Friday, September 30, 2011

wedding progress - september

another month goes by.. lets say bye2 to september n hello to october!!! so, mari tutup akaun..


  • confirm doorgifts
  • actually ade few more things yg nk kne beli tp kalo xbeli pun xpe. ngade2 je.. so, i consider it done. thanks cik dah for the jars!

  • vendors call back
  • yg i dah call: designer, pelamin mini kt rumah, OV, OP, kad vendor n pelamin kat hall. so far semua alert dgn majlis i. alhamdulillah..

  • confirm hantaran's theme/concept
  • dh lame dh confirm..

  • wedding shoes
  • bought it at vincci. so no rush2 after this. walaupun biase2 but i dh ade kasut..

  • invitation out
  • kad blom siap. i've called the vendor n its suppose to be done by early october. somehow, i want it to be done by early october.

  • preparing bilik pengantin
  • xbuat pape pun lagi. tp xpe, bnde ni sekejap je..

  • buy hantaran
  • ade hantaran ke? kuang kuang kuang..

  • D.I.Y project
  • DIY bole buat i mati kutu kalo dh xde ape bende lagi nk buat.


**********************************************************


for the first week of october, i expect few things to be settled. antaranya:

1. my wedding card - considering putting on ribbons yg mungkin buat die amik masa.. but after october it'll be just too much. i've decided utk ribbon tu diikat mcm gambar kt bawah ni..


upah ikat ribbon je dh bape sen. tu blom kire yg bow. kalo kire bow lagi mahal.. sudah nye, i gigih ikat bow sendiri.. so out of 1000, 600 done! tu pun sbb i xsure on the numbers so i just put it on stand by. nnt bile kad dh dpt, tinggal tampal je..


oh, btw.. azam xtolong i pun buat ribbons ni.. i siap buat kan die punye in fact die punye ribbon dh nk cukup 500. so, mmg harus azam tampal kan ribbon ni nnt pada that ribbon line yg ade pada kad tu.. xde tapi2.. harusss!!

2. HIV test - i dh buat appointment n its to be on this coming monday. yikes! cant wait pun ye jgak sbb i xsabar nk settle kan hal ni. so monday it is.. meanwhile, i dgn azam dh pun isi borang permohonan nikah kitorg hari tu.. rase nye entry isi borang nikah ni dh mcm entry wajip. so, i pun selit la skali kt sini. we filled in the forms about 2days back.. location : tutti frutti. sambil isi, sambil borak, sambil makan, sambil gelak.. its fun.. lagi2 part saya memohon utk bernikah dgn ... and saya bersetuju and memohon utk bernikah dgn.. aww.. cant believe we agreed to marry each other!!


lepas isi borang, we gone through my wedding files. glad that azam agree with me in most of the things. insyallah kalo ade rezeki lebih kitorg nk upgrade pelamin. huhuhu.. terharu bile die xargue pun pasal tu. weeee...

3. my stickers for my jars - expected to be ready by this coming week. xsabar sgt nk amik sbb i sgt2 suke the design n the colors!!


4. fitting baju nikah - msti korg pelik. dari hari tu beria nk fitting xkan xfitting2 lagi? yes, xfitting2 lagi pun. baju i xsiap lagi. but hopefully i can have a look at it on next saturday.. insyallah.. 

selain dprd tu, ade beberapa berita lagi yg menggembirakan.. smlm, i dpt doiley pink n easel!!!!




so.. more DIY coming up! berbanyak2 terima kasih kepada linda sbb sudi tolong n support i dlm byk bende.. linda!!! i love u!!! but i know u love zahnita more.. cheit!!!



9 comments:

Ms. Fiena said...

serious i jeles dgn korang nye preparations and yesssss dgn korang nye doorgift.. :(

Renee Meow said...

i baca i jadik excited!! ok semangat nak settle stuffs da dtg..weee... :D

fira. said...

fina : bkn nnt doorgift kite sume same ke?

renee : yes, chaiyok girl.. jom buat preps. its fun, really! *so far i still stress free*

Miss Sorbet Purple said...

Firaaaa i love u too. Klu yati ade fiena. I ade you. Sbb date mjlis tandang kita sama ;p

Ms. Fiena said...

fira i xpakai jar pon. i bg telor je... hehe

UyaRayza said...

wahhhhhhhhhhhh...mood uya tuk preps jatuh smule hehehe..tp tgk fiera bersemangat waja mmg seronok hehe

Hidayati Farhan said...

Firaaaa i love u too. Klu yati ade fiena. I ade you. Sbb date mjlis tandang kita sama ;p

i love that quote, but i love all of u more. seriusly. fiena, fira, lienda, uya, amy dan suria.

tetbe sebak

fira, byknya u dah siap. i gerunnnnn

fitria said...

jeles je bace tp tumpang hepi jugak..

Mimis said...

hi.. mana awak beli aesel tu ye? sy mmg tgh carik ni..