Wednesday, February 8, 2012

Wedding Review :: My Guestbook!

holla semua.. selamat hari khamis mlm jumaat! 

nmpak gaya i ni kalo in the mood to blog habis in 24hours 3-4post keluar.. bersabar dan redha je la eh? anyway, hari ni sorg2 sementara dirumah dan laki pergi bekerja, i tetibe terkenang kan my guestbook. gosh.. rindu nye zaman buat preparation kawin.. walaupun skrg ni telah mendapat ganjaran suami tp feel buat preparation tu tetap xsama..

fyi, my guestbook adalah hasil titik peluh sendiri.. ohhh... rindunye nk buat lagi.. 


this is my guestbook now.. manik pun dh tanggal.. patut i nk letak huruf dekat space kosong tp time tu i was soooo busy, xsempat nk buat.. hohoho... what a memory.. 

actually guestbook ni i buat dlm die 2design.. satu chandeliar pink satu lagi chandeliar baby blue..




i buat sume 30 keping so should have 60 pages la kan. alhamdulillah, penuh semua pages.. terharu sgt bile bace balik semua ucapan.. adalah beberapa ucapan die pak yaakob la, aunty yati la, which i sendiri pun xknal.. but mmg seronok sgt baca.. especially when its from a book yg i buat sendiri.. awww..

table decoration time tu adalah hasil idea my cuzen n i.. kitorg make do je gune bende2 yg g dh ade kt ruah.. xde pun beli bnde baru semata2 utk guestbook table ni.. 

*habis frame gambar yg buat gantung kt bilik tu diletak plak kt sini.. =P*


many thanks to cuzen, adik2 sedara yg gigih, susah payah tolong i buat huruf2 tu.. to my pengapit especially, sgt sabar penuhi kehendak i.. dari ula pebikinan semua i refer die.. i am so lucky to have such an awesome cousin like her.. *heart*

skrg bile dh kawin, tgk org punye wedding mcm2 concept, rase rindu sgt plak dgn zaman anak dara dulu.. nk kawin lagi dh xbole.. 

anyway, kalo ade sesape nk i tolong buat kan guestbook, meh la email i.. nk buat kan utk adik sendiri tah dizaman ape plak.. i xla creative mane but we can share ideas.. sesungguhnya, i mmg suke buat bnde2 ni.. tp skrg baru rasa nk offer n volunteer buat kan utk org.. my email add : zafira.a.alias@gmail.com

kalo just nk tanye cane nk buat pun i dont mind.. mood : sangap nk buat wedding preps.. =P

6 comments:

Mr & Mrs Chenta to be said...

BESTNYE...!! hehehe.. so lucky ade kezen2 yg sekepala kan..?

Repunzal said...

kau offer org lai..aku ko tak offer pon.. huwaaa. =(

UyaRayza said...

tau awal2 suh fira je buatkan hehehhe

Miss Sunshine said...

kita pun merindui saat buat preparation kahwin... hehe

fira. said...

=D

linda : time u i punye xsettle lagi.. gi kawin lagi skali gih, i buat kan plak..

uya : yg u punye pun cantik... =)

fitria said...

serius i suke sgt yg huruf fira azam tu.... aritu nk tnye xsempat..skali tgk2 i dah kawin... huhuhu..xdek peluang nk wat