Wednesday, July 11, 2012

mommy's wish list

wohooo!!! its thursday baby.. gotta finish some work today (tp kje tergantung sbb kne tggu report from other dept. my part - DONE) n esok, insyallah i akan lenggang2 kangkung saje..

while waiting for others to submit their reports, as usual i'll do the survey for my baby's stuff. sudah nye, ia menjadi part of my wishlist.. ohhh.. kalo la duit itu seperti kertas report aku yg kne reject ni, ptg ni jgak aku gi ikea beli itu ini.

honestly, i cant wait to revamp our room. i've so many things in mind n rase mcm nk beli mcm2. a colleague just asked, "kak fira xde plan nk gi vacation mane2 ke?" oh no no.. tidak jika blom complete brg keperluan anak ku.

im entering my 6th months next week. rase nye its time dh utk i lengkap kan brg2 baby. alhamdulillah.. ade yg sudi nk give away some of their old baby stuff so from there i can save alot! huhuhu.. lisa was right, at this point of time, kalo ade yg nk bagi, rase macam nk tadah gune lori kontena! *lisa xckp mcm tu but im pretty sure thats what she meant*

as we all know, this weekend ade pureen warehouse sale di PJ. im going, definitely. nnt bole singgah rumah wan sbb its in the same section pon. pstu singgah babyland ss2 survey playpen, singgah ikea, singgah OU, ahhhh... sume nk singgah la!


so kat bawah ni list yg i dgn yakin dan pasti nak carik dan grab dekat warehouse pureen ni..

ABD Detergent & napkins



baju & mittens booties NB 2-3 psg utk pakai kat rumah

baby wipes


n rase nye itu dulu kut. yg lain2 bole tambah2 kemudian since at the end of this month pun ade satu lagi baby expo yg i dont want to miss!


the exhibitors pun not bad. bole try tgk video die kat [sini]. cume bulan puasa tu kne ade skit kesabaran la nk menempuh umat manusia kat mid valley nnt. insyallah, nnt kite plan baik punye..

ok, done dgn informasi berguna utk mommy-2-be. here's something yg i've been eyeing for the whole day..


some of my friends dh beli storage utk letak barang baby mereka. while me, still surveying. love the storage from ikea ni. suke sbb bentuk die mcm tangga. love it! love it! love it to bits! tapi.. harga die agak keterlaluan. blom pun ade playpen.. baju2 ke hape sume baru nk dibeli ni. so, i cant be spending half a thousand just for this..!!

well, here's another one from ikea. harganya abit cheaper but kalo sudi pejam mata tu mungkin bole jadi terbawak blk rumah. its rm299 n its pretty practical i guess.. nnt nk usha kt ikea n nk cross finger kut2 it'll be on sale or what..


begini la kalo melanguk kt opis. xde lain di tgk nye kalo bkn catalog ikea. iskkk.. 

besides ikea, i found a new (for me) website yg jual brg baby at a pretty reasonable price.. check out easy.my n scroll sampai bwh. msti ade bnde yg akan catch ur eyes like this cute jumper from GAP,


this cute hooded sweater

adorable hello kitty carpet

and this cute doomoo bean seat for babies

hah.. pengsan sekejap.. tp xpe, harus kuat kan semangat. smlm dh gatal tgn gi usha baby carrier. since azam has been falling for quinny n rase mcm xmampu nk beli, i think kalau beli maxi-cosi dulu lepas kut. xde ne nye nk tolak baby diawal usia.. so pstu nnt baru beli quinny nye pulak kalo ade rezeki..


rasenye susah nak jumpe yg printed mcm ni. cute much, heh? suke mak budak usung bapak budak yg kne carry bende ni kehulu-kehilir. hehehe.. suami, beli ni satu jom! =P

4 comments:

LisaLisut said...

haha yeah.u ade kakak and SIL ramai kan.,kalau org nk bg tu rembat je.save cost.hehe.

pinjam maxi cosi puhleaseeeeeeeee

uya rayza said...

mahalnye brg baby..aci x stat beli dari skang pastue dh habis expired date baru i dpt baby kan hahaahah

fira. said...

lisa - hahaha.. u dh ade car seat. i blom.. i pinjam u pnye la..

uya - klako ok.. simpan je la duit buat preparation. kang nnt u beli skrg off dated plak by the time dh ade baby.. but yes.. brg baby mahal... T_T

Syima Syaz said...

yang detergent ABD tu, ok guna...no prob..tp syarat, lepas basuh sidai baju keringkan kat bawah matahari ye.kalau tak nanti baby naik rash.i tak tau, aritu sidai kat wet kitchen, so pasni kena basuh balik all rompers dgn mitten booties sbb takut baby naik rash plaks.. kwn i baru bgtau semalam...