Wednesday, April 11, 2012

saya lupa saya dh mengandung berapa minggu

holla si cantik manissss!!!

its been awhile i know. maaf, kehidupan sedikit boring n tiada ape yg enak dikongsi. ni pun sbb dh gian bebenor nk menaip dikala kerja dioffice cume utk menggoyang kaki. alhamdulillah, masih bernafas ni haa.. sorry, i pregnant so xlarat nk sapu2 sawang kt blog *tipu, dlm blog ni mane ade spider nk buat sawang*

anywhoooooo, i nk bgtau korg ni yg acid folic 30bijik yg doctor bagi hari tu dh tggl 5bijik! owh... dh dekat sebulan rupenye since i found out that im pregnant. so far, syukur saje xde masalah during my early pregnancy. sihat walafiat cume unlike most m2b, i kurang selera mkn. i dont eat much + i dont easily eat anything in front of me. kalo xde ape yg kne tekak atau malas nk membeli or memasak, i sanggup berlapar uols.. see, hardcore xhardcore mak budak sorg ni..

tapi kan tapi kan, i sgt degil n malas menjaga kandungan *such a bad mother i am, i know* dh la mknan xcukup zat, susu xminum. lps tu, selamber kering je 2kali minum air gas *memule kt pizza hut pstu kt kepsi*. mengada mcm kandungan dh kuat. pejam2 mata lagi menikmati kelazatan pepsi n  mirinda strawberry. *dlm hati rase bersalah dgn baby, tp sbb mommy ni selfish maka, merasa la si anak air bergas yg enak, lazat dan berkrim tu* <----- tolong pang i sampai i pengsan pls..

hari2 pgi kerja masih pakai kasut tinggi. hampir sume org yg tau i pregnant geleng pale tgk kasut yg i pakai skrg. what to do. i bkn shoe collector. kasut ni dh la baru hubby belikan. kne tggu cukup bln baru bole beli kasut pendek. sobs. n name pun org ngandung, mmg xsah la kalo xsuke mkn asam kan *yeke?* i pun ade asam kegemaran jgak. i love eating "asam madu" or "asam emas" yg sgt enak. erkkk.. name ni i dpt sbb kt plastik die tulis gitu..

*lps snap aku ngap sebijik. alhamdulillah, bekalan kt dlm handbag blom pernah putus. pang!!!!*

tp these couple of days, perut rase cam xsedap. lebih tepat kalo i kate yg perut i sakit. sakit rase cam cucuk2 or senak kt bawah tu.. seriously, i dh start worry. i know that i've not been in a good shape lately. physically or mentally. life have been a little chaotic. even now i know that i can get through these like easy peasy but i xtau hows it going in there. dh start fikiran merapu meraban. thinking of asking hubby to take for a scan check up right after office. honestly, i love my pregnancy even though i xrase ape sgt lg. like i said, life has been normal.

baby shop is one of my favorite spot skrg. i dont fancy stroller but i adore playpen so much! rase cam nk masuk skali dlm tu bile dh ade baby nnt. 

pls doa kan yg baik2 utk i n baby ye.. *mintak dlm nada cemas walaupun i tau i xpatut fikir yg bukan2*

ps. ape yg tertulis di tajuk, i mean it.. asik confuse i ni dh pregnant 9weeks ke 10weeks? nk kire malas.



10 comments:

Nadya Zahid said...

I'Allah everything will be ok fira...i pon suke minum air gas..hehehehehe :)
n my auntie ckp mase die pregnant for 9 months...everyday minum air pepsi...hahahahah :)
wish u n baby u sihat walafiat...

LisaLisut said...

i rs normal kot cucuk2 tu.sbb masa i mula2 in 1st trimester pn sll rs cmtu.certain org kata sbb uterus nk mengembang. minum bole xde hal i pn minum je cuma jgn la bantai 24/7 hahah.

pray for the best amin.

ala u xyah susah2 la nk kira.g je pregnology.com. n masukkan last period nt dia calculate lps tu nt kuar dr week1 smpai 40weeks u dload je save as pdf.siap dgn tarikh2 lagi.i refer kt pdf yg i save je hehe

cha said...

Eeee u ni slumber je minum air gas kan haha. Jagala kesihatan u. Dh bole2 dh pakai kasut rendah hehe

Asfiza said...

as pun suka asam tu... masa sekolah dulu suka beli time rehat..hehe

farhana shamsuddin said...

boleh lupa tu..huhuh

fira. said...

alamak.. kan dh kne sedasss dgn cha.. *larikkk*

amy fahmi said...

haipp..ni dietitian nk marah ni

Mrs Linda said...

tak mampu berkata apa. sebab aku yg jd peneman dia minum.. muahahah

choclairissa@intan marliana said...

bertuahnye u dear xde prob pasal hal2 nk pregnant n get pregnant..sgt jeles :)

Puan Simply Syeeda said...

knp i pregnant xlalu nk mkn asam.. huh? i suka mkn buah oren je even dulu sebelum pregnant xsuka mkn oren pun..