Friday, September 2, 2011

wedding shoes : checked?

hello kawan... i xtau whether or not i should check this sbb i dont know if kasut yg i baru beli tadi can really match my dresses. ok, at least a dress but kalo bole fit both nikah n wedding dress, it would be awesome. 

hari ni, i spent the whole day with love. again he cheered me up bile die kate yg hari ni die xnk gado. yes, we had enough fight lately. he's so sweet he leaves all his ego behind. *blush*. hehehe.. ok, cite meng-up tunang sendiri adalah gedik but what to do, im falling in love with him even deeper every each n single day.

erk... actually, ni entry kasut. bukan pasal mr. love saya.. so, here's how the story started..

head to sg. wang plaza with azam n elya as early as 10.30am. before that kami breakfast kaw2 lagi di al-rafi sec13. mission : azam nk carik jam die. its for his birthday n glad he've found his adorable GC along the journey. hope u like it, love.. i n elya mmg puji azam td sbb die sgt rajin melayan kerenah kami si anak dara. we had our late lunch at nasi ayam hainan bukit bintang n it was.. of course, yummeh!!

next stop, zara as azam also is looking for new shoes. sakit hati bile tgk kasut2 sume stock high cut ala2 supra. owh, come on.. org tua dewasa pun nk beli kasut n dont tell us u expect org tua dewasa to wear those high cut shoes.. duhhh.. so, hakikatnye kasut azam gagal dijumpai. continue jalan as i really wanted to enter the new sephora. along the way nampak vincci. n poster besar depan kedai tu is the same poster as the one on the billboard at federal highway. i notice kasut tu mase 2nd raya as im heading back to shah alam from KL. mase tgk billboard tu i mmg terpukau habis dgn lacey wedges yg model tu pegang *yes, die pegang je. xpakai pun*. sampai ke mlm i try google poster tu tp xjumpe.

tanpa membuang masa, i drag azam n elya masuk ke vincci farenheit 88 yg kt tepi jalan tu. surprise sgt bile masuk vincci tu sebab subhanallah, kedai tu mcm kedai tinggal. kasut2 bergelimpangan, its all over the place. org2 dlm tu mcm shoperholic sgt2. lucky kasut kt poster kurang diusik as they were placed at the new arrival table as the prices are strictly nett. 

it comes in 3different color, the one that i bought, black n hot pink. the black one is super sexy. mcm nk beli buat jalan je. tp xspesel la plak kan kalo i beli hitam buat jln n the color i bought ni buat kawin. *dlm otak time tu mmg pk nk kawin je*. harga pun, rm89 je!!! memule i cadang nk custom made saje my wedding shoes but kalo bole dpt yg lagi murah n ready made, y not kan? i tidak tumpas lg mase tu n keep on moving as maybe kt kdai2 ala2 c&k ke, summit ke, viss ke may have designs yg lebih cantik. but hakikat nye, yg hadooo.. wedges2 yg i jumpe sume stock rugged je. mane sweet nk buat kawin. 

setelah puas menjenguk sephora dgn rase riang melihat produk2 UD, Soap & glory n benetint yg super comel n magic, kami pun kembali pulang. time tu i dh fikir kasut i je. kalo xbeli skrg takut nnt susah dh nk jumpe. gagah kan masuk semula ke vincci yg ala2 diserang tsunami tu. tanye SA size5 as the one displayed is in size4. dh try tp kaki xbole masuk. tp bile SA ckp cume tggl size 4, 7 & 8 saje, dan2 muat plak kaki i masuk size4. hahaha... klaka kan.. malas nk pk byk, kaki pun muat so i beli je. dh la yg display tu last piece, i rembat jgak takut kan yg jodoh pertemuan dgn kasut tu mungkin dh xkan ade lagi. matching xmatching blkg kire. bende murah n its wedges some more so better i grab je.

so, ini la kasut nye...

side view

back n front view

currently terase cantik menyarung kan kasut ni walaupun peep toe nye xbrape peep toe. i suke yg btol2 peep tu baru la feeling sexy main cak2. tp xpela.. nnt pakai henna so cantik jgak la kut. the ribbon kt blkg tu xbrape nmpk mcm bow. its too.. big n black. rase mcm nk buang je ribbon tu. kalo i cabut je jahitan die n agak2 burok i beli baru bole x? hahaha.. mmg juga turut mempunyai cadangan utk add on diamante kt depan die tu. white diamante mungkin naik. ribbon nk cat warna putih. boleh??

hehehe.. suke suki je kan.. mentang2 vincci.. mentang2 murah *for a wedding shoes la*. anyway, i major heart ribbon n diamante yg mcm ni..

its sweeter n neater kan?
*pic credit : [here]*

pic source : google

rasanya misi DIY yg seterusnye is on my shoes. sgt excited. rase mcm nk try bwk kasut ni jgak mase fitting nnt. see if its match my nikah dress. *over kan?* but anyway, u girls ade nk bagi suggestion? =)

10 comments:

miszatie said...

owh if u dont mind n ske..u can add some bling2 stuff so that nek seri sket kasut tuh...

farah fadhil said...

pretty!

Miss Sorbet Purple said...

kasut tu dh ok..ape yg u kene diy. is juz adding some blink2 je..sure meletopsss. sbb for me. once kasut tu ade lacey..dah grand sgtttttt. and its cantik for wedding

Syima Syaz said...

tak perlu tambah apa2 kot sbb dah ok sgt dah... bow kat belakang tu jgn buang...

fira. said...

miszatie : actually i plan nk add some diamante kasi die bling2. but xbyk kut..

farah : thanks.. i xfikir byk pun mase beli ni. its like the end of the world. hope it fits my bajus.. =P

linda : i mmg nk add some. tp i xnk penuh cz xnk smpai sati die jd xnmpk terus. nk tambah some diamante pun sbb nk kasi die nmpk cerah skit. kalo xmcm dark sgt la. baju dh la putih..

syima : ops.. i dh buang bow tu. nmpk serabut n menghitam kan kasut. =P dh la lace hitam. thinking of replacing it with white ribbon but mayb xkut.. white diamante je..

Syima Syaz said...

huh??? aduhai...
ok u letak bling bling la kat depan sikit tu

Adawiyah A.Halim said...

hari tu hampir2 nk beli..tp hampeh nye..kaki i xcntik bila pkai..waaa..kaki gergasi agaknya..

♥ Kasut Pink ♥ said...

setiap kali gi vincci mesti pegang kasut ni, tp warna tak match dgn baju. fira, kasut ni mmg pilihan yg sgt tepat. cun sgt ok..

fira. said...

syima : yupp, misi mencari rhinestone bermula!!

adawiyah : huhuhu.. manede kaki gergasi.. mase i bli ni pun my actual size 5 xde. sib baik kakai bole fit size 4. huhuhu.. kaki i mmg cenonet je..

kasut pink : actually i pun blom sure kasut ni match ke x dgn baju i.. tp sbb murah kan, i grab je.. but baju i putih je. harap match.. =P

miszatie said...

bow tu nampak berat kot tp dah comel ..u tmbh bling2 sket kat bhgn depan dh ok..:)