Friday, August 5, 2011

1st time sahur

another history has been made. on the 2nd day of puasa azam n i had our first sahur outside the house!!

ok, gile jakun kan sahur kat luar pun nk cite. actually, to be honest, itu la kali pertama dlm sejarah hidup i sahur luar daripada rumah. sebelum ni papehal pun msti sahur home made punye dishes n it has to be inside a house. hihihi.. until i bgtau azam yg how i wish i dpt try sahur kt luar before i kawin. n guess what? being an awesome fiance as always, azam gigih mengejut n menunggu i dari kemamai2an.

asalnye bercadang nk sahur dikedai mamak kegemaran. menu dh dlm kepala. air liur pun bertakung terpandang2 chicken chop mamak al-rafi tu. slurrrp!! unfortunately, smpai2 je tgk2 rafi tutup! isk.. punah harapan kitorg nk bersahur disana.

the clock is ticking.. 1st timer kan.. takut sgt xsempat. btw, kitorg pgi roughly dlm pkul ni..


hehehe.. my earliest sahur ever. tp xpe, demi cinta ku pada mu, azam..


end up kitorg buke kat mcd je. seperti biase chicken mcdeluxe menjadi pilihan while azam mkn double cheeseburger. tp kesian die sakit perut katenye. burger pun xhabis. i, melantak bagai nk rak. cume fries saje yg kureng.

we finished our meal n terus drive home to place where we belong (chewah). excitedly i smpai rumah n tgk2 family pun blom bgn sahur lagi (except mak yg sorg2 masak panas kan itu ini kt dapur). since mak dh bagi lesen sahur kt luar tanpa sebarang soalan susah2, i tolong mak ceduk2 nasi n susun lauk n kemudian sambung tido!

its the 5th day of ramadhan n alhamdulillah, perjalanan berpuasa berjalan lancar. cume satu konklusi terbaru dapat dibuat : tenaga pada satu2 hari berpuasa bergantung berat pada meal sahur pada hari itu. hihihi.. teori i lame, i know. so, i try my best to just eat tuna sandwich + cheese je hari2. senang pun senang. sedap pun sedap.

till then,

slamat berbuka!!

=)

3 comments:

Miss Sunshine said...

haa.. kita ade pengalaman sahur kat luar rumah... tapi dalam bas... masa tu travel dari shah alam ke kuala terengganu... mesti kene sahur dalam bas.. sekarang ni pengalaman buka dalam flight... huhu, tak bestnya jadi perantau ni..

Hidayati Farhan said...

saya takkan pernah bermimpi. lucky u fira. nk berbuka pon takut2 tahu. hahaha, how oldies couple we are.

tggu je lah da jd isteri mak kate, xnk balik terus pon da boleh. baik mak :P

fira. said...

miss sunshine : at least awak ade pengalaman merantau.. kite xde pun. tu yg jakun skit bile dpt sahur kt luar. =P

yati : huhuhu.. kalo mase bercinta mcm tu mmg tertekan jgak kut. but since skit lg nk kawin, msti dh xheran kan? =P