Thursday, September 1, 2011

dap dip dup didalam dada

hi semua!! salam lebaran.. mcmane raya? ade xyg still akur menurut routine diet dgn mudah meng-ignore ketupat dan rendang? hehe.. i did! well, for ketupat rendang la.. raya 2 je i mungkin adalah customer pertama burger king kerana telah berkunjung ke sana seawal 9pagi. 

meet our breakfast.. =D

unlike others, i raya xde sesi fotografi. i can hardly snippy snappy some pics xkisah la secara solo mahupun berkumpulan.

actually hari ni mmg i plan nk menulis blog sejak dari awal pagi.. al-maklum, its 1st of september baby!! tu yg dtg nye tajuk dap dip dup didalam dada. namun yg demikian, disebabkan beberapa pertengkaran kecil yg xberapa nk kecil dgn azam, maka plan nk menulis tu pun dibantutkan.. alhamdulillah, azam sgt penyabar org nye. kalo die pun berhati batu mcm i, mmg xde ne nye i tulis blog mlm ni. i terharu bile die ckp "u senang2 je nk robohkan kan?" hohoho.. agak sentap gak time tu.. xsangka ade main roboh2 plak. owh well, bdk pendek akal mcm aku ni mmg xfikir mcm tu kut. again, im lucky to have azam. siap ptg td die surprise kn i dgn my favorite mashed potato..


bak kata azam kalo bole beli mesin mashed potato ni mmg die nk beli. tp tatau mane plak nk membelinye.. any idea? n i believe kalo ikut kan hati azam msti die nk beli lebih dari 4. tp azam ni penyegan gak org nye (alhamdulillah..) n keempat2 mashed potato ni selamat i mkn smpai licin. thanks love.. u're simply my sunshine after the rain.. *hugs*

ok la.. mari kite adakan sesi menutup account.. ayuh!!!

checklist august

nothing much.. cume..

buy hantaran - pending (but insyallah akan meronda ke KL dgn azam. see if theres anything we can buy)

buy kain for family n bridesmaid - on going (managed to buy for adik2)

scout theme/concept for hantaran - DONE

RAYA - obviously DONE

TOTAL : 2 DONE - 2 PENDING
CONCLUSION : XCANTIK!

checklist september

haaa... ni byk. mari kite tgk satu persatu..

confirm doorgift


vendors call back

  • first fitting : 23rd September
  • to meet decorator at home : date tbc
  • cards to be ready : date tbc

confirm hantaran's theme/concept - DONE

buy hantaran


invitation out


preparing bilik pengantin


DIY project


kalau kire congak2, dengan masuk nye bulan 9 ni maka masuk la bulan ke-3 utk menyampaikan ke my wedding date. jeezz.. part2 doorgift mmg dh kne start carik secara berleluasa. begitu juge dgn persiapan bilik pengantin.. well, pengantin budget mmg kne start mencarik cepat.. at least bole catch up n duit pun xla rase seperti mengalir macam air.

pheww.. serious rase dap dip dup didalam dada.. look forward utk berjumpe dgn vendor2 yg dh lame xjumpe tu.. yg paling i look forward, my first fitting dgn designer.. tah ape rupe la nikah dress aku tu nnt. again, dap dip dup didalam dada.. hohoho.. mcm xbole bla je..

btw, look forward jgak nk jumpe lagi dgn kawan2 bbf. linda, amy, i rindu moment2 kite borak smpai lebam tu. hihihi.. cant wait for more!!!

4 comments:

miszatie said...

berger king di hari raya kah???

huhu

Syima Syaz said...

dup dap...

ok bebeh...goodluck.kalau plan elok2, insyaallah time menjelang hari kahwin tu takdelah stress sgt... i ni jadi stress sbb kejap kata hantaran nak anta org, pastu last min buat sendiri...doorgift lagi... stress gile!

Miss Sorbet Purple said...

wahh nama i di situ ;)
terharu

fira. said...

miszatie : owh.. burger king mmg sesuai dimakan bile2 mase. hehehe..

syima : huhuhu.. jgn la stress dear. u'll get through it. xlama je lagi. msti u lagi dap dip dup dari i kn.. tenang2..

linda : hehehe.. of cz la ade. kate rinduuu.. *smbil tgn di bahu, mate ke atas*