Tuesday, April 12, 2011

ekspo perkahwinan budget @ shah alam : yay!!

hooray!! good news for shah alam's b2b or any b2b around shah alam area. hari2 blk kje i akan terserempak banner2 n bunting2 kat anggerik mall tu yg mengatakan yg there'll be a budget wedding expo kt sinun nnt!! well, as we all can see on my checklist skrg ni cume hal caterer je blom settle. unlike bridal boutique or what so ever, caterer ni susah skit kalo kite nk survey. al-maklum, nk kne rase food, jumpe, ckp dgn orgnye. kalo stakat over the phone or layan kt website je mmg xpuas. nak2 plak kalo nk jumpe satu dh kat kajang, satu lagi kt sg. buloh. dh mcmane nk survey tu? xke penat jadi nye.

dh pjg plak cite part tu.. so, i mmg target nk serbu any wedding expo or carnival utk dpt kn caterer. nk ke kl2 area tu? lupe kan saje la.. xmungkin kitorg meredah highway semate2 sbb bnde ni. nk2 plak part2 ni kne bawak org tua dtg bersame. n nk2 jgak wedding expo yg kat shah alam kali ni dtg tepat pade mase nye. by april dh nk kne confirm kan? so, for this wedding expo, i'll go with a mission. huhuhu..

but since name pun dh budget wedding expo (actually "ekspo perkahwinan bajet") i dont expect much. n lgpun i cume nk carik caterer. on foods, its not about the price. its about the taste, the satisfaction. kalo mahal2 pun blom tentu rasenye sedap. xkisah la caterer popular atau x, jnji service yg diberi puas ati. n like the bawang used ade lain2 harga, lain2 rase. rasenye xkan.. so, fret not. akan ku terjah expo wedding ni.


mood : bersemangat!

kalo u guys nk tau byk lg, bole check [blog ni]. but nmpk nye mcm blog ni mcm lebih focus on the exhibitors. but lantak la.. janji ade guidance. btw, siap ade tema tau.. its "hari indah anda bermula dengan perancangan berhemah". amik ko.. yg mane lupe diri tu, renung2 kan. hehehe... *padahal dengki*

4 comments:

Hidayati Farhan said...

hoh, x dapat nak gi. i pon slalu2 nmpk bunting dia klau gi SACC tu. hahaha. yup caterer kena cari the best

fira. said...

hidayati : owh.. knp xdpt pgi? hurm.. yela, pasal caterer xbole nk berkire sgt. harap2 kt sane nnt ade caterer yg best2..

Miss Sunshine said...

alhamdulillah.. dapat jugak g ekspo perkahwinan.. Memang kene dengan waktu balik rumah... Thanks for the info ye... Jom terjah Anggerik Mall

fira. said...

miss sunshine : no problem.. sharing is caring.. jom terjah jom!