Sunday, January 30, 2011

experience : WP

good morning all sunshine!!! selamat melalui hari terakhir utk bulan 1 '11.. yupp, mase berlalu mcm air. to all b2b mcm saye, cube try tgk daisypath or any widget yg korg ade utk calculate berapa hari lagi korg ade until ur wedding day. mine ade 10 months ++ lg. yikes! 10 months pun dh cukup menyeksakkan dada. imagine those yg cume ade 4months? mayb 3? mayb 2? yeah.. its dup dap dup dap - ing inside ur heart. saya faham sgt. anyway, everythings gonna b fine. u've put all ur effort to make it special. nway, its ur day.. its jz u that matter. janji u like it, dear..

anyway, pagi2 membebel ni sbb nk share my experience selepas sebulan bergiat aktif dlm kehidupan seorg b2b. xsangka sikit demi sikit, ade jgak hal2 yg berjaya diselesaikan. alhamdulillah.. so, dlm bln ni jgak i dh start aggressively look out for WP. to b honest i mmg mintak quotation dari sume WP yg i suke. from there i bole compare sume skali. so far i dh buat mcm2 perception. yg paling penting ialah nk kne compare kan harga dgn hasil kerja mereka. yg mane mahal n cantik gile babas tu mmg xdpt dipertikaikan. kalo quotation die mahal, sbb die bg kau satu decoration yg mcm istana kut. n yet, so far sume nye reasonable2 belaka. blom lg jumpe WP yg charge belas2 ribu untuk hasil kerja yg mcm ado.. honestly, consumer skrg xbodo. kami pun beli bunga hidup, kami pun pnah jln kt kl smpai nmpk kdai yg supply kerusi n panel2 yg korg gune tu n tanye harganya. so, if any of u guys charge smpai terpancut darah kitorg keluar ikut telinga, mendengar n membaca itu adalah sgt xwajar. but so far blom jumpe lagi WP mcm tu. credit to all WP yg respond to me. 

pnah satu hari terbaca entry Renee si kucing comel dan bijak pasal PR vendor2. ok, gile scary cite die. of cz la kite b2b xmo disentapkan sedemikian rupe oleh vendor2 pilihan hati. serious kalo kite xsuke hasil kerja diorg xmungkin la kite mintak quotation mereka. ingat kitorg nk kawin asal ade je ke? we want the best of the best n kalo kitorg dh tanye quotation utk sekian2 vendor tu maknenye vendor tu best la. personally, i teruja ok dpt reply dari vendor2 yg i mintak quotation. n after bace entry renee i jd lebih aware. i've prepared myself to face all these kinda not-so-good-in-PR vendors. but alhamdulillah.. diorg sume baik2 belaka. mungkin ade la yg kite tanye berjela2 jawapnye 2-3 patah je. but tgk pun die reply gune bb, i assume die bz n mase die tu mungkin die tgh commit dgn kerja lain. its ok. i fhm.. all thanks to renee sbb after reading urs i xsentap dpt reply2 sedemikian. dh ready dh. huhuhu..

ok, tu je nk cite.. hehehe.. tah pape la kan. but serious excited buat preps nk kawin ni. i believe kalo xde la b2b n vendors punye blog msti hambar je preps ni.. kalo free2 xdela melangok dpn pc or laptop bace new entry or check out latest design by WP. paling kuat pun rumah dipenuhi magazine pengantin n such (walaupun hakikatnya dh ade satu kt rumah n bakal ade byk lagi lepas ni) nway, fyi.. yupp, thn ni akan ade byk bridal fair. rasenye mcm nk book sume kt sane je sbb kt situ kite dpt harga yg lebih accurate + some real good offer! even better news, most of it kt shah alam. even kt my workplace ni pun ade. jeeez.. xyah gi jauh2 langsung. kalo xsilap for this year sahaja ade 3-4 bridal fair kt my workplace. hehehe.. mcm tau2 je kite nk kawin. so, here's the rough schedule for bridal carnival yg i tau. *sorry if silap sbb ni pakai ingat2 je ni*


10, 11, 12 Feb
by Urban Vibe @ SACC
Vendor to look out for : Arma Wedding Couture, Nas Great Ideas
Mission 1 : to survey n confirm wedding planner *if interesting*
Mission 2 : for parents to find the right n best caterer

1, 2, 3 April
by Urban Vibe @ PWTC
Vendor to look out for : TBC
Mission : xpgi kut.. malas nk meredah KL.

April 2011
by DiRich Vision @ Stadium Melawati
Vendor to look out for : TBC
Mission 1 : for parents to find the right n best caterer *if they've not found it yet*
Mission 2 : to scout n book photographer

June 2011
by DiRich Vision @ Stadium Melawati
Vendor to look out for : TBC
Mission 1 : to scout n book photographer *if we've not found it yet*
Mission 2 : to scout the perfect vendor for mini pelamin *if interesting*

August 2011
by DiRich Vision @ SACC
Vendor to look out for : TBC
Mission 1 : to scout n book invitation card & wedding favors

October 2011
by DiRich Vision @ SACC
Vendor to look out for : TBC
Mission 1 : ALL SHOULD HAVE ACCOMPLISH BY THEN


**nway, lets hv a sneek peek of my abt-to-confim hall**
tadaaa.. guest where? USA tau! hehe..

2 comments:

Renee Meow said...

hehee..good 4u dear.. hopefully u dpt jumper d best WP for ur wedding.. i pon dah prepare myself for situation2 mcm arituh.... hehe ;)

ur future hall tu chantek la..! ;) *wondering where it cud be* ;p

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

ZAFIRA said...

renee.. so far i already have a favorite. she's my dream WP actually. but xpela, next week ade bridal carnival. they must have plenty of offers.

nway, u like my hall? thanks! insyallah, will held my wedding there.. kt mane? jeng jeng jeng..