Friday, September 9, 2011

doorgift oh doorgift

happy weekend darlas yg sudi membaca blog daku diwaktu weekend atau pun sesudah weekend! 

im sure most of us minggu ni busy kesana kemari attend weddings and open houses kan? kalo xattend pun msti ramai yg buat kan? jeez... suke sgt mcm ni. rasa mcm sgt meriah. xsangka raya dikemudian2 ni baru terasa keseronokkan nye. =D

anyway, just nk share some of the items yg i've been googling sejak 2menjak ni. al-maklum, skrg ni agak core jgak la nk mencarik doorgift. mase dh xbyk. mak dari hari tu kate nk bagi telur. last2 yg ditanye nye kotak bahulu. dh mcmane? isk.. sabar je la..

so, i've spotted couple of ideas yg sgt2 menarik. cantik, unik n seperti yg diatas, comel!!!!

meet the wooden mini basket yg super cute!!




comel x? i dh berangan org pegang bende ni smbil meggunakan tip of their fingers saje. sbb comel kan? jumpe beberapa kedai dimalaysia (through internet) yg jual bakul ni. but guess what, the cheapest pun it would cost me RM9 per piece. isk.. mahal nye. dh la kcik. nk isi sebijik telur mungkin xmuat. but before i knew the price, i budget nk letak telur burung puyuh. wahh.. cerita mcm murah je telur puyuh tu kan. T_T

selain pada tu, teringin gak nk bagi org potted plant yg comel. at least we can go green jgak. *dan2 i jadi environmental friendly* but this one xla ade telur. but somehow ia menarik jgak. idea ni poofed in my head since lately azam ade beberapa project berkaitan bonzai. =P


rase nye ini pun will cost me agak mahal gak. tah laa.. smpai part2 mcm ni agak blurr plak nk mencarik supplier pokok kcik. google2, mcm susah je nk jumpe kt malaysia. *sigh*

eh, dh terlari plak dari concept nk bagi telur. mak pun dh lari. ade ke yg sebok ditanye adalah pembekal bahulu!? hurm.. im about to lose this a lil bit. dgn time dan tabungan yg mengurang, can i just say, xkisah la nk bagi ape pun. telur ke, bahulu ke, pokok ke, kerepek ke.. simbol ke mane ape kemane. iskk.. will try mybest to look for a proper case to place telur. kalo xde gak, then i'll surrender.

k la.. gtg now.. will share more later.. daa n slamat pengantin baru! =D

5 comments:

anna syazza said...

u.. i pnah survey.. cameron highland ada potted plant but its bigger than ur pic tu.. i nk jgk but fmil wont let me.. huu =,= cute, rite?

nida-razak said...

fira..klo u nak doorgift ala2 wooden basket tu..kat duriankahwin.com kot ke durianruntuh.com,lupa lak i..kat situ,klo bli banyak ley dapat murah..

Syima Syaz said...

yg 1st basket tu mmg cool....
best kan kalau kahwin budget rm150k mcm nabil tu... syok lah beli je ape mau.hahahaha

fira. said...

anna syazza : yes.. i pun ade google n cameron highland is the place. teringin nk naik sane survey smbil rest sekejap kan.. it is indeed very cute. ikat ribbon kat pasu die. jeez.. eh, knp FMIL xkasi plak? too bad..

nida : duriankahwin? durianruntuh? ade eh? nnt nk try tgk la.. thanks for the info.. =)

syima : hehehe.. i dh xcaye dh dgn lemegahan artis. ye2 je kepochi RM150k "BELANJA". yg mmg betol2 pakai duit die tah2 bape je. yg RM150k tu i rase dh include value of sponsorship kut. cesss..

hanys said...

Mak kita pun awal2 dh mwajibkn telur. Klau hnya bg telur n bekas ug angkut telur tu je save la budget.. Tp mestilah ada side yg len jugak.. Huhu. Alahai duit~