Wednesday, January 5, 2011

Pencarian yang mendebarkan!

one word, GILE! i never tot that mencari dewan yg berpatutan utk tarikh hampir hujung tahun ini even dlm minggu pertame tahun ini bole menjadi tersangat la susah! oh boy! oh boy! as u can see on their website, dewan bankuet MBSA dh full for the entire weekends of 2011. so do laman budaya (i just found out that the rental cume RM850 + RM100 deposit!) murah kan? patut fully book! unlike putrajaya n damansara/tmn tun area, kt shah alam ni xde dwn komuniti yg bole cater wedding. hurm.. correction, ade but no aircond n berlantaikan court badminton. actually lantai ape pun xkisah la. tp air cond! air cond! stakat kipas dinding lebih rela kipas canopy tu. but tu la, kat shah alam mmg xde dewan cantu. for other halls, sediakan rm10k keatas. hurm.. saye ni bkn org ade2 so to spend rm10k> itu dikire merelakan diri mkn pasir goreng berlauk ranting rebus semate2.

well, sebenarnye ade lagi beberape option yg belum diketahui status nye
1. lakukan saje di dewan bankuet mbsa pade 23hb december yg bersamaan jugak dgn menjalankan majlis dlm satu hari sahaja (which is on friday : nikah - am / sanding - mlm) 

2. tggu dewan raja muda musa @ kompleks belia dan kebudayaan s'gor sec 7 bukak tender utk booking hall. (rate : RM6+++) for 1800pax which sgt besar ok. kite target dlm 500-700pax je so mstila akan nmpk kosong je hall tu nnt =( 

3. waiting for a good friend of mine utk check kan dwn guthrie. i pun xpnah tau hall tu so i dont know much. mmbe tu kire mcm part of the resident kt bkt jelutong so harap she can find out. try call based on number get from the internet bt xdpt. 

4. waiting for the answer frm cuzen about kelab shah alam. hope he can get me a good price.

walaupun the date sounds like its still so far away, tp kes2 mcm ni meribut dan melintang pukang kan keadaan. everytime try to call the hall walaupun cume dgr tone ringing tu  punhati dh rase sgt berdebar2. nway, semoga berjaya di cubaan seterusnye. majulah dewan utk semua!

4 comments:

LisaLisut said...

gile mahal sewa dewan..huhu..6k etc tu masuk meja kerusi and makan sekali ke or just sewa saja? *OMG*

huhu.sorry tatau sewa2 dewan sbb buat kat depan rumah je.hehe

ZAFIRA said...

cik lisa, owh.. mmg mahal. 6k tu kalo nk buat 2sides skali bole la. kusi meja all included rasenye n its for 1800pax. kalo buat utk 2sides skali mungkin jimat la kut. bt memandangkan its too big n a bit pricey to my budget, so, its kinda like dh terpinggir skit dari listing. =P

LisaLisut said...

gulp.belum masuk makan lagi kan.oooo tidak..ngeri la i dgr.huaaaaaaaaaa

ZAFIRA said...

owh.. yeah.. sgt ngeri. itu pun masih dikire hall yg berlantai kan parkir. kalo yg carpet tu lg la toksah nk gatal gi tanye. but maybe because of the space kut. n we'll see if tetibe me n my fiance nk buat skali ke, dat might cut some cost to both of us. rm6k devide 2, mkn for 1000pax n above might b cheaper devide 2 jgak. pelaminan2 sume devide 2. hurm.. sbb tu hall ni masih ade walau terpinggir skit dari list. xla direject terus. =P