Saturday, December 25, 2010

save the date!

yay!! rasenye dh official la ni. bole announce dgn bangga dh.. so, dgn dimulakan dgn lafaz bismillahirahmanirrahin, ingin saye umum kan disini, date officialnya saye, norzafira bakal menjadi isteri mohd noor azam yang sah adalah pada 23 Disember 2011 (insyaallah) yay!! yay!! yay!!

alhamdulillah, mak n abah dh tau. diorg ok je. last thursday kt rmh azam pun dh bgtau jgak dkt family die. n today, since dh dkt rmh wan (my granny) skali la bgtau wan n my aunties. mcm yg dkt previous entry tu, i did mentioned yg once dh official je i will post out the list of what to do before the wedding day kn, so here we go!!

January '11
-Scout Venue-
-Scout Baju's-
-Scout Wedding Planner-

February '11
-Scout Photographer-
-Start to Buy Hantaran-

Mac '11
-Scout Kursus Kahwin-
-Confirm Venue-
-Confirm # of Baju's-
-Buy Hantaran-

April '11
-Confirm Wedding Planner-
-Confirm Make-Up Artist-
-Buy Hantaran-

May '11
-Confirm Photographer-
-Confirm Kursus Kahwin-
-Scout Wedding Invitation Cards-
-Buy Hantaran-

June '11
-Kursus Kahwin-
-Print Cards-
-Buy Hantaran-

July '11
-Start Tempah Baju-
-Confirm Guest List-
-Scout Bunga Telur/Doorgifts-

August '11
-Raya-
-Invitation Cards Ready-

September '11
-Invitation Out-
-Start Making Hantarans-
-Confirm Bunga Telur/Doorgifts-

October '11
-Compile and Confirm RSVP-
-Make Hantarans-
-Reconfirm All Bookings-

November '11
-Compile and Confirm RSVP-
-Make Hantarans-
-Bunga Telur/Doorgifts Done-

December '11
-Relax-
-Reception-

actually, list ni dh dibuat quiet months ago. i did it with su n mase buat tu actually byk dh yg termissed. ni pun i edit blk according to time skrg ni. lps ni dh xbole main2 dh. kne follow exactly. xbole la nk miss2 lg. kang lari kang baru tau. but anything yg dpt disiapkan early tu kire bgs la. so to any of u readers (if any) yg ade rase mcm xkne dgn my list ni tolong la tegur kan. again, sharing is caring kn.

n owh, lepas ni, selain kne mendisplin kn diri prepare all these things, dh kne jgak masuk contest2 yg bole memenangkan kite dgn ape2 yg bergune for wedding nnt. owh, alangkah senang nye hati kalo dpt di cut kan budget. kalo ade yg nk sponsor pun bagus (chewah)

so, save the date for me ya!

23rd December 2011

2 comments:

LisaLisut said...

congrats babe! :)
mmg lega n seronok kan bila ade date.sbb i pun dh rasa betapa tensionnye bile tunang tak bg date.nk book ape2 pun tk bole.sobsob.wa dh officially ade date ni laju je progress kan.i think i pun kene ade workflow mcm u.skrg ni mcm tunggang langgang n mcm mana sempat je i book.huhu

ZAFIRA said...

thanks lisa!

yupp2, mmg lega n senang skit bile dh ade date. kalo xnk buat ape2 pun terfikir dua tiga empat lima enam kali. skrg, sume pun dh ade deadline die. bt sume pun bergantung pade kedisplinan diri ni. nway, 31st-2nd jan ni ade wedding karnival kat stadium shah alam. jum! =)