Sunday, May 29, 2011

wedding date - to be revised =(

badi malang may still blom habis lagi rupenye. baru ingat last week i was problem free but nmpk gaye ujung2 bulan ni pun ade lagi masalahnye. mmg btol bagai dikata, jadi org bertunang ni mmg byk dugaan. they should be more specific especially on may. hahaha.. itu utk i je kut.

so, yesterday i received this shocking news. my date on 23rd december mcm going to be a no-no saje. i was like sgt2 dissapointed. hati i crushed mcm ape tah i pun xtau. proposed that the solemnization to be moved earlier. but xmungkin la november. awal november raya haji. 11/11 adalah hot date yg aku xfancy. n lepas tu adik aku spm. awal bulan december 3minggu berturut2 cuzen aku dh chop. so nmpk gaye mungkin kne postponed atau i kawin bln october. dua2 pun i xsuke. but knowing that this is org tua punye request, i terus rase yg i have no say on this matter. mmg indeed this is my day. but kalo org tua xhappy smpai bile2 pun kite xkan happy jgak kan. *sigh*

officially, i bukan saje diattack monday blues but may blues as well. mood sgt2 la susah hati. hal ni pun i xbole nk turn to azam sgt cz i tau die pun lebih kurang je dgn i. we're not happy. lagi2 bile terkenang kan vendor2 yg dh dibooked. hopefully semua bole selesai ASAP. i want the exact date to be decided by this week. i dh redha je skrg walaupun deep down inside i still hope that we can just stick to this date. 

10 comments:

inn said...

jd tarikh fira bpe hb?

Alia.A said...

alahai babe. kesiannye u. i know the feel. anyhow, sbr k. insyaAllah boleh settle.

btw, i dh jumpe anil on friday night haritu. :)

fira. said...

inn : xtau lg la dear.. sobs2.. xnk tukar!!!

alia : insyaallah.. i pun harap bnde ni bole settle cpt.

nway, hows ur meeting?

LisaLisut said...

hmm...setiap org ade mslh masing2 kan fira.si polan dgn mslh ni si polan dgn mslh tu..sama2 lah kita doa that everything's will gonna be fine..

fira,awl pn takpe.kawin cpt skit.yahoo! ;p

Bubbles said...

larrr.sabar je lah k..

i ada the same prob with my engagement date too. belum bertunang lagi dah ada masalah.

dont wory too much k. yang penting is berkat from Him. :)

fira. said...

lisa : btol tu. hopefully, semua masalah polan2 tu akan selesai dgn baik. termasuk la i. u suh i kawin awal? u nk suh mimpi i tu jd kenyataan ke?

bubbles : yeah.. thanks. i mmg leave it to Him pun. i percaye ape yg terjadi ni ade hikmah nye.. =)

nida-razak said...

dear, sabar ye..insyaAllah sumenya akan lancar.. =)

Syima Syaz said...

sabar ye fira...
mesti ada hikmah ni..=)

fira. said...

nida : insyallah.. i pon harap mcm tu jgak. thnks.

syima : thnks syima. hopefully la sume ni ade hikmahnye kan..

fitria said...

la camne leh jadi camni dear.. sabar ye.. insyaAllah semuanya berjalan lancar nnt