Monday, September 5, 2011

dulang hantaran 5 balas 7 je?

yesterday was awesome. pgi kje, smbil smpat blaja cane nk buat another version of paper flower, blk kje pgi DIY shop to buy some swarovski stones for my shoes, beraya rumah azam n start my project.

ok, mari kongsi kisah beraya sambil berbincang tentang majlis kami dulu. as usual PIBANK bersidang mengenai persiapan. xsangka, byk yg dh settle. cume door gift n PA System saje. sib baik door gift kitorg decide utk bagi asing2. so, xpayah nk mintak approval n what not. misi seterusnya : door gift hunting.

mase borak2 tu, FFIL sedap je ckp yg kitorg ade lg 2 bulan lebih je lg. mule2 tu angguk la jgak but tetibe hati mcm xbole terima. cpt2 btol kn yg we actually have 3 bulan lebih lagi. bukan 2 bulan. FFIL pun xnk kalah.. xtau la, walaupun rase xsabar tp mcm xbole terime je kalo percepatkan waktu tu. i have my plan, i have my target so xbole nk main pusing je jarun jam tu..

antara topik hangat smlm is on the legal stuff. uish.. dh bole dh kalau nk gi buat HIV test ni. azam kate die xnk buat last minute. kate nye by october die dh nk gi start carik org2 yg berkaitan. huhuhu.. sejuk hati bile dengar. borang nikah dh print hari tu.. well, download je dari [website] ni.

hikhik.. xsabar nye nk isi *gatal*

pstu smpai plak part hantaran. yesssss... di sini la yg meruntun jiwa dan raga. FMIL kate nk bagi 5dulang je. isk.. sakit nye dengar, mcm menikam, menusuk ke kalbu. die kate nk bagi pengiring je utk cincin n mas kahwin. yg disebut nye buah, kek, sirih.. habis, mana make up set? mane jam? mane bag? long story short, xdpt den nk menolong ehhh.. alas dulang pun i dh siap kan 9. isk.. last2 hati kawan ni terpaksa la accept. konon semacam dh bole terima la. reason nk bagi sedap hati, selamat duit aku. mood : redha..

pang pung pang pung kami pun pulang, alhamdulillah kt rumah azam dpt 2sampul. hikhik.. *gatal lg*. setibanya dirumah, i wait no longer.. terus bedek kasut hari tu smbil mengacah2 batu2 swarovski yg baru beli tadi. nk tampal terus takut. so, i just tampal dulu dgn sellotape. hasil nya...


ni, i dh cabut bow blkg tu, gantikan dgn ribbon lite pink (pun xtampal secara serius lagi. just acah2 nk tgk placing n rupe die dulu). so, what do u guys think? ok xdari yg before ni..


to me, ok la kut.. nmpk seri skit. kalo x, malap je.. iskk... gile xseri?? batu tu dh la mahal. mule2 ingat nk beli yg iron on tu so kne la cabut satu2. yg batu2 byk tu murah je. cume rm3 tp last2 ade jual yg swarovski punye.. wah.. berpinar2 mate tgk kilauan nye.. dh berpinar tu, tertutup mate je la membayar harga batu2 tu.. 


nnt kalo dh siap dua2, i'll share kt sini. ok, this will be the most expensive shoes i've ever had. the price breakdown of the shoes goes like this:

shoes from vincci : RM89.90
swarovski : RM40
effort + time + excitement : PRICELESS

hikhik.. cant wait to see the result. xsabar nk pakai dgn baju nnt.. harap sgt it'll match my baju.. mari cross finger anda bersama saya! =D

10 comments:

lana.nuna said...

npk lagi berseri bila tmbh bling bling tu.. good luck fira..

Fariza said...

cntiknya kasut fira :)

LisaLisut said...

cantik dong. i lg nk kurangkan dulang.jimat skit.huahua.tp side kr nk tmbh dulang.tak psl jd 11 vs 9.sighhhhhhhhhhhhh

fira. said...

lana.nuna : thanks mucho, beb! =D

fariza : biase2 je laa..

lisa : tu la.. bole save duit kan.. =)

Khairiyah aka Kerry said...

fira,kitaorg pun 5 balas 7 je.minimun yg mungken.sbb nk jimat + salah 1 hantaran tu beriban jugak harganye.tu yg kitaorg decide sket je.ngahahaa

Ms. Fiena said...

firaaaa phewww.. tempting sgt kasut ade swarovski tauuu

Merah Baldu said...

katne ye bli swarozki tu?

Miss Sunshine said...

fira... kita pun tengah proceed pasal borang kebenaran nikah.. Alhamdullah HIV test dah buat, surat kebenaran pihak lelaki pun dah dapat.. next week nak settle kan boran kebenara kat JAIS pulak.. Tinggal 2 bulan lebih.. Tak lama dah kan..

miszatie said...

haaaa kan cntik ble ade bling2..hehe ske2..comel je..:)

alaa x kesahla hantaran banyak mane nak 3 vs 5 pun laaaagii ok..jimat n x berlebihan kan..:)

fira. said...

kerry : iye? ok2.. i pun cam dh nk bole terime dh dgn jumlah bilangan dulang sebyk tu.. cume dulang hantaran i terlebih la skit.. sobs.. xpe la kan.. demi kebaikan bersama. =P

fina : tempting lagi kalo beli yg dh siap tampal.. ni nk menampal satu2.. lambat la.

merah baldu : beli kt DIY shop je dear. kt situ ade mcm2 warna n bentuk. pilih je. kalo swarovski the effect lebih shining. =)

miss sunshine : ye2.. xlame je lg kan.. huhuhu.. part2 legal ni yg buat nervous. u nervous x?

miszatie : hehehe.. tu la. perasan cinderella kjap. =P btw, btol tu... elak kn pembaziran kan? =D