Monday, July 25, 2011

barang hantaran

boss texted me to inform that he'll be in a lil late. ok, cun.. ade few things to share.. mlm td baik punye berangan sebelum tdo. terkenang kan 3dulang hantaran i yg masih kosong n ready utk diisikan dgn barang2 duniawi. *cz yg lain sume dh letak brg2 adat, sejadah n such*

azam n i dh agreed to buy our own things. perkara ni dh dipraktik sejak tunang lagi. reason 1. supaya kite beli ape yg kite suke. 2. brg lelaki mahal nokk.. azam bkn jenis nk kalah. seketul jam die dh mcm harga 2hantaran utk aku. so, baik surrender awal2. hehehe.. lucky cz die juga memahaminye. so, diputuskan sedemikian rupa tanpa sebarang bantahan. 

dulang #1
a handbag. hari tu sebok meroyan pasal coach kan? skrg i up skit budget ke AH. ahakz.. ni i cite kalau budget bukan halangan tau. kalau ade extra lagi bole i beli miu miu or kalau ade extra lg kite ble fly ke UK utk dpt kan bag DVF. 

btw, enjoy my "kalau" story. kalau is all i can say.. nway, kalau ade kalau, baru la berangan tu bole jalan kan? its like the key to ur dream is KALAU..........

dulang #2
Ipad la ape lagi.. kalau ade Ipad senang skit nk berblogging serata dunia kan? baiklah, ini common.. siapa yg xde Ipad psti mahu Ipad di dulang hantaran mereka. mcm i, mahu tp duit i malu nk keluar byk2..

dulang #3
makeup set. xkisah la brand pape pun. janji ade. nk buat persediaan berdandan utk sang suami nnt. aumm!! huhuhu.. yg ni xyah berangan kut.. insyallah bole dpt. kalau pun xkalau sgt. ngeee..

so, thats all for now. kalau ade mase bole tambah lagi. 

n kalau kje i xbelambak pun confirm entry ni akan lebih panjang. tp, itu semua kalau sahaja. the thing is, kerja aku byk n gua nk kasi clear gua punye table dulu.. arios!! =)

19 comments:

~ NANA ~ said...

semoga "kalau" tu menjadi kenyataan okey...amin :)

♥ Kasut Pink ♥ said...

nak join "kalau" jugak. best. haha

Miss Sunshine said...

Semoga KALAU jadi KENYATAAN... Mane tau kan, ade rezeki lebih... ^_^

Linda Yusoff said...

suka tiga tuh. camne nk jd kn kenyataan? jeng3

fira. said...

nana & miss sunshine : amin.. amin.. ~

kasut pink : hahaha.. jon join.. kalau kite join, msti lagi syok.. eh, kalau lagi.. =P

zimie said...

daling,ikutkan i pun banyak kalau-kalau ni.tapi tulah cuma wang ringgit jela mengatasi segalanya.haha

btw u dah beli lulur ke?;p

Fariza said...

hik3.
kalau boleh mcm2 nk untuk dijadikan hantaran. tp harus berpada kan. hu3.

fira. said...

huhuhu.. tatau la linda camne nk jadi kan kalau ni xkalau lagi..

fariza : kalau kite layan kan kalau ni, mmg xkan habis. but insyallah, selagi berpijak dibumi yg nyata, kite akan berpada2. =)

zimie : blom beli. terlupa + xsempat smlm. nnt la beli.. i pun nk merasa kulit selicin and selembut bayi tu.. huhu..

fitria said...

insyaAllah.. semoga KALAU anda wujud.. :) nk ipad jugak...

Hidayati Farhan said...

fira, I pon usha2 anya hindmarch. ari tu. meleleh jek weh. KALAU jugak lah kan pny byk duit. hahahaha

fira. said...

fitria : amin.. =D

yati : sobs.. tu la kan.. kalau angka last die tu dibuang confirm i beli. tp kalau la kan... huhu..

Renee Meow said...

nak ipadddd...nak main angry bird.. haha semata2,voley?? i kene tahan nafsu beli iphone/ipad until next year.. mane tau ada model2 yg baru..ngee.. ;p

LisaLisut said...

haha...i aritu joking dgn kr,meh sini ipad u i letak ats dulang2.pretend mcm i yg bg pdhal dia dpt free.tp mcm tak best.so tetiba dulang bertambah n kene add towel n choc.towellll kauu.haha

cis fira.i tau u mention i meroyan arini kt blog.i'm one of them.bukan meroyan or marah.tension serabut ya rabbi babe.sobsob..

fira. said...

renee : kalo tunggu model baru mmg smpai kesudah la xdpt dear.. huhu..

lisa : hahaha.. mmg i nk kasi tuju kat u pun. alia a. pun same. marah2 je.. huhuhu.. towel u bagi? meh sini i sponsor towel sebijik. nk yg ade sulam2 x? bole request tau nk tulis ape.. huhuhu..

anaztasias nora aira said...

okey x nak jadikan idea batu batik sepasang sebagai hantaran :)

Syima Syaz said...

fira, aritu nasib baik i sempat beli make up Elizabeth Arden 1 set.sbb tanak beli MAC, ke BB ke sbb 1 set dah berapa ratus hengget + eye shadow tak byk (penting),skrg dah takde dah set tu.RM300+ je.. pastu SA kat situ bagi wedding present.. facial wash Elizabeth Arden..skrg pakai...nice!! muka sangat bersih!

LisaLisut said...

fira,r u serious?be careful with what u ask for.hahaha

fira. said...

nora : baju batik? ok pe.. bole atted wedding mane2 b2b nnt sedondon.. awww..

syima : really? wahhh... bertuahnye.. hopefully ade deal cntu lai sale2 ni.. sayang jgak nk spend mahal. elizabeth arden dh la ok..

lisa : hahaha.. serious la.. lu ingat gua main2 ke?

Alia.A said...

hamboiiiiiiii. patot la tersedak aritu.

mane x mrh. borang nikah punye psl. nasib nk nikah dgn org tu. kalau x, grrrrr. tapi dah setel dah pun. hehehe. my part je skrg.

nnt u suruh azam buat cpt2. jgn delay2 so that xdela blur sane blur sini.

ipad 2? taknak try motorola xoom? or smsung tab 2? i'm waiting for samsung tab 2.