Monday, December 27, 2010

karnival pengantin & ssf

yay!! karnival pengantin lagi!! huhuhu.. yg ni baru btol. since dh kne sgt pade waktunye, i will definitely pegi karnival ni sbb kalo bole xnk miss offer2 yg meletup2. ok, sgt excited. walaupun hakikat menempuh lautan manusia tu agak perit skit utk ditelan, but hey, aku pun nk kawin jgak. so please make way.. kalo perlu menjadi joyah yang kaki menyelit tu, i will ok. dgn sengaje, duit gaji bulan ni, tidak mahu dibelanjakan. nope. not utill 2hb ni. sbb, takut2 la kan nk deposit2 nnt. wee.. seronoknye!! kalo sume dh settle cpt alangkah lapang nye dada. n rase2nye, i'll go on the 2nd or 3rd day tu. 1st day obviously kje. so, hari berikutnye la  yg akan jadi mangsa. bgn awal? itu sudah pasti. kalo perlu digegar rumah azam utk pastikan kami jadi org pertama, ai sanggup. harap2, exhibitors2 (there will b more than 100booths katenye. hurm.. mcm akan penat je nk round nnt) xmenghampakan. murah, murah jgak. tp kalo bole biar la yg cantik dan menarik. so nnt saye blog lg. eiii.. xsabar!! n owh, kalo nk tau more info, bole check website ni. <-- haah, picit je yg tu.

haa.. ni lagi satu nk cite ni. last saturday, me n my rombongan makcik2 (including my mom, su, maklong n wan) kitorg ke ssf puchong. yupp, its a new branch yg baru bukak kt puchong kurang  lebih 6bulan sudah. mule2, my adrenaline rush to go to this ssf. all maklum, perkhabaran yg diterime tersangatla mengujakan. lgpun, seperti yg kite sume sedia maklum, brg2 kat ssf mmg sume nye lawa2 atau dlm bahasa saintifiknye class2. uww.. sungguh teruje. location, btol2 dpn ioi mall. n kalo dari arah sunway, lalu selekoh nk ke ioi tu mmg dh bole nmpk. tggi bangunannye. ok, first impression, msti aku bakal teruje ni.

dgn jalan yg sgt memeningkan hanye utk msk parking saje (saye kn org kg. benci sgt la dgn jln one way n byk killer kereta double2 park ni) i gagah kan utk mencelikkan mate cari arah. last2, jumpe. tu pun lepas dh diredah2. ssf berada di tingkat 6 sampai tingkat 8. tp nk masuk ikut tingkat 8. mule2 mmg dh tepikir, ape system la ni. tp xpe. masih excited. smpai je level 8, mate ni melilau melihat deco2 yg super awesome. langkah diatur penuh hati2. takut2 tersiku pasu2, owh.. sengsara nk mambayornye. yg paling ai look forward is the wedding accessories dept. located, atas lagi. so, kne naik tangge la pulak.  kasut plak kne bukak. (haish) ok, i  naik.. tgk2.. hurm.. cantik. exclusive? very. murah? my ass! (maaf bahasa sedikit kasar) takkan la utk satu hantaran ai kne habis kan more than rm100. itu baru deco. belom isinye. so, cume cari inspiration je la kt sane. actually, the designs tu bole dpt kt tpt lain cume kne pandai carik. n cara diorg display pun main peranan. so, jgn la terpedaya. unless korg nk buat sewa plak lepas tu, baru la bole pulang modal.

so, turun dgn sedikit hampa on the pricing. ingat bole la nk membeli2. tp, i love my money more than my lust to buy those things. afterall, jnji kalo org tanye dh gi ssf ke blom my answer would b yes. n at least my inspirations pun class2, se-class produk ssf. huhuhu.. so, wan pun dh abis belek. brg2 yg die bekenan sume die sapu. jd pergi la kami ke tpt nk membayor nye. the salesgirl kate nk byr kne turun level 6. so kitorg nk gi turun la naik lift. op op op!! kate si pengawal. "sini xbole turun ye cik" uiks.. we were like wht tha? so, pandangan tertuju ke salesgirl. die dgn merendah diri dan takut2 nye pun ckp. "nk turun nk kne ikut tangga ye cik" n we were like what tha? blk semule.. sobs, dh la pgi dgn nenek tua. kne turun tangga plak? lg la aku makin hangin dgn system tpt tu. well, name pun wan. perjalanan dari tingkat 8 nk ke tingkat 6 tu penuh ber-pit stop. ai pun sabo je la. so, mule la amik gmba itu ini. dlm ati dh budget ni, kalo nk amik gmba jgn amik time ade org ssf. nnt kne sound.

dugaan ku tepat. smpai 6th floor, ai purposely snap pic dpn salesgirl tu. n die (as expected) tegur dgn mengatakan kan "sebenarnye kt sini xle amik gamba ye" hurm.. dgn intonasi selemah itu, xtakut langsung kalo nk amik gmba lg. tp xpela, i respect the rules. so, i stopped taking pictures. su yg xsihat tu pun merempan2 la bayar brg yg wan bekenan sgt tu. konon nk tunjuk perasaan keatas ke xfriendly-an system tpt tu. jd, to those yg ade rase nk pgi ssf puchong, make sure prepare all ur body, soul, mind n money.

   

2 comments:

LisaLisut said...

cik zafira.hehe.i hari2 lalu balik lalu ssf tu sbb tgl puchong. i nmpk iklan dia yg gile bapak besar tu n wonder apemende la ade dlm SSF tu.sll bc kat blog je.tak masuk2 gak.sbb i tgk tgi gile celah mana nk park semua.tunang i pn tye ape ade dlm SSF tu.i ckp ntah brg hiasan kot.since dia mcm more to english so i kurg skit excited nk masuk dlm tu.haha.mybe 1 day i will try jejak kaki.dlm tu ade dulang hantaran?

i dh agak dh pasal mahal tu.tgk pn tau.huhu.

ZAFIRA said...

yes cik lisa, mane yg u tgk dulang2 n pinggan2 cantik kt hantaran2 org tu, sini la rupenye tempat diorg bli. one will at least cost u RM50. itu pun yg terpaling cikai. nk yg lawa. nearly rm100 la gamaknye. so, no wonder la diorg charge for hantaran pun mahal. my mom siap ckp lg. ni kalo beli dulang ni, setiap raye la mmg kne pakai dulang ni je.. huhu.. bajet la katekan..