Wednesday, December 22, 2010

1more year to go

ever since last sunday, i've been waiting and talking about this date (today) n azam, is my one n only countdown victim. i always say things like "kalo thn ni 2011, lagi bape hari je kite kawin" n smlm i said "kalo thn ni 2011, esok kite kawin" n this morning i called him n said "kalo thn ni 2011, hari ni kite kawin" mungkin dlm benak fikiran die terfikir, "ohh, dh jam tunang aku ni". sendiri pk pun mmg sendiri rase jam. but can u believe it? i cant. after this very day, no more kire pakai sukat tahun. there'll b only bulan n minggu n hari. gosh..

frankly to me, rase mcm sgt dh dekat. perasaan? OMG! bile dh smpai mcm ni baru la tetibe rase cm. dh2. stop. clock pls stop ticking. im not ready. selame ni google2, usha2 je.. konon saje cari inspiration. but since hanye tinggal satu tahun saje lg, google, google jgak. bende msti kne mau decide. jeng3.. smlm for the very first time, i jz got an email from The White Room Kuala Lumpur. saje ai gatal mintak quotation. pretty impress with their artworks. meletups2 tau.. n bile dh dpt, dgn segera ai call azam. tu namenye mintak consultation dari die dulu. well, mau nye idok? RM4400 untuk nikah + reception. gosh.. actually bole je kalo nk. tp, since kite xberak kuar duit (maaf bahase sedikit kasar) harus la dipertimbangkan baik buruknye. perlu ke? cantik sgt ke? ini yg terpaling murah ke? hurm.. jgn gelojoh. cube carik offer lain lagi kut2 ade yg lagi better.. so, harap bersabar.

n since skrg pun dh xberape lame je lg, rasenye the do's n dont's list dh bole la dipublish secare rasminye. walaupun belum buat lg, kesedaran utk mengadakannye dh ada. ok la tu. blk kje kang buat. jd, xsalah kirenye kalo kite dh boleh mule mengumpul2 dulu ape yg bole dikumpul, xgitu? so, mcm ni.. me n azam decided utk ade kn brg2 hantaran kami semacam waktu kitorg tunang2 dulu. mase tu kitorg beli hantaran sendiri utk diri sendiri. msti ramai yg mcm pelik. but its fun, really. pedulik la org nk kate budget ke ape ke but yes, mmg budget pun. segan la kalo nk mintak itu ini dgn si dia. kite pun, taste mesti la xmau kalah belake. kalo diserahkan bulat2 dkt si dia which dgn automatik die akan serahkan kepada mak dan kakak2 nye, ouh, xsanggup ambik risiko. takut ade brg yg xberkenan, xsedap la kalo ckp2 blkg. jd sudahnye, beli je sendiri2. abis cite.

jd kisahnye, saye dh terbekenan dgn satu jename ni. kononnye, kawin nnt nk serba serbi la pakai jename ni. alaa.. skali skala mak jd brand concious ape salah nye. motive jename ni dipilih pun sbb design nye yg cantik n funky (cz ai kn mude lg) n gile2 cam i jgak. kalo i ckp, kelas gitu. mak suke! hehe.. so, jename yg disebut2 tu senanye adalah...
fyi, saye suke, suke, sukeee sgt design die. takat nk beli buat basahan mungkin belum stable utk memuaskan desire itu. so, for once in a while n rasenye time cenggini la paling sesuai utk beli satu dan mulakan koleksi. mane la tau, berkat beli satu lenkali bole la plak beli sedozen dua (amin). of all the designs, my favorite is MBMJ Mirror Heart Collection. xtau la how latest design ni but seriously im in love with it. hurm.. kalo ckp azam ni sure die pertikaikan ke glossy-an nye. but wht to do. my taste wht. glossy2 but nice. pe salah nye. haaa.. tu kn, lebih baik kite beli utk diri sendiri cz sendiri beli, sendiri dpt, sendiri pakai.

so, setelah di browse2, terberkenan sgt dgn tote ni. (haaa.. kilat2 kn. name pun mirror heart collection) in terms of sizing mmg la mcm besau skit, but biau la. hehehe.. kn saye dh ckp. saye suke sgt! nk2 pulak last weekend me n azam jln2 kt the curve. kitorg singgah counter perfume n try hampir 20-30 jenis haruman yang ade. n some of my favorites are escada 'absolutely me' n marc jacobs 'daisy.'. tehehe.. ngam3.. tp akhirnye, kite tgk je la nnt. marc jacobs ke mak jenabs ke.. we shall see!!

4 comments:

LisaLisut said...

babe.my fren tanya white room 8k okkkk.i think mcm terlampau la that price.unless kalau mampu silakan.huhu...

i pun memula tunang i ckp beli masing2.cz masing2 je tau sndri nk apa n bajet masing2.nama pun bajet.wpn org kata "tu namanya bukan hantaran" but i dont care haha.
tapi tetiba now dia dh beli part of hantaran (yg nk di bagi pd i) dgn duit sndri so faham2la sndri eden pun kono lah beli kan utk dia nampak nye.huahuahuahua

ZAFIRA said...

really? wow, gile expensive. the one yg die quote dekat i ade pakai 2photographers. so i was thinking, lebih kurang je hargenye dgn yg lain kalo yg rm1.5-2k pun cume pakai satu photog je. tp if xperlu, buat ape nk ramai2 kan. so, i tgh cari2 la lg ni. hihihi..

eh, kite serupe la. huhuhu.. mase tunang ari tu mmg focus carik brg sendiri. but skrg mcm dh particular bab dua2 pihak. tah2 silap2 brg die pun i terbelikan nnt since kekadang i terr-syok sendiri. haha.. tp die kne ganti beli brg utk i plak la.. xkn nk lemak kut. =P

Syima Syaz said...

hye...
lagi bagus kalau dapat plan awal2....byk benefit.goodluck

ZAFIRA said...

hi syima,

thanks alot babe.. yeah, hope so. yg penting kalo prepare siang2 dpt save on money or actually duit tu at least tak terase kehabisan nye. nway, good luck to u jgak! wee.. nnt kite share2 lg kayh.