Tuesday, May 17, 2011

mimpi kelmarin + invitation card update

bersiaran secara langsung dari pc office ku yg super sweet... *jeez, nothing feels as good as typing on my own keyboard* so, i'll have meeting at 2pm, boss's out, meeting tools - done, so now.. blogging without fear. hehehe..

haaa... smlm lupe nk share mimpi kelmarin i. omg, mimpi tu.. erk.. nk kate scary not really. buat kali keduanya dlm tahun ni i mimpi i kawin dgn azam lagi. hahaha.. i xsure if i ade blog psl my previous mimpi. but that was pretty sad. i mimpi i kawin dgn azam tercepat dari date. so xde pelamin, xde hantaran just nikah. dgn sedih menangis2 i tanye azam knp. nmpk gaye mimpi kelmarin die up skit. still xde pelamin n it was quite last minute. inai pun cuzzie i yg lukis. make up huhuhu.. mule2 i rase dlm mimpi tu cuzie i jgak yg make up kan tp pstu muke cuzie i berubah jadi muke aim. hahaha.. mmg mengarut mimpi aku. the nikah went well. tp lps tu kitorg xsanding. kitorg mkn je kat restaurant fancy. this time around dh xnangis lg. sume org happy. but yeah, the introduction was abit scary.

hehehe.. agaknye mimpi ni pun ade step by step kan. gasak ko la. 

cite pasal invitation card. guess what, my BIL, abg faiz dh mintak tolong kawan die yg buat diorg punye invitation card utk design i punye plak. well, i dh ade list of vendors dh utk buat my invitation card. but if abg faiz bole dpt harga kawan2 dgn kawan die that would be even better. about the quality, siapa xnk invitation card die awesome beriben emas, bercover keras. but if only money are meant for me to throw than xpela kalo nk buat mcm tu. 

remember i sebok sgt ckp nk buat card one piece? rase nye i changed my mind now. bukan ape, one piece and then nk buat 2designs one for me n one for azam.. hurm.. i bet the price xde la akan jadi sebagus mane. nak2 plak i dh terpandang satu design card yg cantik yet xpnah tgk die real2 n just nmpk through my imagination je. rasenye mcm nk call membe abg faiz tu skrg jgak. 

well, i was thinking of stripes. me n azam's theme, light pink n soft blue.. alaaa... mcm baby2 tu. huhuhu..


sbb ngade2, i nk card tu lipat byk2 mcm kt atas ni plak. hihihi.. kpd yg confuse, i ni mmg agak over. kalo yg simple, nk simple sgt. kalo nk kemain2 mmg akan kemain sgt. bare with me ye.. baru la name alang2 menyeluk pekasam.. =P


so, the stipes will be something like the picture above. but in our color ye.. xde la meriah sgt seperti gambar diatas.


more less, two tones mcm kt atas ni. hihihi.. serious teringin nk buat invitation card ade katun2 owls mcm kat atas tu. but lupe kan je la fira. longgar gigi2 nenek2 azam gelak kalo tgk nnt. martabat nk kne jage. *sigh*

kaklin. abg faiz n mimi will fly to UK this friday. i dont know if the design of the card will be ready before they are leaving. kalo x, jawapnye teman kne la tunggu smpai mike blk.. haih.. menci btol la tunggu2 ni. tunggu ni mcm ade xde je dlm kamus org excited mcm i ni. but hello, like i have any other choice. huhuhu...

9 comments:

LisaLisut said...

lol.u ni mmg kelaka la.sama mcm i.tak sbr nk tgu2 ni.kite ni jenis extreme.kalau sedih sedih bebenor.kalau gembira melompat2 ;p

bos i pn takde smpai esokkkkk.jumaat br tgk muka dia.haha.yahoo.dtg lmbt balik awl.lalalala

apsal kite sll mimpi cmtu aa?i pn sll mimpi cm u.siap mimpi ayang kamell mekapkan dgn rate 500 je.lol.

fira. said...

lisa : whoaaa.. u betol2 dibuai mimpi. ayang kamel mekap u for rm500? nk jugak!! haha..

tu la pasal kan lisa, xsangka la kite ni hampir same. mungkin kite extreme tu adalah kategori utk org mcm kite gamaknye. i kalo dh kate nk sesuatu mmg habis la i kerjakan smpai dpt. smpai annoying org kiri kanan i. jeez.. i rase i ni agak psycho la.. =P

Alia.A said...

comel lah card u!! heee. suke ade stripes2 tu. btw. lisa and fira, korg ni mmg slalu mimpi eh. bleh mimpi kahwin same2 lak lepas ni. :D

Miss Sunshine said...

hahaha.. kelakar lah pasal mimpi tu.. maybe asyik terfikir2 pasal kahwin, tu yang masuk dalam mimpi...
Takpun, sebab tido tak basuh kaki.. hihi..
Takpun, sebab fira dah tak sabar sangat nak jadi pengantin ni.. hihi

fitria said...

fira... i pun penah mimpi cam tu.. kahwin tapi dengan macam xready.. pelamin xsiap lg.. catering xdek.. lpas nikah masing2 blur xtau nk wat pe.. huhu..scaryyy..

fira. said...

alia : aish.. blom jd lagi kad tu. tu angan2 je lg. =P mimpi kawin same2? hahaha.. interesting tu.

miss sunshine : hehehe.. i rase i bawah tu btol kut dear. hahaha.. u ni, buat i malu je!

fitria : tau xpe.. scary kan. kite bek no la berblog bagai pasal preps pstu tup2 kawin cenggitu je. hehe.. mintak jauh mintak jauh..

Hidayati Farhan said...

fira, i pon penah mimpi yg sama. wahaha, mmg wabak b2b mmpi camtu kot

btw kad owls tu comel. mcm nk wat kad gitu gak la. hahaha

Miss X said...

Road tour! Anyway i buat appointment with card vendor in jakarta. Will see him this coming 29th! Nanti i buat review. Ps: macarons promo!

fira. said...

hidayati : really? i think so la. yg pelik2 je b2b ni kan.. =P the owls? yupp, sgt cute.. =)