Monday, September 19, 2011

my doorgifts

alhamdulillah.. doorgifts for my wedding are finally :

done

n

done

all thanks to aunty (cikdah) n grans (wan) yg sudi susah payah fikir, beli n bawak all the gifts all the way from nilai 3. skrg, doogifts utk sanding n nikah alhamdulillah dh settle.. 

for sanding, cikdah agreed to get me 500pcs of jars. yupp, jar yg same mcm linda punye. kebetulan cikdah tunjuk 2jenis dorgifts utk dipilih. n to compare this jar dgn the other one, i rase jar ni lebih elok.. anyway, im so thankful sbb cikdah sudi nk sponsor doorgifts ni. sedikit sebanyak, meringankan jgak la beban i nk mengeluar kan duit utk doorgifts. well, its not really a beban, but u know.. dlm tgh2 tight budget tetibe ade org bersuara mengatakan hasrat nk sponsor, i couldnt be more thankful..


alhamdulillah, jars selamat dihantar kerumah ptg ahad lalu. n insyallah xlama lagi isi nye pula akan menyusul. sekarang i just need to think on mcmane nk buat jar2 ni nmpk lebih comel. owh well, to put a sticker of cz.. (esok i share vendor2 yg i tau bole buat sticker utk jar2 comel ni eh).

selain cikdah, wan pun punye la baik hati nk sponsor some cute gifts utk nikah nnt. walaupun the quantity mcm short skit but im sure nnt bile2 bole smbung beli lagi.. so from wan, i dpt 100pcs of egg-shaped i dont know if i shoud call it sarung or bekas. die diperbuat drpd plastik n kitorg plan nk letak potpourri supaye org bole hang kat mane2.


last but not least, mak baru teringat yg mase kenduri kaklin dulu masih ade some left overs yg xhabis bagi kat org. hehehe.. dulu buat isi telur burung puyuh. tp skrg ingat nk gune buat back up kut2 jar tu xcukup utk tetamu so diorg akan dpt sarung mengkuang ni.


xkire lagi brape byk tinggal but i think cukup la kut since jemputan i pun xramai. bole la buat back up. hehehe.. ribbon n thank you tag kaklin pun xtanggal lagi. itu menunjuk kn yg bende ni dh lebih 2tahun tersimpan.

apart from all these gifts, mak tetap dgn hasrat murninye nk bagi telur. hehehe.. mcm2 la pulak kan.. im thinking of getting paper bags supaye bole kasi kt org dgn cara yg lebih proper n practical. maknenye nnt xla org kne menjinjing je jar tu kehulur kehilir. mak sgt concern if jar tu pecah di hari majlis. so, bagi kan dgn paper bag adalah cara yg lebih mudah.


i xtau knp dr pagi tadi i sibuk explain kat mak yg how i really want all the gifts to be in this brown paper bag. so nnt, i tinggal beli paper bag ni n isi die based on the courtesy of cikdah n mak.. hehehe.. best nye... senang dh mcm ni. i tinggal nk kne concern psl where do i get the paper bags n mcmane nk decor.

ok la.. ngantok enough. smbung pencarian esok.. ttyl.

=)


10 comments:

Miss Sorbet Purple said...

wahh best. mesti cikdah dpt harga 80sen kan? btw u mmg beruntung dpt fam yg really concern on ur wedd! lucky u fira ;)

miszatie said...

banyaknyeee..:)

http://miszatie.blogspot.com/2011/09/need-all-of-u-b2b.html

cik enul said...

sy pun adored sgt paper bag macam tuh..tapi still tak tau nak borong kat mana...

UyaRayza said...

skang ramai kn yg pkai brown paper bag tue..nampak simple je tp cntik kalo pndai hias kn..wahhh byk dh nie pencarian2 nie

ms rumet said...

fira, check dkt pph.com.my

fira. said...

linda : alhamdulillah.. rezeki i kt situ kut..

miszatie : xler byk sgt. skit2 je. tu pun skit utk nikah n skit utk sanding. =D

cik enul : haah.. jenuh mencarik on9. nnt kalo jumpe, share eh?

uya : yeah.. pencarian blom berakhir. selagi blom kawin selagi tu xsettle. hehehe..

Nadya Zahid said...

cantik la ur door gift laling...nakkkkkkkkk..heheeheh

Adawiyah A.Halim said...

hehehhee..sama la..doorgift mcm2 rupa ada..sbb sumbangan org ramai..dan diri sendiri..yg syok membeli..heee

fira. said...

nadya : biase2 je la.. hikhik.. *gelak gedik*

adawiyah : hahaha.. sib baik ade yg nk memberi kn? alhamdulillah.. cam tau2 je budget tight.. =P

:: FrappoFrap :: said...

nice and simple je kan.. up to date katenye.. like like :)