Thursday, June 30, 2011

wahhh.. dh pakai baju kawin!!!

omg.. mcm xcaye je yg td i dh cube baju kawin.. sebut btol2.. baju kawin!! hahaha.. thanks for your awesome hospitality kak su.. =)

well, the main reason i nk gi jumpe my WP td is to inform them yg i dh tukar venue. alang2 tu kak su suruh i pilih baju skali. according to her, pilih baju skrg nnt kut ade design baru yg i berkenan bole tukar. takut nnt kalo i xpilih2 pstu design yg baru plak i xberkenan terus gigit jari.

actually, i xchoosy sgt pilih baju. seriously, xpnah berangan pun nk pakai baju mcmane2. konon on color part pun i xpicky tp lepas dh tgk2 baru la i prasan, rupe2 nye mate ni asik tertarik kat warna pink je. adehh.. malu plak dgn azam. aku ni minah jambu rupenye. hahaha..

so, buat mase ni i dh booked baju ni..


arghhh... warne pink!! knp dgn aku ni?? tape2.. breath in, breath out.. janji puas hati.. mintak pulih konflik dlm hati.. 

masalah seterusnye, baju azam.. sungguh xmungkin la die nk disuruh pakai baju warna pink jgak. to me pun, its a big no-no ok.. since baju i dh mcm ni, mcm xkne la plak kalo azam bertengkolok bertanjak. kak su suggest azam pakai baju coat nehru.. alahai.. xberkenan sungguh i dgn azam baju coat nehru tu.. so, say no-no to nehru coat jgak.


i dgn azam sepakat nk the groom to wear tuxedo warna mcm kt atas ni. cube tgk abg kt bawah ni plak. alahai.. hemsem nye..


tp abg atas ni xde perut. azam perut die plak sgt la maju. alang2 tu i dgn azam tanye la satu kdai buat suit kt bwh plaza alam sentral tu. ade ke, tempah suit kt situ rm800! hamboi.. mahal sunggoh nooo...

kalo nk suruh kak su buat baru harga rm400. ok la but still its sewa basis. ahad ni nk kne gi lagi butik kak su bawak ibu2. while zakri aka bob will design baju for azam. haih.. sape tau tempat murah buat tuxedo sile share.. but kalo nk beli buat harta sendiri bape ek? anyone?

11 comments:

Rilla said...

Nice la kaler dia. Takdela pink sangat...more to mauve kan tu?

anaztasias nora aira said...

nora fitting ahad ni hehehehe nyibuk je kekeke

fira. said...

rilla : kalo tgk btol2 kak su n staff die tu kate warne ni name die dusty pink. tah la.. i xterer part warne2 ni. =P

nora : wahhh.. dh fitting eh? i baru pilih baju. belum alter lg. baju i pakai ni pun xbole nk zip. bottom i besar sgt. =P

Adawiyah A.Halim said...

mmg cun la baju pink tu...pink tu sweet tau...heeee...

tqahmisdar said...

cantik.. =)

LisaLisut said...

cntik weyyy baju kooo.hahaha.coat nehru tu yg mcm i suh kr try tu ek fira?hmmm.i rs mcm nk suh kr pakai coat jugak tp kat rumah panas la.cm tak sesuai lak i rs.i pn tak minat nehru tu.hope last fitting ade la baju pahlawan..tp cm pelik lak aku pakai dress dia pakai phlawan.(situasi kite cm lebih kurg jek haha)

Ms. Fiena said...

wohh saya pon minah pink di hari nikah.. sep skettt.

fira. said...

adawiyah : kan.. pink senanye sweet tp i je malu2 nk ngaku.. =P

tqahmisdar : thanks! =D

lisa : haah.. yg tu la.. alaa.. sekejap je pun panas. xkisah la buat kt rumah ke kat mane. kne pada gaya cantik gak ape..

ms. fiena : ahhaa.. sepp!!

Miss Sunshine said...

fira.. serius cantik baju kahwin u.. samelah kita... nanti pink jugak... ^_^

fitria said...

fira.. baju tu custommade erk kat sane? byk lg tak baju yg cantik2?

fira. said...

miss sunshine : eh? same? hehehe.. geng la kite!

maria : eh, xla.. baju tu mmg dh ade.. =)