Wednesday, March 30, 2011

mood : dress nikah..

hari ni, entry ni, izinkan i menggedik skit (padahal rasenye slalu pun gedik). refer to the subject above, i still cant get over my nikah dress. pape pun sib baik jgak i tgh mad about nikah dress since rasenye dh xde ape nk dimadkan lagi utk bln april ni. according to my monthly timeline, by april kne settlekan dua bnde je. yg lain tugas2 menyurvey and mengescout bahan2 mahupun calon2 utk merealisasikan majlis perkahwinan impian i (chewah).

so, azam has do the talking. xtau nape die sendiri nk ckp dgn mak die on the kain part. but nvm, let him be. according to him mak die mungkin nk tukar warne. aiyark.. musnah sudah harapan nk berangan baju warne peach ala2 siti sarah. but xpela.. as long as bukan warna pelangi, i dont mind. on the color of our baju mmg i'd like to give this honor to his mom to choose. lgpun pening la pk byk2 pasal bnde2 ni. pening kat material je dh xtertanggung. 

overall, katenye mak die agree to buy me kain by april. kalo ikutkan sale jakel its until 5th may. euro moda rase ade sale jgak up to 80% but xtau smpai bile. mintak2 la blom abis lagi. dgn kadar segera i nk gi check mase lunch hour nnt. cant wait! or kalo ade sape2 tau share la. the sooner i know, the better. =P

pk punye pk rasenye melepas la nk buat baju ala2 jovian mandagie tu. xsanggup nk spend duit sampai seribu on the material. blom tailor lg. but alhamdulillah i ni masih beragak orgnye. untung lah sape yg mampu tu kan. i sedar i ni bkn org ada2 so taste tu jgn la nk mengada sgt (curhat).

i dh mule nk suke beaded chiffon. berangan nk buat design mcm tu, desigm mcm ni. tp xjumpe lg design yg btol2 melekat dihati. but yeah, perhaps i'll just go with the chiffon. its safer dont u think. berazam nk do the beading or what ever it takes supaya nmpk lebih berseri sendiri. n yg kite sume maklum, bunga chiffon yg dipatch kat baju tu sgt in skrg kan. yupp, yg mcm marion, siti sarah n elyana punye baju tu. 



source : google je

xtau nape i rase mcm bunge2 tu do-able sgt. well apsal plak xkan. kalo xdo-able abis sape plak yg tepek kan kat baju 3celebs diatas. masakan robot. hehehe.. jd sbg b2b tegar, i cepat2 google step2 nk buat bunge tu. yg i jumpe, ade 2cara. up to u nk bunga mcmane.

cara pertama

bahan2 nya..

n tadaaa..

i pun xtry lg but will definite share this with u kalo i dh try nnt. so, if u girls interested, feel free to check on its tutorial [here]

cara kedua

u need chiffon, gunting, hot glue, peniti n anything round untuk jadi acuan (acuan?)

n it'll turn out like this! cantik kan.. imagine kalo gune ur color. *drool*

this one seems easier, to me la. xpayah jahit2 but tampal2 je. can check on its tutorial [here]

ok, keinginan semakin membara. gotta focus on work now n lunch nnt nk gi jln euro moda. ttyl darls. ttyl.. =)

3 comments:

poyaty said...

hai, wahh mmg in kan bunga chiffon tu skang. hehe. saya x fikir lg ni, bln 6 baru pk psl baju.

salam kenal ya :)

anaztasias nora aira said...

hii dear...u nak join gath..datang je..add mana2 b2b di fbnanti dorg add u ke group to.btw boss bbf ni farah fatihah..kenal kan? :)

fira. said...

poyaty, i mmg purposely stand by awal2. i cume xpandai buat baju je. the rest mmg i nk kerjakan sendiri. so, i need extra time. dgn kerja lg. takut xsempat. =P

nora, bole ke dtg je? tgk la, nnt kalo i free i dtg. but msti best kan dpt jumpe b2b. =)