Wednesday, July 25, 2012

diaper bag *versi xberangan*

morning mommies or who ever readers!! 

i am supposed to flip the files, go through some details and start preparing some urgent report. but i cant help myself from writing an entry. again, about the diaper bag.

ever since the moment i printed out the checklist sheet from the internet, one of the essential things to buy is a baby diaper bag. my type of bag, harus tidak kelihatan seperti diaper bag. azam selepas bersalin (bukan azam suami saya) adalah utk transform jadi the glam mom yg akan menjadi kebanggaan suami dan anak saya. more or less like my sister kut.. errr.. if u know her.

speaking of diaper bag, smlm jgak i start berpijak dibumi yg nyata. those bags that i put on my previous entry mmg hanya untuk angan2 semata. mane nk dpt oiii longchamp berenda2 tu di malaysia? xharga nya pun beribu2 lemon kalo beli di overseas sekali pun. nahhhhhh... itu cerita mak jenin. skrg mari bercakap sebagai rakyat malaysia yg bertaraf sedeharna *eh??*

smlm i browse through zalora.com.my. kat situ pun ade baby/diaper bag cantik tau.. harga pun mampu milik..


ini dari baby couture. harga, less than RM110. lengkap dgn waterproof changing mat. pockets for bottles pun byk. kinda cool kan?

ini plak dari gin & jacqie. harga below rm200. smart kan? mcm nk jalan2 dekat tepi pantai..

and as i followed some online shops that sells branded handbags, tetibe di salah satu website tu "i want bags" ada promo sempena hari raya dan coach baby bag is part of the list!


harga RM590 tp kne byr half by today n another half upon arival of the items. hehehe.. kemain bergaya si ibu kalo bawak bag ni kesana kemari.. tp to me, its too expensive, lagi mahal bag dari breast pump. so, nahhhh.. sape2 berminat bole la ke [link] ini.

ok, nak sambung kerja now.. nnt sambung bergoogling lagi.. have a nice day!

6 comments:

fifi tiez said...

uwaaaa..gila cantik beg ni..

LisaLisut said...

cntik gila yg below 110 tu. floweryyyyy apsal i br tauuu haha.well never too late to buy asl ade ongkosnye huahuahua

Hidayati Farhan said...

Akn ku capai beg coach itu fira. Akannnnn. Tp xtau bile la. Hihi

Shakina Farhan said...

alahai..menggoda jiwa betul la..kena tny suami sbb die yg sllu bwkkn handbag..hahaha..

Mrs Linda said...

Errr tu bag diaper? knp nmpk hebat dimata aku?
Cunnnnn wehhh! ok nak yg ade flower2 tu

Syima Syaz said...

dari aritu cari allerhand, tak jmp2 smp lupa dah