Thursday, July 7, 2011

Entertainment on ur wedding day

what are wedding ceremony without music.. u tell me.. paling pun alunan kompang n nyanyian marhaban yg mengasyikkan.. huhuhu.. part ni kalo x, i xamik pusing sgt. but now rasenye mcm dh bole consider. mesyuarat ibu2 bapa2 akan diadakan somewhere this week n i rase sudah tiba masanya utk i raise this issue.

actually, both abah ade ckp dgn i psl hal ni. my abah ade ckp yg die pun nk jemput his cousins who are a saxophonists. this was inspired by my cuzen yg kawin hari tu. well, saxophone's fine but mcm hari tu die bawak his whole band utk perform (cz diorg dulu ade band). aiyark.. kalo bawak satu band msti la mahal kut. abah kate nnt bole kawtim but still, i dont fancy people singing in my wedding. lain la kalo kumpulan anak2 muda indie ke, anuar zain ke, sheila majid of cz la aku nak.. tp kalo org2 xknal nyanyi lagu karaoke ni.. iskk.. i kurang la.

for my future abah (FFIL) yg excited ni plak siap gi kenduri org mintak kad tukang DJ tu lagi. talking about DJ, seriously i xsuke org yg tolong welcome makcik berbaju merah sambil mengusik jumlah bilangan ayam yg diamik oleh tetamu. pstu bile die nk ckp die slow kan lagu pstu die dh abis ckp die kuat kan lagu. that was like oh-so-come-on!! mungkin DJ tu SS but not at my wedding ok. 

MC plak, hurm.. to get a good one will cost hundreds or probably even thousands. kat tpt i kje ni bermacam MC dh i jumpe. n nk bayar die rm800 (plg murah i pnah tgk) hanya utk bercakap xsampai satu hari.. isk.. aku kje kut hari2 baru dpt gaji. die senang2 je. setakat 400-500 tu ok la kut. but yeah, it depends on the personality jgak. yg ade name mungkin la mahal. but who cares, im nobody anyway.. buat ape plak nk MC glamor2 kan.. ridiculous.. (as for me. my pocket, my money)

eh, ape ni ckp pasal MC ni. org nk ckp pasal hiburan.. well, dulu i pnah teringin nk ajak kumpulan gamelan utk main mase i kawin. tp skrg i rase cam boring la plak. mane plak nk suh org gamelan ramai2 tu duduk dgn instruments die yg besau2 tu. azam plak pnah ckp yg die mcm nk suh kawan die yg ade band indie to perform in our wedding. i xtau knp but i suke kumpulan indie main on my wedding. mayb sbb nnt mcm lebih santai n rilex?? but pls, im not refering to kumpulan indie berambut tobek n bergitar karen. maksud saye yg akustik n berpercussion comel.

hari ni google2 n i found [this] . PA system + 1 tarian traditional for only RM570?? that was bloody cheap! (sbb i bahagi dua =P ) penari2 plak adik2 yg masih kcik comel. owh boy.. rase mcm best je tgk budak2 menari mase tgh mkn kan.. n dlm pakej tu jgak siap ade penyanyi berpengalaman.. bole xkalo i xnk penyanyi berpengalaman tu n suh je budak2 menari td walk with me mase i smpai hall nnt. ok, i dh berangan.. weee..

tp su, my aunty sibuk nk suh pasang lagu2 raihan mase i kawin nnt. well, bkn la xnk. jgn kate raihan, in-team, invoice sume pun i nk selit2 jgak but xde la all the time. lg pun kalo xde org nyanyi2 kire masih aman kan. well, i just play the music by CD je.

overall i rase semua boleh diatur. i'll go with anything that is cheap. mcm gi tesco, kne wise buy kan.. (??) cant wait to show this to mak abah. hopefully they'll help me to sort this out. cz kalo diorg sudi, i nk book penari2 kecik ni. =)


wahh.. adik2 joget zapin. comel nye!!!
source : google

12 comments:

LisaLisut said...

i kata book jgn xbook! :P

Miss Sunshine said...

wahh... comelnye ade penari kat wedding u nanti.. best jugak ade hiburan cmni kan... bagus2.. ni yang berkobar-kobar nak pergi wedding u nnti... hihi.. ^_^

UyaRayza said...

uya pn planning penari berarak dgn uya siap pegang dulkang dgn hantaran..over tak heheheh...

Alia.A said...

murah lah babe. book without a hesitation!! :)

fira. said...

lisa : uiks.. ok2.. rileks2.. jgn la marah2.. lek2..

miss sunshine : alaa.. bkn sure lg.. idea je ni. u xmo panggil?

uya : whoaaa.. best kan kalo mcm tu. terase2 mcm princess zaman silam plak kan?

alia : book without hesitation? hahaha.. saba dulu. kang kalo mak bapak i xapprove. mampos.. =P

amy fahmi said...

penari? sila la book. rasa comel je. kalau budak2 tu tesilap sikit2 pun still rasa cute. hehe

Linda Yusoff said...

ouh isu dj SS ni mmg akan buat pengantin jerit2 dlm hati..haha

i br je reject caterer punya PA+DJ sbb charge i $660. wth?

n plus ms i dtg test food kat majlis.DJ tu mmg stok psg lagu 60an. OMG.Pengsan *

haha.so now hunting lg..

fira. said...

amy : hahaha.. kan2.. kalo die ter slip ke ape pun still comel kan? ok, i dh excited.. diorg comell!! *xtgk lagi pun dh kate comel* =P

linda : linda!! btol2.. rase mcm nk gi amik mic tu dari DJ tu je kan. i pun nk tgk jgak la mcmane DJ ni buat kerja dulu but if diorg xbest im sorry but i've to give you the speech. huhu..

Little Bookworm said...

hey, i baru je start baca blog u, n i have to say, i'm loving it! coz i pun tgh plan my wedding jgk ni, n ur blog is a useful guide for me. and best baca sbb rasa mcm ada geng, haha...keep writing! :D

fira. said...

hi little bookworm! thanks for dropping by here. drop la selalu n keep on updating ur preparation progress. kite share same2 kayh? btw, u're getting married, congratulations in advance!!

fitria said...

i nk carik mc yg pndai kawal majlis.. xnk lagu2 zaman 50an.. lagu2 sedih.. xnk die ckp SS.. huh susahnye nk carik..

fira. said...

maria : btol2.. mc kne btol2. kalo xhabis majlis kite..