Monday, July 2, 2012

saya dah gian menggigil

hehehe.. tajuk xbole bla. padahal nk cite pasal aktiviti weekend hari tu.

overall, weekend i full + berbaloi. xla dibazirkan ke bende yg tidak2 n suami juga melayan saya dgn sabar.

sabtu
kerja half day. tu pun kerja dah xserupa kerja. sbb.. xde kerja. about 12, call hubby suh die siap2 pakai baju elok terus amik i sbb kalo xdiingat kan nnt die pakai baju bodoh je. pstu nk ajak keluar terus die dh malas. arah tujuan, puchong. as we all know my dear ade buat sale kan? so hajatnye, kami nk kesitu.

tp, menurut pemahaman hubby, i ajak die gi baby cottage sbb hari tu mase otw nk gi rumah pina, i mmg ckp kt die nnt nk ajak die gi baby cottage. so, bole la. baby cottage pun pgi, my dear sale pun pgi.

at baby cottage, we were expecting alot of stuff. tp rupenye stroller je yg byk. playpen cume ade bumblebee je. hampeh! sudah nye kami belek quinny zapp sbb azam kate quinny zapp itu cun. dah tgk cara2 lipat sume, lagi la azam suke. i kureng.. besides the stroller, kat baby cottage ade plak jual starter kit momma bottles. ok, i mmg dh target ini lame. kalo bukan sbb harga die yg mahal kt baby cottage tu, i dh beli dh. tp, sib baik iman ku kuat. tggu nnt beli online je.


next stop, my dear sale. im impressed with my own navigation skill. xsangka, tgk skali pintas gune map yg die bagi je n i dpt carik jln. xde gps tau. *tepuk2*

bile sampai area gudang tu je kami mcm lost skit. mungkin sbb die xde buat direction yg proper kasi org2 nampak. *cume ade lori je die letak tepi jalan*


since ini cubaan pertama bersesak2 utk brg baby, i mcm still terpinga2 n terjengkit2 nk knal pasti ape yg interesting. sudahnye, non of the things yg kt situ yg i rase interesting. hahaha.. playpen dh murah tp still my dear xberjaya nk menarik minat i.


stroller pun ade yg murah2. but, we less interested.

next stop, kami ke nasi beriani gam putrajaya. yg azam ckp sedap sgt tu. honestly, setiba kat sana i xrase ape pun yg best. hahaha.. siap nasi i xluak n bole bawak balik. azam pun kate mkn situ dh xsedap. *sad*

dh sampai area shah alam, ajak azam singgah mum dreams kat sec20. xde ape sgt yg interesting. konon nye nk beli jgak at least satu romper utk baby. tp nan hado. perasaan itu ditumpas kan bile xdpt nk knal pasti nk beli romper kaler ape, design ape. ku beli bunga kang nnt yg keluar nye kumbang,. ku beli kumbang kang takut nnt yg keluar nye bunga. haaaaaa... ini yg nk relate dgn tajuk kt atas ni. saya dah gian menggigil nk beli baju baby tp nk tau gender baby dulu! harap khamis ni check up bole tau. tolong la.. tolong la.. *sambil pesan kat anak "kalau awak lelaki, tunjuk kan kejantanan mu, kalau awak perempuan, tunjuk kan kejelitaan mu". hehehe..*

mlm, kitorg dinner beramai2 di uptown damansara. segonok mkn beramai2 sambil masing2 order non-stop. frankly speaking, itu la paling lame i duduk dpn gerai stevens sbb i dgn azam style kalo mkn kat situ msti smpai kenyang terduduk n nk cpt2 blk.

ahad
pagi2 lg i ajak mak n adik pgi breakfast kat mamak. lps breakfast blk rumah azam n kitorg ke plaza alam sentral. hubby got his new gadget. akhirnye, something reliable kut2 nk snap gambo baby bile dh bersalin nnt. 

dan2 somi yg punye phone, i yg terhover excited. masa kan tidak. i baru tau yg dlm ramai2 adik bradik i, i sorg je yg baru ade acc instagram. ohhhh... sedikit penghinaan i rase. tp skrg dh bukak acc. sila la jamu mata ye. *padahal gambar baru upload satu n profile picture pun xde lagi. (follow me : frzm)

tp yg best nye of all the purchase, is this!


ini bukan menan, ini telepon saya. xsangka biar pun bb ku model kuno, ade jgak yg baik tolong buat kan cover sechumel ini dan ade jugak yg baik menjual nya jd saya pun beli! hikhik.. me likey!

sudah settle hal di alam sentral, kami pulang ke rumah mak abah saya. online2, download itu ini pstu blk rumah parent hubby dan tdo dan isnin.

best dan padat bukan weekend saya. sehingga ketemu lagi, weekend gembira!



4 comments:

Syima Syaz said...

i jumpa fiena kat toilet petronas...hahaha

miszatie said...

uish gian sgt tuh..td terkejut ingtkan gmbr apela 1st td..^_^

LisaLisut said...

i yg duk puchong pn sesat 3 4 kali kot ms caru my dear sale ni awl bulan 3 aritu. dh la ssh nk jmpe lps tu ntah ape2 je brg dia jual. berabuk2.mcm xde apa. rs nk mengamuk je kt situ haha. tak smpai 10 minit kot i dgn KR kt situ. herghhh.i mcm nk ckp kt korg takyah g aa.buang masa ;p tp bior la korg rs sndri best ke x.hahaha

cntik gile mommy kits tu. apsal i br tau. sighhh. ketinggalan zaman i ni haha

kaklong said...

hahaha...comel la ceriter awak ni darling! :)