Wednesday, May 25, 2011

byk nye nk fikir

haaaa... amik kau. konon before this xtau ape nk buat kan bulan ni? so, since bln ni pun dh nk abis, maka segala atok nenek pencarian kne la disambung semula. suddenly i dh xtau mcmane nk gerak lg dh. asik2 tgk benda yg same je. alahai... tolong la saya..

antara benda yg nk kne disettlekan SEGERA :

1. Caterer - baru lepas discussion dgn abah azam n die kate kalo ade mane2 caterer yg ok, book je. nmpk nye die pun dh kecuak-an tu. katenye sbb takut nnt by our date caterer dh xavailable. well of cz ade belambak caterer. but bare in mind, yg available utk kite xsemestinya yg terbaik. i ade dpt tips katenye its better kalo kite dpt jd org awal yg book dgn that particular caterer cz in one day they might take more than one place so yg awal2 tu la yg akan dpt chafing dish yg class n sbg nya. also kalo bole i nk carik caterer kt shah alam gak supaye senang die nk deliver nnt. usj ke, kg. melayu subang ke, sg. buloh ke is still considerable.

2. Hall - another thing is to find time utk jumpe dgn PIC utk hall. yes, abah azam pun ade tanye pasal ni jgak. percaya x, die dh siap kan the guest list! jeez... gile advance FFIL aku ni. sebelum i je yg terpaksa jd tukang menjawab, its better kalo kite dpt clear kan everything once n for all. 

3. Hantaran from UK - this is good. kaklin kate she dont mind to buy me anything from UK as hantaran. tp dgn syarat nnt die blk i kne byr blk. well, of cz la kan. die suruh i choose anything that i like n she'll get it for me. since kaklin yg akan byr dulu, i xtau brape budget die n i pun xmo la order yg mahal2. been checking out here n there but yeah, i asik tgk bnde yg same je n yet i cant make up my mind. =(

4. Baju Azam - finally, azam setuju nk pakai suit on our wedding day. hahaha.. its always been my no. 1 choice but i xnk decide kan utk die. i xnk la nmpk obvious sgt yg this wedding is all bout me. mmg semua org pun tau, lelaki xamik port sgt but hey, that doesnt mean yg diorg pun xde teringin ape2. tp xpela.. smlm pun die dh mentioned this to his mom. mak die kate "xpanas ke tghari2 pakai suit?", well aunty.. hall kami kan ade aircond. ngeeee.. now that she hv seen the point so, yeah.. it has been approved! maka.. ade chan la aku pakai baju pink kak suri ni..


rasenye i tamak sgt kut sbb tu la carik2 xjumpe. kjap carik caterer kjap carik baju kjap carik hantaran. anyway, kalo uols ade suggestion bg la eh.. i know korg baik.. kan kan kan.. =P especially part caterer.. despite byk bnde kne buat, i also need to hear some review from u. mcm yg kite tau, caterer adalah antara potential wedding crasher terbesar dlm weddings. yikes!

9 comments:

fitria said...

yeah betul tu.. jangan cakap lelaki pun xdek keinginan nak wat pape.. mcm my tunang pun macam2 die nak.. kdg2 lagi over dr i..hikhik.. sori dear.. xleh nk bg idea bout caterer since i pun tak start carik lg.. but mcm berminat sri payung yang elya book tu..

Miss Sunshine said...

hmm.. kita pun tak setel bab caterer lagi... cuba cari Pak Engku catering.. selalu die buat catering kat wisma PKPS, opposite Grand Blue Wave tu..
Hantaran dari UK? Mak aihh.. jauh betul... hihi.. ^_^

kite pun banyak nak kene fikir.. huhu

LisaLisut said...

catering2 ni mmg i surrender.sbb i punye seremban..huhu..

meletopp wey gmbr baju pink tu!!bestnya. Suri mmg best2 kan baju dia.tp tulah..bajet ciput >_< maka cari yg murah2 je..huhu

fira. said...

fitria : i pun interested bile bace review elya. tp mcm jauh sgt la. =(

fira. said...

miss sunshine : kuzie catering? diorg xmahal ke? hehehe.. budget xbesar maa.. =P

lisa : nyah, kalo bkn sbb mak share function dgn azam, mak pun xmampu nyah. haha.. xpe, WP u pun msti ade baju best of the best. rileks je.. kamarini punye pelamin awesome ape..

amy fahmi said...

kuzie catering i penah try tp mcm x best sgt. tekak i selera murah2 kot. :p


hantaran from UK tu u choose designer punye barang laa. something yg mmg nak beli kat malaysia tak mampu.
or kalau constraint, just beli something yg ada logo harrods. hihi..org tgk sume tau it it from London. :p

fira. said...

amy : yeke? huhuhu.. mungkin mase tu bkn pak engku tu kut yg masak. hahaha.. i xpnah try pun. nway, thanks for the tips. pape nnt i try carik yg ade logo harrods eh. hahaha.. tp bkn kt m'sia pun dh ada harrods ke? but at least its harrods kan. =P

iedchan said...

hari tu i pergi wedding kawan tunang i..caterer die sedappp..hehhe..nnt kalo dpt no die..i try bg k...

fira. said...

yes pls.. thnks..