Tuesday, November 8, 2011

thank you, tok!! skrg dah bole kawen!!!

its 2 o'clock in the morning n i masih tercangut didepan laptop dgn harapan sebidang laut nk meng-sharing activity 8 november 2011.. ye, skrg sudah 9 november tapi saya tidak pedulik..  *ngarut ngantok*

hari ni hari selasa.. bukan sabtu ape tah lagi ahad.. i berkerja dioffice seperti biase.. siap ade extra work loads lagi tp saya lobos kan juge diri dgn kadar segera.. blk rumah, naik je atas ternampak katil baru dgn tona warna yg betul tercongot didepan tangga.. mmg i dh pesan dkt mak, nnt kalo ade katil baru, jgn masuk kn dlm bilik lagi sbb nnt nk cat leceh plak nk keluar kan balik.. al-maklum, bilik sekangkang rabbit.

budget dh btol la plan i xnk masukkan katil tu.. tp sudah nye, bilik kosong siap boleh bergema.. xdpt byg kan kt mane la i tulis entry ni mlm ni kalo bilik yg dikate2 kan tu, tidak di cat dgn kadar segera.. mujur kedai cat ade byk depan mata.. lantas i terus ajak mak abah n adik2 ke kedai membeli se-tong cat. dulu ye2 kate nk bilik berwarna resort.. tp hasil nye...

pink - ish????

maaf, katil masih blom bertilam.. blom jumpe tilam idaman.. insyallah, coming soon.. sekarang masih gune tilam single.. ahakzz.. bukan kah aku masih single? tettt..

so itu la hasil nye kerja gile mlm2 bute.. syukur punya abah n adik2 yg sgt baik dan penyayang.. tetttt 2x. but seriously, kalo xde dua org hero yg gagah perkasa dan seorg mandor pencen yg berpengalaman, msti susah nk merealisasikan bilik pink seperti yg sedia ade skrg... gagagaga...

adik2 ku sexy mengecat..

*************************************

THANKS YOU, TOK!!! SKRG DAH BOLE KAWEN!!!

persetan kan dinding bilik pink, tilam empuk bersalut coklat dan sebagai nye.. walau duit banyak berkepuk di dompet, kalo xdibenarkan kahwin, ape gunanya ye tak? but today officially, azam n i dh dibenarkan kahwin!!

wohooo..

documentations

done ya'll!!!

sgt gembira bile dpt tgk kebenaran tu.. mcm xsangka pun ye... actually the procedure adalah super kacang! nk i cerita ke? well, ape salah nye share kan..

step #1 : of course la kne kumpul kan semua documentations yg diperlukan.. make sure kursus dh pgi, HIV test dh buat, isi form dgn btol dan sebagainye..

step #2 : like myself, mujur abah baik dgn neighbour depan rumah yg rajin ke masjid tu utk tanye sape jurunikah kat my area.. pgi jumpe jurunikah, jurunikah sign n bole submit approval td ke jais..

**note : azam n i were from the same area so we shared the same jurunikah n the approval pun kitorg submit terus skali..

step #3 : double check kalo2 semua documentations needed tu cukup.. beri kan saje kepada kakak kaunter n byr la processing fees die yg berharga rm10 utk satu kepala.. after kakak kaunter dh puas check, die akan bgtau bile bole amik blk kebenaran tu.. like my case, hantar hari tu hari jumaat n die suh amik hari selasa which is today (but kalo ikut timing skrg dh wednesday dh)

step #4 : hari selasanya sudah tiba!!! i xdpt nk ikut ke jais sbb kerja.. so, azam sorg yg pergi.. 

**note : rase nye bende ni mmg bole buat sorg la.. xpayah nk bwk berpasang2 an..

step #5 : ni i blom buat but later i akan buat.. i need to pass all these to jurunikah.. kut2 la die nk study ke ape..

step #6 : mule la rase excited n makin xsabar nk kawin.. kalo azam disisi msti i dh xterkam laptop.. msti terkam azam je.. huhuhu..



4 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

byk dah settle

amy fahmi said...

yeay!!!!! tak sabar nk uruskan bende2 ni. excited! ;p

UyaRayza said...

kawen skang la ape lg hehehe

fira. said...

wee... excited kan hal2 mcm ni.. uya, kalo la bole, mmg i dh kawin dh pun.. =P