Thursday, June 16, 2011

fruitfull offday.. HALL BARU : CONFIRMED!!

yupp, hari ni sgt berbuah dgn rimbun. i like!! huhuhu.. actually hari ni i off so xpgi kje. off hari ni adalah hasil kerja hari ahad hari tu. lega bile cuti mcm ni i bole gunekan utk selesai ape yg patut. seperti my previous entry, kan kate nk tuka venue kan? alhamdulillah.. settle sudah.

officially venue dari dewan raja muda musa akan bertukar ke dewan serbaguna menara 1 ipk selangor. ok name hall tu panjang. xmegah plak tu. gelak la korang puas2. according tu my sister lagi la die kate venue ni xglamor. *sigh* xpela, i dh suh FFIL suggest kt kawan polis die utk kasi tuka name hall tu. kasi la indah skit. letak name org pun xpe. i.e dewan tan sri musa hassan ke (sbb tu je name ketua polis yg i tau. yg baru ni punye xingat).

ok, excited sgt pasal dewan baru smpai dewan lama terus dilupakan. actually td pkul12 kitorg ke kompleks belia dan kebudayaan selangor utk jumpe the person in charge. smpai2 je terus ckp yg kitorg nk cancel pakai hall tu. mujur org tu xtanye knp. mule2 die kate xde masalah. time tu i dh lega skit. skali die bawak kuar kertas rupenye2 kalo nk cancel die cume akan refund half je. alahai.. burn RM1.5k. bute2 je hall tu dpt RM1.5k dari aku n azam.

well, redha je la. mase tu belom tgk lg hall baru mcmane. dh siap jumpe dgn PIC hall lame terus kitorg direct pgi hall baru. tu pun pasal aku eager sgt nk gi tgk. ok, smpai2 je simpang traffic light i dh excited. nk letak bunting kat mane2 la bagai. n then nmpk sign ni..

alahai.. kodi nye name. tp tgk pade bangunan nye i dh mule jatuh hati..

so basically, this is it..

the entrance

drive way entrance. view quarters polis tau.. -_-"

azam n his father discussing. dua2 ade tokoh polis kan kan.. tp tunang saya bkn polis. =)

the outdoor area. tpt ni actually court badminton but since this saturday ade wedding anak ketua polis perak kalo xsilap so diorg pasangkan platform n letak kan carpet. katenye, kalo wedding mmg diorg akan buat kan mcm tu. so, i punye pun la. yay!!!

the stage. actually mase kitorg dtg ni xbukak lampu so bergelap la kitorg. ade lah pengcahayaan skit. tu yg dpt amik gmbr ni. 

ni plak view dari end to end of the hall. ok la.. carpeted, aircontioned, not too big, not too small.. *sorry gambar gelap. nak2 pulak camera saye terlalu canggih*

ni plak view kt luar. nk dtg naik bas polis? not a problem! hahaha.. kalo perasan bangunan sebelah kanan tu masjid. masjid die pun cantik.

conclusionnya, im loving my new hall. FFIL is arranging for table n chairs rental. mane tau kalo bole dpt murah kan. apa lagi, pakai la cable2 polis yg mane ade. walaupun mule2 ade gak rase name hall ni xglamor n kalo nk gi wedding aku nnt korg kne masuk IPK selangor, tp i rase maybe inilah yg terbaik. FFIL pun bukan org calang2 mase die kat polis dulu. td pun mase i gi sume org berdiri panggil die tuan. so, pakai lesen die jela. =P

anyway, hall ni pun murah. cantik jugak ape.. insyallah, i akan mintak kaw tim dgn kak suri tu supaye deco lawa2 hall ni.

ps. aci xkalo kitorg nk masuk hall nnt nk suh polis escort kitorg naik motor superbike die tu? ala2 raja2 menteri2. hahaha.. or maybe ade brass band ke.. hehehe.. saje jeeee... =)

8 comments:

ElyaElmo said...

kerusi ngn meja leh rent dgn catering jugak kan?

LisaLisut said...

sukanya diaaa!!! yey i know this place.dlu makcik tgl situ.n kwn i ade umah blkg tu.haha.poyaty kenal kawan kazen dia si azrina tu ;p

sygnye burn 1.5k..mcm2 bole buat.tp dh u kata takpela redha takpolah kan.ko mmg kaki redha mcm KR hahaha

Miss Sunshine said...

Fira, ni area mane ye? Macam familiar tempat ni tapi still tak boleh refresh.. kat mane ye?

fira. said...

elya : haah.. mmg another option is to go for caterer yg dtg dgn package kerusi meja. but tgk dulu mcmane. yg seri payung u tu ok eh? i suke kalo ade org recommend ni tp jauh sgt la plak.

lisa : haaa... senang la nk dtg nnk kan? nway, bkn xsyg rm1.5k tu. but what to do. kalo diteruskan pun still kne add about rm1k ++ jgak utk decoration dewan. dewan lame tu kureng cantik. dibelakang setiap cons msti ae pros nye. =)

miss sunshine : hish.. org shah alam murtad la u ni. hahaha.. ni yg dekat ipk polis atas bukit between sec9 n sec 8 tu la. remember traffic light to S.U.K?

amy fahmi said...

fira...lucky u. dewan ni cantik. :))
and dekat ngan rumah i gak. ;p
nak risik dgn u harga dewan ni leh tak? plsss. :))

fira. said...

amy : phewww.. ade gak org sudi kate dewan ni cantik. terima kasih! =) eh, dekat dgn rumah u? where r u? sec 8? sec 9? hehehe.. nk tau harga dewan ni? email la saya.. hikhik.. gedik. zafira.a.alias@gmail.com

Miss Sunshine said...

haha.. org shah alam murtad eh.. kihkih.. dah lama tak lalu area tu.. maklumlah balik shah alam sebulan sekali aje... hehe.. dah ingat dah tempat tu.. hihi..

n.u.r.u.l said...

hi miss..

tgh search for my wedding preparation and bumped into ur blog..
seronok gak baca ur journey for ur wedding..

if u dont mind, can i know the rental of the ipk selangor hall? and if u have the contact person details?

you can email me at nurazz02@gmail.com if its not convenient to write it here.

thank u so much miss! :)