Sunday, February 12, 2012

sayang anak tangan2 kan.. sayang isteri tinggal2 kan..

kalo ikut peribahasa diatas, nmpk nya suami i syg i.. so, i kne tggl mlm ni.. hehehe.. setelah dekat 2bln jadi husband n wife, this is our first time berjauhan sampai 2states away.. rindu? nahhhh... blom lagi.. 

n kalo ikut peribahasa diatas, agak kejam verse yg pertama. insyallah, bile dh punya anak nnt, kitorg try xmo tgn2 kan.. paling kuat pun jari2 kan (jentik2 je).

im feeling bored. tp blom smpai tahap kemaruk nk tepon laki spjg mase. so, i decided to write about my feeling so far of being a wife. 

mari lah saya kongsi kan disini that being married is crazy!!!!

sumpah tatau nk express feeling mcmane. kadang2 best.. kadang2 xbest.. well, xbest tu semestinya dtg dari bisikan syaitonirajimm yg meronta2 konon2 hidup ini terkongkong n xpunya kebebasan. but deep down inside, im so grateful of being who i am n what i am today..

rancangan lepas kawin
blom smpai tahap eager utk punya cahaya mata sendiri lagi.. so far kalo rindu, just main lame2 dgn baby niece mimi yg adorable n super bright mcm dora the explorer. i xpuas berjalan lagi dgn suami. xpuas nk merajuk2 lagi. xpuas nk mcm2. dulu i pnah ckp yg at least bg i raya 1kali dgn hubby berdua saje.. at least bole pakai baju raya cantik2 sedondon sedandan. hubby pun i rase die blom sedia 100%.. but insyallah, mase nye akan tibe. but in case rezeki tu allah dh nak kasi.. we're more than happy to accept.

pindah rumah?
nampak gaye mcm x.. hubby dh ade rumah sendiri which currently dicantum kan dgn rumah parents beliau.. nk merase menghias rumah sendiri, rase nye lambat lagi.. but alhamdulillah, so far parents-in-law sgt best.. i love my in-laws as much as i love my own family.. alang2 rumah pun dekat dgn rumah family so i rase masih bole bertahan tinggal disini. home sweet home.

ready to be away?
not for long.. skrg yg baru berpisah buat beberapa jam pun buat i dh rindu his smell.. perhaps because im writing this with his boxer n tshirt on.. seriously, setelah dh kawin, ini la pakaian yg bole buat i rase sgt safe n comfortable.. nak2 bile die ade disisi.. *ok, skrg dh rindu skit*

im looking forward for more activtiy utk dibuat bersama hubby.. being married for almost 2months honestly, kami blom stabil lagi.. hutang masih keliling pinggang *sbb gambar n video blom dpt dr vendor lg. heheheh*

nafsu pun byk blom tercapai.. erkk... maksud i nafsu nk berjalan horny2moon.. nafsu mkn. hehehe.. *jgn pk bkn2*.

so sudah nye kalo nk diconclude kan, alam perkahwinan itu indah.. selain berteman, diri sendiri pun akan terasa lebih selamat n berguna.. insyallah, will try my best to be a good wife so that azam can be very proud of me.. bile dh plan nk jadi yg terbaik utk azam, automatic terasa mcm nk jd muslim yg terbaik jgak.. seriously, ia berkait.. 

anyway, itu je la nk share pasal feeling ni.. more reviews coming up soon.. have a great week ahead! 

love u, hub!

4 comments:

Hidayati Farhan said...

kahkah, terasa lebih berguna ek pigha. klako wehhhh. erkk, esok klau bonda nk pi jalan, baby tggl dgn auntie baby ek. hihiks

UyaRayza said...

alalalalala comel baby pighaaa hheheheh..rindu ehhh..xpe berpisah skejap makin membuak rindu

Cik Saila said...

hye,salam perkenalan :)

sy suka la point 'rancangan lps kawen' tu. bkn xnak anak cpt2, tp nak spend ms puas2 berdua dulu.. :) lagi pun nk stabilkan blk duit sblm ada baby :))

pakai boxer hubby best ek? ehee.. ;) okay,skrg sy xsabar nk kawen ;D

fira. said...

yati : u nk tggl kan anak u kt eh? byk cantekk... hehehe..

uya : kann.. rindu itu indah *muntoh*

cik saila : hikhik.. jom kawin! kawin itu best.. wohooo!!!