Friday, May 6, 2011

honeymooning

yay!!! akhirnye siap jgak minit meeting i minggu ni. pheww.. senanye xsabar sgt nk blog pasal entry ni. to be honest this month mmg skit boring. byk bnde kne survey je n duit byk dh kuar. xde pape special pun. tu la, sape suh buat baju awal2. *padahal awal skit je pun*.

so, antara bende yg i kne survey this month is our honeymoon destination *sambil ingatkan dlm hati supaye survey je fira. jgn gatal2 nk book plak. kang xpasal2 melopong plak lg bulan yang depannye* before i survey, i nk make sure i tau dulu ape yg i nk buat during that honeymoon and tempat mcmane yg i nk gi for our honeymoon. 

kalo i bgtau ni msti korg ketawa cause antara benda yg msti buat for our honeymoon nnt is to travel by airplane. hehe.. main peranan ok airplane tu. gile lame sgt kut i xnaik plane. sobs.. dh boring dgn darat n air. nk travel pakai udara pulak!!! so, kalo takat honeymoon ke langkawi nk drive mmg i mogok la jawapnye. =P

setengah org suke honeymoon tpt sejuk tp i x.. yes2, mmg org kate lagi sejuk lagi best. but tell u, i bkn org mcm tu. to me kalo dh bersama org tersayang sejuk ke panas msti tetap best kan. *hepp2.. jgn byg kan..* i rase kalo tpt sejuk mesti byk activity terbantut. ahaaa.. maksud saye kalo sejuk sgt nk gerak pun susah. i dh la malas mandi. kesian azam nnt i berbau busuk sbb xsuke mandi semata2 sebab sejuk. xpasal2 honeymoon tu xbest. unlike tpt panas, kite bole sejuk bile kite rase nk sejuk (just be in ur room n turn on the aircond) n bile kite nk panas kite just keluar. 

so to the beach adalah tempat yg paling sesuai utk org2 mcm i. 

hehe.. tp xla i akan berpakaian mcm ni. gambar hiasan semata ye..

ckp pasal beach, actually kat malaysia ni ade byk kut beach yg hebat2 n gah2. bertuahnye kite dpt duduk kt tpt beriklim khatulistiwa ni kan. hehehe.. tp i je xreti nk bersyukur. konon nk kasi la luas sikit pemandangan.  so kalo begitu mayb i akan gi honeymoon overseas yg xberape nk overseas. hahaha.. bali or phuket or koh samui pun overseas jgak kan. kasi la can.. tp, kate la xkesampaian i nk ke tempat2 berikut, i might consider going to langkawi. hehehe.. ade gak kan air asia gi langkawi. tu pun i cume nk dok kat hotel ni je.




xtau knp i dari dulu suke hotel ni. padahal xpnah pgi pun. ade la skali tersesat dgn family smpai entrance hotel ni. the location adalah kat hujung2 pulau langkawi tu. maybe pasal tu kut i suke. in fact pulau langkawi tu pun bkn besar mane. kalo boring bole drive je ke town.

pulau lain.. hurm.. tgk la mcmane. mungkin akan consider redang or perhentian sbb i suke mkn keropok lekor. *???*

to some people, they may opt for the forest. closer to the nature katenye. well, its not that i dont like adventure (i only like but i dont do), but mcm takut skit la dlm hutan. to those yg mmg sgt nature lover mungkin patut pgi. especially when u n ur partner both share the same interest. awww... romantic. kut la nnt bole jumpe orang utan bole bercakap kan *influence george of the jungle*

anyway, i just nak share this one info of this one cool hide out in bentong, pahang. from the website i can tell that this place is soooo beautiful. ok, mmg sgt romantic pun in fact. *geram*. maybe some of you mmg dh tau about kewujudan tempat ni tp i xkire, i nk share gak. meet 





just look at the spectacular view. tell me siapa yg xnk holiday kat sini. i nk tp i xnk honeymoon sini. hahaha.. mati keras i dgn azam tgk hutan je. =P 

tp ape2 pun i mmg xsabar nk honeymoon sbb nnt azam msti pamper n cuddle i kaw2 punye *i kat awan ni. tgh imagine azam popok i smpai tdo. =P * of all the activities i akan suke sgt nk berjalan menghabiskan duit. which that is actually one of azam's weaknesses. azam, jalan.. isk.. xkemane je. but kalo on our honeymoon nnt i nk die compromise n i jgak akan compromise. 

to b2b out there yg dh beli honeymoon package ke dh plan ke ape share la dgn i. i pun nk tau gak. hehehe.. kalo ex-b2b nk share pun bole. sharing is caring.. =)

6 comments:

Miss Sunshine said...

perhentian superb..! double thumbs up... Dah try cari pulau sipadan tak? ade orang kata best jugak...

fira. said...

miss sunshine : sipadan? owh.. i xsmpai kesane plak. gosh.. teruk btol i ni. lupe plak malaysia ni ade sabah sarawak. =P

amy fahmi said...

i baru nak suggest sabah sarawak..senang nak makan sbb still kat negara sndiri. hihi

Alia.A said...

fira. japamala resort dkt tioman pun sgt best! try la google. sgt forest and natural.

LisaLisut said...

i suka suggestion casabrina tu.sb i suka hutan!hehehe.both fiance n i tak suka panas2 sgt.lol.tu yg smpai harini still pondering tak book2 lg.sbr jela i.sb i xnk masuk cmpur bab honeymoon,nk laki uruskan haha.i pmalas. perhentian redang tioman semua i xsmpai lg.i think sabah best sbb ada 2 iklim - sejuk di kaki gunung dan pulau yg panas hahaha.u get 2 in 1 negeri kan?cool apa.tak payah keluar malaysia ;p

langkawi andaman best.sbb dia xmcm langkawi part lain2 yg chenang semua tu.kire mcm tmpt mewah la hihihiih

fira. said...

amy : amy!! btol2.. i suke opinion u. i xterfikir pun. kalo takat sabah msti senang nk carik mkn kan? xkan la nk honeymoon je tp xmkn btol x? =)

alia : yes2.. i dh usha tempat tu. jeez.. tu pun sgt cantik kan.. phewww... can feel the breeze already. weee..

lisa : really? haha.. untung la ur fiance nk buat kan. mine... hurm, i xsure die bole buat or i yg tamak nak buat jgak. huhu.. well, gotta make sure everything will be according to my dream. insyallah.. =)