Thursday, April 19, 2012

nota balik kerja

its about 10mins to 5.30pm. tgn sgt gatal nk mencoret sesuatu kat blog ni.

selepas mengeluh kt blog psl my working life earlier today, i guess hari ni i jadi lebih productive berbanding biase. even tho during the absence of my bosses tp i still buat kje since diri ini tetibe terasa penting plak. *muntoh*

well, td i had lunch with my colleague kt secret recipe. terima kasih kt cha sbb lasagna di blog nya sgt tempting. walaubagaimanapun, lasagna di secret recipe sedikit mengecewakan but i still finished it sbb xde azam nk tolong habis kan.  

btw, have u girls ever encounter hari2 where u feel like calling ur partner constantly? i ade rase mcm tu hari ni. in fact almost hari2 pun.  i rase i tau azam rimas but who cares. sometimes xde ape pun nk ckp tp call jgak. hahaha.. bini ngade haku ni kan? tett

today, i sempat gain some information pasal pregnancy. i read about why perut always cramping2 smpai rase nk menonggeng n hows my baby has been progressing. so i share skit kt sini ye.

senak perut 
lately, perut selalu diundang senak. seriously, it feel sucks. sgt xmenyelesakan ye. lebih2 lagi dioffice kalo i xrase senak, i akan rase loya n dari situ la dtg bau yg bukan2. imagine tetibe bole terbau cili kering.. musykil2..

tetapi, lepas digoogle puncanya, rupe2nye senak perut adalah disebabkan ligamen2 n tulang2 yg sedang membesar utk bagi space kt baby. hehehe.. xkan la nk suh baby besar dlm "bilik" yg kecik kan? so some minor renovation need to be done. ohh ade terbaca pasal jumlah sakit manusia yg perlu dialami oleh perempuan yg sedang bersalin tu? kalo xsilap ia bersamaan dgn 500++ tulang yg patah secara serentak! n i guess, this is just some part of it.. *m2b, sila baca dgn nada bangga ye bukan takut*

baby's progress at week 12
at week 12, baby sudah ada muka! maaf kan saya, source nye saya dh padam jd terima kasih la ye kepada tukang punya source. i just tulis ape yg i ingat je sbb lepas bace je, i terus call hubby. at week 12 jugak, baby dh start keluarkan jari jemari nye n most of his/her organ has start functioning well.. hoorah!!! 

we just cant wait to see the baby n we hope he/she is doing well in there.. well baby, excuse ur mommy's diet eh? i know its a bit messy tp i only eat "good" food kan? enjoice..

fetal development at week 12

ok then, time's up! gotta start packing home now.. jumpe lagi di hari jumaat semua!!

i luv uols! <--- tetibe but ape salahnye! =P


6 comments:

Miss Sunshine said...

fira...
dah 3 bulan ye...
sekejap je masa berlalu...
take care..
kita pun selalu je call suami walaupun takde benda nak cakap...

Hanys Jehari said...

500 tlg pth serentak.. Berdebar, walau blum m2b.. Take care dear

Syima Syaz said...

setiap minggu mesti nak check perkembangan baby kan...


nanti dia dah keluar kita rindu la 'rasa' ni...

cha said...

amboi carik jugak ye lasagna u huhu yela i tau baby yg nk mkn bkn u kan kan :p

tak sabarnya nk tunggu kwn2 i ni semua bersalin :)

UyaRayza said...

i baca tp dgn nada takut tp tetap kagum ble? hehehe..

fira. said...

hana : thank u!! awak mmg la harus call hubby awak slalu. korg jauh.. mcm i slalu nnt die ckp, "tggu blk xbole ke?"

hanys : huhuhu.. i terpaksa buat xheran je dgn statement tu.. kalo x, mati la xnk bersalin..

syima : u dh xlama lg.. lgpun baby u dh besar. msti lebih interesting..

cha : cpt pregnant jugak!!!

uya : ahhh... xyah ckp byk! buat anak cepat!