Tuesday, January 25, 2011

kutipan pertama

kerja kutip mengutip telah pun bermula. n my first kutipan is paper lanterns yg to me sgt chumell.. (remember me saying that for my wedding ni xpasal2 taste berubah menjadi geli gurlish?) nway, i just got back from OU. tah knp mood azam hari ni, angin xde, ribut xde, taufan dan tau fu fa xde, die ajak aku shopping. sudah masyuk kah? xmo tanye byk, seriously im not those type yg bother duit my partner. kalo btol rezeki lebih, alhamdulillah. cume satu peringatan adinda (chewah) berjimat cermat la. jgn boros. kalo poket u grand, kawin kite pun grand. 

TOPIC!!!!
so, selepas pencarian bag n kasut sudah selesai (seperti yg dijanji kan) kami pun teruskan perjalanan. about last year semase Y.E.S, kitorg ade nmpk this one cool paper lantern yg comel dan berwarna warni. comel... (berape kali nk ckp comel ni) actually, since i first saw it mmg dh terpesona dan tergoda dgn kecomelannya (tgk, comel lg) time tu ade rase nk beli but since xdecide so much about the theme n color lg so impian tu terbantut. was thinking, bende mcm ni jual kat Cotton On? hurm.. xbyk la tu stock die. but guess what, td gi Cottton On lg, lantern tu masih ade. woot2!!! mmg harus la aku beli. memule rase mcm nk borong sume tp.. saye perlu discuss dgn tukang design saye nnt ttg penggunaan nya. ni pun main beli je, nk buat utk ape pun xtau lg.

price for 10pcs adalah RM59. i bought two designs which consist of 2boxes. so RM59 for each box. tp yg bestnye, Cotton On tgh ade offer skrg. so when u buy more than 1 items, u'll get the 2nd item with 50% off. jd utk 20bijik paper lantern yg comel, cume RM80 je. (harap penggunaan 'je' tu btol since the size is quite small) 

jd, paper lantern itu berupa begini,


tadaaaa...

actually, there are about 2more designs. tp 2 ni yg paling menepati warna tema saya. so, wht do u think? i think its great. skrg tgh pk mane nk letak bende ni. adakah boleh dibuat begini,

atau begini,

atau begini,


owh, nway.. paper lantern ni come with fairy light jgak tau. kalo dh pasang sgt dramatic mcm ni,

weee..

so, to anyone yg interested, sila la dpt kan nya kt Cotton On. bole brush up skit skill diy kite. cume xsure je if its available at all Cotton On outlet or cume kt OU je. Arios!

3 comments:

LisaLisut said...

tak baik tau dtg OU tak roger i.hahaha.dh la i lunch sorg2 je lainkali kalau dtg roger i yo.
i did not know cotton on ade jual lanterns hahahah

ZAFIRA said...

lisut, (grrr.. jgn marah haa.. really like that part of ur name) u kje sane eh? kt IBM is it? alaa.. sorry, time i pgi pun after office hour. kalo next time pgi lg i roger. yeah, i pun xtau Cotton On ade jual lantern. tu yg 1st time pgi xconfident die akan ade lg. but they did! camne org kedai dpn btg idong ble tatau ni. hehehe..

LisaLisut said...

hahah u suke panggil i lisut ye?takpe dr kecik dh di ejek lisut hahaha,roger jgn tak roger.yes in ibm.hehe