Thursday, July 14, 2011

sediakan payung sebelum hujan

rasenye skrg i dh tau ape perasaan org yg dh plan mcm2 + yg terbaik utk wedding die tapi akhirnye di spoil kan oleh pihak2 xbertanggungjawab. well, xpnah lagi jadi kat i since mase i pun blom tibe but ade la i dgr bad review psl vendor2 i ni. bukan satu je eh.. hampir semua pun ade bad review masing2. tp, i nk pegang kate my cuzen ni.. 

"bukan silap diorg benda xjadi elok. silap hari bulan je"

well, mane kite tau org tu mmg xbagus. setakat dgr 1-2 bad review pasal satu vendor tu xbermakna mereka spoil utk semua client diorg. mungkin they have done their best yg kite sendiri xtau ape yg diorg dh lalui tp rezeki still jugak xmenyebelahi, so.. bende tetap xkan jadi kan? bole jgak jadi org lain dengki cube nk curah pasir dlm periuk nasi. owh well, percaya pada rezeki saje la. 

terima kasih to all bbf friends yg sudi kongsi2 ilmu n pendapat. its a reminder for me but still i love my vendors very much. im keeping as many positive vibe as i can. mereka semua baik2 dgn i. PR wise, tip to the top *sbb tu la ai syg diorg sume*. xde sorg pun yg bile i tanye diorg xreply or jawap kasar2. they treat me like a friend. super duper baik n im so comfortable with them. hopefully, all this will stay the same smpai kehujung nnt. 5 more months to go everyone!!

to any of them yg ade bad intention, seriously.. xberkat weyh.. u wont be happy. trust me. kalo bende ni jadi kat i pun, i will be very upset + geram + meroyan. but lets pray that everything will be all just fine. kalo in case dh jadi nnt je aku nk meroyan. kalo skrg meroyan berdosa. huhuhu.. mintak jauh.. mintak jauh..

so now that i've learnt so many things, rase nye nafsu xbole nk dilayan kan. bag coach idaman ku.. abai kan.. aku ada payung nk dibeli. baik simpan duit stand by drpd berhujan dikemudian hari.. ape2 jadi, bole ke bag coach tu jadi sandaran? xdpt nye..

hari tu, i dh gatal2 gubah hantaran gune brg ted b azam.. gosh.. excited n xsabar nye nk mule. nnt nk beli cushion jd kan alas dulang, kain n more kain.. i pun dh practice mcmane nk buat bunga yg mcm i nk tu. hopefully weekend ni dh bole mule membeli2.. 

so lets spread the positive vibes, everybody! positive vibes! =)


6 comments:

fitria said...

btl tu.. nafsu tu abaikan dlu.. kalau i merengek2 nk beli yg mahal2 pastu kene la ceramah.. beli handbag mahal2 pastu kepit kat ketiak je wat ape.. klu beli kete mahal2 at least boleh buat g jalan2.. huhu.. simpan wat mase depan kan.. klu ade rezki terlebih2 beli la.. :)

Miss Sunshine said...

semoga semuanya berjalan lancar tau... nanti dah siap DIY, share dgn kitorang ye.. ^_^

Hunny Kitty said...

cantik jugak ek kalau gantung payung kat siling dewan or buat walkaway yg style 'terowong' tuh

LisaLisut said...

bukan u je yg rs mcm tu fira.i pun.apa2 yg i dh book n i dgr ade bad review ke apa i will keep in mind n bersedia.mental n fizikal.cewah.hihi.yelah takkan la dh dgr review trus nk burn depo lak kan.kene fikir gak duit yg dh dilaburkan.betul apa u ckp tu.yey thanks sbb beri smgt jugak n spread the +ve vibes! :)

lets pray semua akan smooth je nnt togeder2 :)

Linda Yusoff said...

Suka entry ni..mengajar erti Positif !!! i loike.

Syima Syaz said...

like 100x!!

think positive k...