Tuesday, May 31, 2011

hello june!!



pejam celik pejam celik, dh june rupenye kite ni kan. laju btol mase berjalan. to all june's brides, amacam? nervous x? nervous x? msti excited kan? hihihi.. kalo i pun excited jgak kut. atau lebih teruk mungkin dh xmau pgi kje langsung.. hehehe.. ngade2. mcm la awak sorg je yg nk kawin. 

i actually sgt look forward utk june since i sgt2 tension di bulan may. hopefully bala di bulan may cumalah kebetulan dan bukanlah suratan. hahaha.. kalo ikut plan asal, pada bulan june ni btol la tinggal 6bulan je lagi until our wedding day. insyaallah, the date will remain unchanged. tolong la doakan saya ye.. smlm smpat jugak i tanye azam, "u nk kite kawin cepat ke lambat?" to my surprise mamat tu jawab die nk kawin pada date yg slame ni kita plan. halamak, sentimental jgak rupenye abg bouncer aku tu. kut la i expect die jawab "awal" cz dh gatal sgt or "xkisah" cz mamat tu kadang2 hati kering jgak. 

lega bile the majority xde mslh dgn date tu. however, kalo bole xnk la ade yg senget benget plak kan dgn date tu. insyaallah, semoga allah tunjuk kan nur n hidayahnye. *type smbil muke glowing* memandangkan hari2 i dibulan may sume nye pudar2 n even sometimes gelap gelita, maka checklist i dibulan tersebut pun agak kesepian sedikit. mujur la semua pun cume kerja2 mencarik2 dan men-survey2 so semua pun bole dibuat hanya dihujung jari sahaja.

  • confirm tailor/designer for nikah out

absolutely done. in fact dari bulan lepas pun. actually yg ni cm pelik skit. skit susah nk dicontrol. i've paid about 70% of the amount walaupun baju tu masih jauh lagi nk siap. i dont know if its really necessary for me to pay even the designer did mentioned that its suppose to be 50/50 and that another 50% is to be paid once baju dh siap. but anyway, i dont want to argue much on this. he have his reason on this jgak. i tgk kt blog die pun mmg baju2 latest die sgt2 comel n sweet. ckp byk pun xgune. at the end of the day mmg kne bayar full. lgpun die mmg xmahal pun. mungkin ape yg die collect tu is the cost. my philosophy, everything will turn out good n beautiful if u're happy. hehehe.. ni la cara i nk sedap kan hati. 

  • scout khemah for function @home

this one i scout2 gitu je. the rest i'll leave it to mak. maybe i nk amik skali dgn caterer. btw, caterer i dh jumpe the best candidate. PR pun bagus. rasa, blom try lg. location, shah alam (weehoo!). harga, reasonable n die pun bole buat hall deco! if only caterer ni di approve oleh para2 ibu bapa then everythng should be all ok. n owh, kalo ok jgak i nk mintak die buat kt rumah jgak la for the nikah. =)

  • scout honeymoon destination

done! rase mcm dh jumpe je destinasi pilihan. yet there are no action taken. well, biase la. baru survey kan. nk decide kne tggu good offer. shite, i missed AA offer hari tu. isk...

  • scout dulang hantaran

on going. so far blom jumpe lagi yg btol2 berkenan dihati. insyaallah sabtu ni nk smbung pencarian n mungkin beli terus. who knows!?

  • scout doorgift

on going jgak. dh jumpe potential supplier yg ada aneka barang2 comel kcik2 buat bg kat org ni. tp xdecide lg ape nk bg. telur sudah pasti. n officially me n azam has decided yg doorgift kitorg akan bagi separately. so, xpayah la nk sedondon sgt. =)

btw, saje nk share experience mase gi promosi kerja kahwin kat pusat kraftangan hari tu. as i mentioned, pgi sane pun nk carik caterer kan. so ade la 7-8 caterer yg kitorg jumpe. dlm 7-8caterer tu mcm2 jenis i jumpe dgn PR masing2. ada yg over confident, ade yg ok2, ade yg mcm nk xnk layan. but of cz sakit hati dgn yg mcm xsuke nk senyum, malas2 nk bgn amik flyers, tunjuk flyers tu pun ikut mate die. i mean, die nk tunjuk kt i so rotate la kasi i bole bace. ni die yg bole bace nk buat ape! mcm2 ragam kan. so far yg i berkenan sgt ni PR die ok. tu pun kitorg communicate through emails je. insyallah kalo everything ok n has been approved, nk kne jumpe n discuss btol2.

12 comments:

elle's laaa~ said...

hye! saya june bride! hehehehehe.... ;))

e k i n ♥ y u s r i said...

sy september
lambatnye
huhu

LisaLisut said...

fira,date remain?coollllll! heheh.ala i pn terlepas AA offer :( KR tu tak gerak2 pn.slowwwwwww.. mcm taknk honeymoon je.mls nk bising biar dia pandai sndri.sobsob..

waa salah satu kebest'an u buat 1 majlis adalah bole share doorgifts sekali harung terus.weee!

fira. said...

elle : hehehe.. yea, i know! good luck dear!! =)

ekin : sy lg la december.. =(

lisa : insyallah lisa.. tu pun xabis decide lg. tgk la mcmane. i mentabah kan jiwa je ni. tp so far date tu still ok. =)

Hidayati Farhan said...

di shah alam ke fira? hehe. dun forget to invite me yah. nak tgk u kawen on disember :)

fira. said...

hidayati : insyaallah.. nnt kite jemput eh.. =)

inn said...

fira: dec kn...sme la kte...lmenye nk smpi dec kn...my fren ada pesan, utk counting kte kne kre less one month b4 the actual date...dat's mean lg 5 bulan b4 dec..hehhe...jenuh nk tggu bulan 12 ni kn...hehhe...

fira. said...

inn : kalo ikut calculation kawan u tu alamat xlame la lagi. dh bole ngade nk nervous skrg dh. ahaha.. nway, same2 la kite tunggu ye.. =)

inn said...

fira: hahha...tau xpe...how's ur prep? how many % done? mcm dh byk je..huhu

fira. said...

inn : mine? so far anything related to the vendor mostly i dh settle kan. tinggal lg bende2 kcik yg nk kne gi beli. how about u?

inn said...

fira: xbyk y siap..rsenye bru 2% kot..huhu..next week bru nk tempah baju nikah n pelamin...doorgift dh tempah, bln11 bru smpi brgnye..katering xtau sbb mak ayah y uruskan.. hehe..brg hantaran bru bli kasut.. :p

fira. said...

inn : whoaa.. dh byk la tu. bgs2.. nnt kalo ade ape2 progress hapdate la ye.. =)