne buat mase tenang2. skrg, sibuk nk buat i pnye dulu.. uhuhu..

Hidayati Farhan said...

fira, nyampah la ni. dkt fb da nmpk rajin, kat belog lagiiii rajin. aduiii. hahahaha. fira, mane nak cari cushion bulat tu agak2? klau jumpe let me noe ya

fira. said...

yati : cer tgk kat jusco ke, mane2 superstore ke.. lagi2 nk raye ni.. msti byk cushion.. =)