Sunday, May 1, 2011

my wedding ring..? CHECKED!!

OMG OMG OMG Oh My God!!!!! 
*sambil meloncat2 kegedikkan*

hantaran for her :: wedding ring

guess what kawan2?? kitorg kan kan kan.. dh beli i punye wedding ring!!! weee.. seronoknye!! langsung xplan pun tau.. alih2 dpt cincin. isk.. i just couldn't be any happier. =')

ok, cite nye mcm ni. remember last week i xdpt nk kuar dgn my FSIL n FMIL? so i pun ingat la nk tebus mingggu ni plak. so i kawtim dgn my FSIL utk gi putrajaya weekend ni (which is hari ni). ikut kan i just nk tgk2 je.

so blk je dari rumah wan ptg td i straight gi rumah azam utk ke alamanda. sampai je, kami straight cari habib jewel. mule2 tu surprise gak tgk ade less. tp i xla expect nk bli. so kitorg continue jln smpai accident kaki mia. tehehe.. sian die. xpasal2 dpt souvenir dari pak su die.. kaki die bole ble tesangkut plak kt stroller die. jeez.. smpai tecabut kulit die. kalo i pun dh confirm meraung. mujur watson dpn tu je so i rushed beli ubat luka n plaster.


ape2 pun mia mmg tough. jap je die nangis. xde pun melalak mcm nk mati. nangis pun sopan je. bagus sgt. tgk kt bawah, siap dh berdamai lg. they are so cute..


so the journey continue. discussion were made dpn push cart jual bag2. hehehe.. ikut kan mmg i dgn azam hampir nk beli cincin kat diamond n platinum yg i suke tu. tp pk2 blk yg kat habib ni lg worth it . well, its not those fancy diamond with cert n everything. berapa carat, berapa clarity ke ape pun i hentam kromo je. i mmg xreti langsung bende2 mcm ni. but the pattern sgt cantik. i bekenan, i suke. pendek kate, puas hati.


pusing punye pusing, belek punye belek, last2 confirm. the price pun sgt berbaloi. i pun mmg xsmpai hati nk dera azam suh beli yg mahal2 sgt. to me as long as cantik n ikhlas, tu dh cukup *amboi, dh dpt bole la cite. sudah la farok!*

so dh pilih, maka pembayaran pun dibuat. n cincin nye pula... 
*drumroll*

*
*
*
*
*
=)
*
*
*
*
*
ngade kan..
*
*
TADAAA!!


cincin die? nk tgk btol2 xdpt la. nk bg hint? xkut.. nnt i dh nikah nnt tgk puas2 eh. xlame.. 7bulan lebih je lagi. =P


so, thats about it girls.. hope u enjoy ur holiday too.. till then, ttyl!!

10 comments:

Miss Sunshine said...

Wah.. dah beli cincin... sampai sekarang tak decide lagi nak diamond ke nak emas... nak dua2 bleh tak? hehe.

anaztasias nora aira said...

beshnyaaaaaaaaaaa dah beli cincin !! weeeeeee ~

Syima Syaz said...

good!
saya nak beli rantai masa saat2 akhir..hahhaa
cuma wedding ring untuk si dia kena start dah sbb nak buat custom made...

fira. said...

miss sunshine : mesti la bole. knp plak xbole. i punye pun diamond dgn white gold. try beli time ade sale. mcm lebih worth it. =)

anastasias nora aira : yes.. yes.. dah beli!! wee..

syima : saat2 akhir? hehe.. knp eh? btw, i pun nk custom made cincin for my fiance. u nk custom made kt mane

miey anna said...

wow..pilihan yang betul..my e-day ring pon from habib..nice kan..tahniah darl ^_^

fira. said...

miey anna : thanks dear.. i mmg suke cincin i. yes, its really nice!! *grin*

Alia.A said...

fira. u pegi alamanda why x roger??? :p hehehe. boleh meet up next time. heee. bestnye u dh beli cincin. i punye wedding bln 9 cincin pn x beli lg. hahaha. i tggu nk dkt raye nnt utk promosi raye. :D jelesnyeeeeee u dh beli.

Bubbles said...

syima: share dgn i juga kat mana u nak buat cincin.

iedchan said...

Alah...baru nak negok..heheh...saya pun da beli cincin kawen...awalll lagik da beli..smagat kite ka..hehhe

btw..i folo u k..:P

fira. said...

alia : eh, u kat putrajaya ke? i xtau la. kalo i tau msti i dh roger. btw, jgn jelesss.. hehe.. dont worry la. xde nye short supply cincin kt kdai tu. =)

iedchan : alaa.. xbole la tgk. lambat lagi la. xsyok la reveal awal2. i pun nk try lupe kan pattern cincin tu supaye nnt nikah i can fall in love semule dgn cincin tu. nway, thnks for following. =)