Saturday, August 6, 2011

aktiviti sabtu

hi ya all.. its 6th of ramadhan and syukur kite masih dpt merase. hari ni sabtu. as always, melilau mencari aktiviti yg boleh dibuat dihari sabtu.

1st week of puasa company blom kasi cuti dihari sabtu. aktiviti ke office dijalan kan seperti biase. berjaya clear kn table dgn mengagih2 kn ape yg patut. syukur.. but dek kerana sedikit kesulitan di report maka telah menghabiskan extra sejam terlebih di office dari yg sepatutnye..

berjaya kawtim dgn boss supaye die email kan je yg berkenaan ke email i. n then, zassss.. azam n i menuju ke Plaza Alam Sentral utk berjumpe dgn asst. wp. its high time utk diorg buat kan baju utk azam seperti yg diingini. jaminan diberi paling lama pun akan siap dlm mase 1bulan. yes, kami mmg ade 4bulan lagi, tp nnt kalo kne alter itu ini mcmane? haih.. masih envy kn si azam sbb dpt baju baru. well, baju lelaki.. basically same je kut. tinggal muat xmuat je kan.

so, azam nk baju design sebijik macam ni..


itu pun kalo wp xcharge extra sgt for songket. kami xsanggup nk top up byk. dh tgk warna songket dgn baju putih i nnt. cantik sgt2. tp kalo xmampu , azam akan pakai baju berkain duchess satin je.. ok, harap2 bole nego dgn wp.. bismillah, bismillah..

done with the meeting, azam n jln2 skit kt ground floor. banyak baju melayu wooo... org pun byk yg hamat! managed to convince azam utk berbaju raya sedondon thn ni. color still xdecide. but then we saw this..


hahaha.. gile sedondon kan.. ni baru btol2 buat gune kain satu papan je. hahaha.. will we wear this? nope, i dont think so. hahaha..

n this is azam membelek2.. konon mcm minat la.. but i know die xkan pakai kalo sedondon sgt. hahaha.. ini dh bukan sedondon namenye. ini btol2 sekain..


ok, done berjalan2. pesanan khidmat masyarakat i utk semua, tolong jgn pgi ke plaza alam sentral dihari sabtu. we've spent more time in the parking lot than berjalan2 didalam mall. parking lot basement die congested yang amat sangat!

next up, kitorg bwk mak n adik2 berbuka di stall kegemaran. 


yeah.. disini la tempatnye yg menjual chicken chop favorite ku sejak zaman berzaman.

selesai berbuke we headed to tesco utk membeli sediki persiapan utk esok. nway, esok birthday mimi. so kami berhajat nk menyambt secara besar2an.. i helped aliff to make this..


kek batik!!!

conclusion : xde. saje gatal nk share. nk tdo skrg eh? good nite.. =P

5 comments:

Linda Yusoff said...

kek batik? nak resepiiiiiiiiiii.

zimie said...

kek batik!!!! tau tak, last 2 weekend i baru buat dgn my aunt.hihi u letak telur tak?aritu kitorg buat keras sikit.so semalam my aunt SMS siap suruh letak telur untuk lembutkan kek batik ni.haha i macam nak try la buat masa raya.jeng jeng.;p

fitria said...

sedapnye kek batik.... my fav

LisaLisut said...

ngeee,best nye dpt pakai baju sedondon kan.hmmm.kr tak berapa nk berbaju baru di hari raya.dia kata baju melayu elok je lg 3 tahun lepas punya.what la??? hello hari raya baju mst baru maaaa.

u membuat i utk kecek KR utk beli baju raya sedondon at least pas kawin sempat lg g beraya sedondon! awwww! :P

kek batik tu easy peasy je kan(adik i la yg buat i tau makan je n tgk dia buat haha)

fira. said...

linda : hehehe.. bole2.. sediakan pen dan kertas ye puan2..

zimie : yes2, i letak telur. dlm resipi i mmg kne letak telur pun. mendapat sambutan ok kek batik kitorg.. weewit! =)

maria : kek batik, my favorite too..

lisa : hehehe.. actually first time bercadang berbaju sedondon. KR tu gile penjimat org nye ye.. senang la u jadi bini die nnt. kek batik mmg easy peasy je buat nye. less than 20mins kut.. =)