Monday, August 1, 2011

darling syg baby..

beberape hari yg lalu, i cube membiasakan diri untuk membahase kan name i n azam kpd something yg lebih sweeet.. almaklum, kan dh nk kawin.

bahasa diri kitorg skrg : I U or kalo tgh gurau2 kasar tu gua lu, gua lu..

even though azam didapur n i didepan. eh, tebalik.. even though i didapur n azam didepan, kalo nk terpekik panggil die pun msti jerit "U!!!!!!". pendek kate, kami xde kata ganti nama lain.

smlm i try panggil azam abg. bluerghhh!! its sound so awkward. xkne2.. cube panggil baby plak.. mcm bole lekat skit tp mcm ngade2 plak. daling? erghhh.. langsung xbole. last2 kitorg panggil each other I U jgak. mane kan tidak, langsung i dibahan nye bile pggl die sipolan2..

imagine us in 10years time. anak at least dh ade dua, xkan nk bergua lu gua lu lagi.. tell u what, gua lu tu bkn kata ganti nama bile kami sedang bergaduh saje ye.. kadang2 tgh ejek org mahupun berborak kosong pun kitorg bahasa kan diri kitorg gua lu gua lu.. contoh :

"lu agak2 knp org tu kengkang?"

"gua rase org tu mungkin buasir"

or

"gua tgk jerawat lu gua rase mcm nk picit kan je"

"xpayah ckp bole x. lu ingat gua ske ke ade jerawat ni"

i perasan sesetgh org yg ade name2 timangan mcm sayang, abang, b, anje, aling n so on.. honestly, mulut i ckp geli tp dlm hati terase sweet jgak.. imagining the intonation bile azam pggl i sayang.. ohhh.. bahagianya. to be honest, azam xpnah pggl i mcm tu. bile i panggil azam mcm tu automatic die akan kepelikan.. last2 kitorg gelak sesame. it was like, what the...? tp nk buat mcmane. sudah lumrah nye begitu.

now, bole share dgn i ape name timang2an korg dgn abg syg? teringin gak nk tau.. mane tau ade yg unik2 ke bole tiru.. hehehe..


*gambar hiasan semata2*

11 comments:

tqahmisdar said...

nama timangan I laling @ pendeknye ling.. i pangil dia Han, shortform untuk Honey.. hehe

kitorg dulu awal2 kapel aku-kau je..mula2 janggal je nak tukar, tp lame2 rase cute je..hehe

Miss Sunshine said...

sempoinya korang... best jugak cmni kan.. kitorang abg, syg je... dulu konon nak panggil bie... hubby, baby.. tapi tak lekat pun.. dulu sebelum couple panggil lain jugak... susah nak ubah mula-mula, tapi lama2 dah biasa...

Hidayati Farhan said...

kite pon cam tqah taw,memula mmg aku-kau je. bila nk tuka mmg janggal, tp lame2 ok.

dlu b n gurl.

skrg abg or shyang n nisaa' (wanitaku)

Alia.A said...

wah. sempoinye u makcik. gua lu je. hehehe.

hanys said...

Dulu memula pnghil anis ~ abg sbb abg angkat. Pastu nk taip msg pjg. Panghil syg. Pun pjg. Jadilah yg je. Dia pnghil yg, sy pun pnggil dia yg. Cth. Yg, i nk tu. U nk tk?. Tp be fpn family, ketat je nk pnggil nama sbb tk biasa. Nk bsyg malu plak..

LisaLisut said...

hahaha nice topik babe :)

to be honest, i guna I and you. i panggil dia syg dia panggil i syg.kalau malu dpn kawan2 panggil nama.haha.

lps kawin pn akan stay i n you n sayang. no abang no honey(madu) lg la aku tak nakkkkkk nt dpt madu betul2 lak hahaha

teringin nk dipanggil baby tp i rs mcm errr geli tp nak lol!

ah stick to syg je.kalau nk marah pn tak jadi if dh kene panggil syg hahahaha

amy fahmi said...

i saya-awak je.
nak panggil die pun..panggil..awaaaaaakkkkk.
hhaha.
bile rasa nak feeling romantik sikit baru panggil sayang.

aurikelsan said...

nak nyelit gaks.. ai sama cam amy fahmi saya-awak or kdg2 org-dear or kite-awak.. time nak meromantik baru jadi sayang-baby huhuhu tetiba cam geli plakkss ..

.:shura shushi:. said...

i panggil boy i b0bby **sila muntah darah** :)

iedaurora said...

I panggil die yang, die pun panggil I yang... senang kan sampai tua boleh pakai yang (sayang)!

inn said...

mse awl2 b4 kapel pggl ko-aku..(ktorg kwn dr skola rendah...tp bru je berkapel..hehe)

dh start kapel mula2 pggl lid-mi (walid-ummi) tp tunang kata save utk ble dh kawin nnt...hehe

sekarang pggl abg-b (baby)..hehe.. :)