Friday, June 17, 2011

dah nak bole kawin dah!! - the checklist

tepuk tangan! tepuk tangan!

first of all.. alhamdulillah another core part of my wedding dh hampir selesai. so far caterer yg respond to us ni sgt bertepatan dgn citarasa (citarasa eh, bkn rasa. rasa blom try lagi), harga n dekorasinye pun ok. pakej katering lengkap dgn coffee corner n cake 3tingkat. service pun so far bole tahan sopan n prompt jgak. kalo xde pesaing yg lain insyallah we'll go with this caterer je.

memandangkan yg satu ni kitorg dh berkenan, should there be any caterer found to be in our list harus la lebih baik dari caterer A ni kan.. so lepas ni tinggal jumpe kakak pelamin n beritahu die pasal my new venue. perasaan  : excited!!!

kalo according to the ticker, i have another 189days / 6 months n 6 days je lagi until our wedding day. wohoooo!!!

jadi, mari kite tgk checklist i yg agak cantik ni *perasan*

venue - done
pelamin etc - done
caterer - half way there
baju - pending
OP - done
OV - done
MUA - done
Mini pelamin at home etc - done
hantaran - pending
favors - pending
invitation card - pending

so far, tu je la kut yg core kan? yg lain tu sub je so sap2 soi je la.. hehehe.. to me yg mane yg i dh start paying tu i just like to consider it done. xpening kepale. lagi pun insyallah, xde mslh (except for my venue ni =( ). with another 6months in my hand, im quite happy with my progress. kalo siap cpt kite awal kan je la. bole x? hehehe..

4 comments:

Renee Meow said...

wah 6months to go n da byk gak u da buat...so happy for u dearieee... :)

meow~
http://reneemeowweding.blogspot.com

fira. said...

thank you renee.. yes2, im so happy.. hopefully semuanya berjalan lancar, insyallah.. =)

anaztasias nora aira said...

yang besar2 dah setel lega skit heehhe :)

fira. said...

btol, nora.. bkn takat lega skit. lega byk.. psni msti i rindu nk gi pameran pengantin lagi. tp dh xde pape dh tgk.. huhu..