Wednesday, February 29, 2012

wedding review :: kamar beradusss

so, company block fb lagi.. baikkk.. kau ingat kau block fb aku akan rajin buat kje la? hua hua hua.. silapppp... anda silap same skali. tp xpe, i still love my boss.. tp saya xsuke die block fb saya.. nnt lagi saya xmo buat kje.. *im not a smoker who can go out n smoke when they feel pressured. i check out my fb once in a while when i feel like sipping for  fresh air while doing my work. but now, they hv taken it away from me.. im lost, im drown, i cant breath...* <--- babak literature mase tingkatan 3.

btw, perasan xblog i dh lain? dh xde polka2, xde pinky2.. i guess, something is wrong with the widget. saje xkasi aku feel2 bujang. yela2.. aku dh kawin, aku buat la simple2! *sigh*

anyway, i just got the raw photos from my OP si lampustudio.. mahap, sbb xdpt masuk ke fb i xdpt nk kasi link fb mereka. carik sendiri je yek? xpun, scroll kt sebelah ni under my lovely vendors --->

hait! <-- mcm org jepun

hari ni i nk review pasal bilik i mase kawin hari tu.. ermm.. not really a bilik pengantin sbb i xtau ape yg pengantin mengantin kan sgt kt bilik tu but disitu la tpt i bersiap mase hari nikah..

my room is rather small.. its just fit for a princess our katil, the dressing table and a white bench creatively painted by abah. mase beli bedroom set, its actually come with a wardrobe.. tp due to space limitation, almari terpaksa di letak khas2 dibilik emak. *bilik mak dah ade 3 existing almari. tambah lagi satu aku punye. knp bilik mak besar bilik aku kecik?* hehehe.. soalan mcm tu pun nk tanye..


actually, all furniture adalah berwarna putih.. i think it blends really well dgn warna dinding yg berwarna putih kejambu-jambu-an hasil nukilan abah, adik2 n kawan2 adik2.. hahaha.. *i told u my room is small*. buat pengetahuan, kerusi make up tersebut xdtg skali dgn bedroom set murah yg kitorg beli ni. its actually kerusi yg kitorg terpaksa beli lain sbb mak kate xkan nk make up cangkung plak *sbb kerusi yg dtg dgn set ni adalah meja yg i gune buat letak hb tu*. for the kerusi, color tu la yg kami nmpk paling matching dgn perabot kt bilik. kaki kerusi sebenarnye brown, but thanks to a lovely father, kaki die bertukar warna..


the curtain, i beli kt nagoya je.. harus la menggunakan day n nite curtain sbb window frame i huduh.. purposely jgak buat langsir tu from hujung atas n hujung bawah supaya bilik nmpk lebih luas. *eric leong yg ajar*. cadar yg cantik tu adalah atas penajaan makcik kesayangan hamba, mak long.. kusyen2 plak, i beli kt jusco je.. btw, nmpk bunga ddihujung katil? *abaikan harta karun bridesmaid saya yg kami xperasan ade diatas tu jugek* flower arrangement tu neighbor i yg tolong gubah kan sirih junjung yg tolong buat kan.. i just love the color combination. (kalo xhabis la mate bile masuk bilik aku asik nmpk warna jambu je..)

for the small room, i just try my best to play with mirror. which at the end of the day i rase ia tidak lah memain kan peranan sgt..



that is the bench that im talking about.. well, itu cume kerusi sampan teak biase yg bole didapati dimana2.. tp dek kerana kasih sayang seorg abah nk tgk anak die happy, kerusi tu pun abah i cat jadi warna putih.. confirm la kalo kerusi tu warna brown i akan monyok sbb warna nya xmatching dgn furniture lain..

carpet plak beli kt kedai carpet section 9 belakang mcd. im quiet use with the shop so abg pakistan tu kasi i murah skit..


meja cermin sengaje di slanting kan supaya bilik xnmpk boring.. since bilik i xbyk bende nk gantung2, so i saje bagi slanting so that ade la skit "art" nye.. btw, frames ade 3 je.. n kcik2 je. i beli kt ikea n itu saje yg mampu.


************
ok, habis psl bilik i, skrg nk cite pasal bilik pengantin azam plak.. hahaha.. *ade ke org review bilik pengantin lelaki jgak?*

actually since rumah kitorg dekat, i ask the photographer n the videographers to cover both my house n azam's house. i found it very interesting sbb i dpt tgk mcmane preparation azam kt rumah! *cant wait for the video*



if mine was pink-ish, hubby punye harus la blue-ish kan? baru la nmpk mcm baby boy baby girl *muntoh*. but azam's room is rather simple. the room is slightly bigger than mine smpai nmpk sedikit kosong. azam pun bile dh tgk gambar baru la nk ckp yg bilik die ni kosong la, bla bla bla.. *habis xkan i plak yg nk hias bilik die?*

but until now, there's no big changes to our room.. cume bilik i dh masuk kan almari, n bilik azam dh bertambah bersepah.. muahahaha...

****************

however, dlm byk2 bilik pengantin, bilik yg ni yg i rase paling best!!!! i just miss the moment beramai2 didalam satu bilik.. hehehe.. mcm nk roboh hotel concorde tu kitorg kerja kan.. yeeeha!!!!


erkkk... kau ade?

13 comments:

fitria said...

hehehe fira.. 1st time bace review bilik pengantin lelaki.. anyway suke kusi sampan tu tau..

cha said...

bilik u kecik tp comel je and tak nampak serabut. nasib u pandai tak letak byk barang

untungla ada abah boleh tolong catkan ke apa. i dh takde ayah :'(

bilik lelaki simple je hehe

ibuhebat said...

bilik kecik kalerkan putih nampak luassss.. saujana mata memandang. jemput ke blog akak http://hebatkan.blogspot.com

Renee Meow said...

yeay *highfive* .. i pun suke furniture putih.. heheeee.. althoug small, but nampak cozy n sweet... ;)

UyaRayza said...

fira, i love ur room. love the color. nampak sangat soft. and muke u nampak classic hehehe..sukeeee

fira. said...

maria - kebetulan ade gambar, i review kan la skali. hohoho..

cha - cha... jgn la ckp cntu.. skrg dh ade husband. husband bole tolong kan kan kan..

ibu hebat - hi ibu!!! hehehe.. mmg tang tu yg sgt ditik berat kan.. i mencube sehabis baik supaya saujana mata memandang.. thanks for the comment!

renee - *piap!* <-- bunyi high5. nmpk cozy ke? hehehe..

uya - thank u! i love my room too! huhuhu.. muke i cam baby la.. manede classic *larikk*

ka-ii said...

i suke veil u la..

~ NANA ~ said...

i suka perabot putih! btw u sgt cantik dlm pic no.2 tu...nmpk ayu gituuu

Repunzal said...

tAk nak komen bilik beradus ko. tp nak komen RUMAH baru ko.

wahhh camne nk buat white ni tanpa ade unsur pink? blewrghh

iedaurora said...

mmg tengah cari idea untuk bilik beraduss nie, seronok pulak khatam entry fira lepas2, banyak tips dapat thanx ^_^

didie said...

hi dear...i berkenan sgt kat ur door gift yg jar comel2 tu... if u dun mind,nak tau katne u dpt eh?

fira. said...

ka-ii - veil tu hebat.. i pun suke jgak.. =D

nana - owh, i sebenarnye mmg ayu.. tp saje je pretend xayu.. *larikk*

iera - owh.. selamat membuat bilik beraruss yg marvelous! hehehe.. ade tips eh kt entry2 i? hoho.. good to know that it helps! selamat!

didie - didie! didie! jar tu dh byk jual skrg.. but i punye hari tu beli kat nilai 3.. i rase harga pun mungkin dh drop.. might as well check it out soon sbb its 2011's kan. takut die dh habis ke cane.. selamat mencari!

LisaLisut said...

i suka bilik pengantin u.deco kan pls.haha.i suka layout baru blog u.matured ;p