Wednesday, April 20, 2011

hall layout

yellop uols!! lame sungguh rasenye i update blog cinta hati i ni. but anyway, im at work now n hari ni adalah time bomb. im gonna be extremely bz lps je sesuatu telah didecide oleh para bosses. so, before i jd robot super hebat bekerja tanpa henti dgn kelajuan maximum lepas ni, i nk rilex2 smbil mencoret ape yg terpendam dihati. =P *hopefully, the bomb wont explode, not until i finish writing*

these few days, i asik2 terpandang hall i yg besar gajah tu je. its too big it can fit up to hundred gajah i rase. or bole jadi lebih. hahaha.. its been part of our concern that the hall may look too spacious since we'll not going to fill the hall with only tables n chairs. kalo ikutkan the hall can fit 180tables to fit 1800people. but nope, kitorg xkan isi hall kitorg dgn tables and chairs sebanyak tu. we were thinking max 80 tables je. so, what do we do now??

ok, dont panic, i dh pk panjang pasal ni hopefully it'll work out just fine. insyallah..

so basically, this is the aerial view of half of the hall.
source : [here]

ni plak view drpd stage or pelamin. nmpk pendek tp cube bilang bape banyak deretan meja tu?
source : [here]

i was thinking of dividing the hall into 4. kitorg mmg akan buat sebelah kiri : my guests and sebelah kanan : azam's guests. and apart from that, kt tgh2 tu will try to have the carpet jd + (plus) n one side nk buat tpt mkn beradab n kat another end nk buat tpt potong kek. u see, we dont really like the idea of mkn btol2 kt depan stage/pelamin. nnt xbest la pengantin nk naik pelamin kne corner2 baring. sgt x symmetrical. n kalo kitorg buat bentuk T mcm yg kt 1st pic tu takut nnt xfair plak guests sebelah pihak je yg dpt tgk kitorg dekat2.

i kinda like the idea since i rase i sgt suke dgn latest design from our WP. i nk mintak die buat a very simple pelamin without panel lebih kurang mcm ni..

erk.. ini mmg bkn pelamin. but this is their latest design yg diorg debut mase kt midvalley hari tu.

sgt suke dgn pasu tinggi tu. the bunga2, flawless. i can imagine my dream pelamin now. it look sweet n exclusive effortlessly. we'll see the hasil by this december *cant wait!*

cake cutting area i nk buat mcm yg kat atas. wahh... ref. i arma ok. fira, kau ni mmg xnk kalah. xsedar diri ke yg kau tu budget? isk... xpe, i'll work it out somehow. bismillah..

now, give me ur opinion, kalo i nk buat seperti idea diatas, dh tentu2 la pengantin kne berjalan hampir keseluruh pelusuk hall *i gune hyperbola je*. i dont know if i'll be penat berjalan perlahan2 or what. but basically thats the plan n what say u?

im yet to go to the hall n check on it officially. i sgt2 xde mase utk itu. so skrg i just picture everything i want based on photos yg ade kat fb diorg or any photo tagged to them. i also nk check with them jgak to see if is it possible for me to implement the tips from puan [ liyana SCR : change your reception time ; literally! ]. masalah nye lagi, hall i tu bukan setakat besar tp bertingkap2 pule. pakai lampu ke xpakai lampu ke msti terang gak jadi nye. hurm.. i mmg perlu buat lawatan rasmi kesane.

so, ini lah yg i dok fikir2 kan sepanjang 2-3hari ni. mase yg paling byk dpt ilham adalah mase mandi *???* so far azam xde objection. n since the color we chose are light pink n soft blue, i was thinking of having a "cute garden-ish" wedding theme for our special day.


ps. theme subject to date *mane la tau kang rase nk tukar theme lg =P *

2 comments:

Miss Sunshine said...

Fira... besarnya dewan ni... Kat seksyen 7 kan?

fira. said...

miss sunshine : yupp, dewan ni la yg kt sec7 tu. =)