Thursday, November 10, 2011

october checklist progress

its 11.11.11 ya'll!!!!

selamat pengantin baru to 111111 brides n hopefully ini date bole kasi ong same lu olang..

eventho its already november, tp i baru nk cross few items yg sepatutnye i dh cross bulan lepas.. lambat, i know.. but still, better late than never, yes? im proud to say that most of the things mmg btol2 ikut plan.. alhamdulillah.. yg mane dh bole settle kan tu, i mmg terus buat.. xmo dh tunggu2 lame2..

so, to list.. im proud to announce that

invitation out
check!

preparing bilik pengantin
check!

finalized doorgifts
check!

scout spa treatent centre
check!

n the best part

confirm honeymoon packages
super check!

hahaha.. actually mmg nk cite pasal part honeymoon pun.. well, sape yg xnk honeymoon dek non.. haihh... semata2 nak kawin, holiday trip dgn family pun xde thn ni.. financial too tight, xsanggup nk spend utk libur2..

so, harus la i look forward on my honeymoon kan? masa kan tidak.. habis badan penat mengerjakan kenduri.. i can even imagine the exhaustion pada mase hari tu nnt..

few confirmation have been done.. apart from bilik bersiap dihotel berdekatan (which itu pun i amik 3days 2nites stay to avoid rushing2) i also dh booked villa di PD!!!!

hahahaha.. suke gembira, bergelak ketawa.. yes, cume PD but itu pun dh cost me so much! xpe la, nk release tension smbil bermadu asmara dgn sang suami for the very first time, i dont mind paying.. altogether, mlm after kahwin mmg byk diluar.. nite after nikah i'll b sleeping at the hotel, so do the nite after the reception.. after that bole test power tilam baru dirumah sendiri bersama sang suami.. see if this new tilam can fit us both *ahhh.. mengada*. the next nite, rumah family sang suami. test tilam sana plak. hahaha.. the following nites baru la ke PD menikmati keindahan panorama..

GRAND LEXIS PORT DICKSON!!!



can u spot the pool? yupp, its a private pool so yes, its going to be all ours utk jangka masa yg bakal menyusul nnt. hikhikhik.. even tho insyallah akan smpai ke krabi, but kt sini la nnt nk testing pakai bikini ala2 baywatch.. hahaha.. jgn marah haaa.. its for the view of my future hubby only. time tu dh berangan nk posing ala2 justin bieber n selena gomez bercanda2.. (motif justin bieber?)  ahhhh... wtv it is, sekarang ni mmg tgh mood meroyan nk honeymoon.. wewittt..

13 comments:

Miss Sunshine said...

wah... fira dah feeling2 nak honeymoon ye.... tak sabarkan... ^_^

kaklong said...

adoi....sabar ye dik...

kak long dan kwn2 sume yg B2B pasti akan tertarik dgn citer cik manis ni kan...hehheh

pe pun, hope everything ok je darling! :)

.:shura shushi:. said...

gile best..!!! i pun tengah survey kat citu tp kahwin lmbat lg..hihihi

UyaRayza said...

LOIKE!!!! mode honeymoon trigger lagi kuat dr mood kawen mcm mane nie hehehe

fira. said...

korg, harus la rase xsabar.. korg sabar x? sabar x? huhuhu.. i wish bole escape hari2 n straight pgi ke kawin (kecuali hari gaji). tehehe..

shura : bole survey2 dulu.. kalo u lambat lagi nnt i survey kan eh? =P

cik enul said...

Grand Lexis PD mmg sgt superb!!!!! i pun mangidam nak honeymoon kat sini walaupun i org N9...tak malu la nak honeymoon kat negri sendri..hehehe... pilihan yg mantap!!huhu

LisaLisut said...

fira...fira...nk ikut.... (duduk sudut bilik) ;p

:: FrappoFrap :: said...

alaaa.. bestnye.. tak sabar lah macam ni.. hahaha

K.I.N.A said...

aritu pun teringin nak pakai bikini kat private pool..hahaha..

Nadya Zahid said...

kelakar tau fira ni..anyway..happy hornymoon..

~ NANA ~ said...

wahh best best! hornymoon mmg best! hehe

nurul harnani said...

syoknyeee.. ley tak email nanie berapa rm die? malas nak goggle.. haha

sebab kt pd ade mcm international legend tu pon ade private pool..


nanie_nakata@yahoo.com

Orkedanza said...

fira..part nk pkai bikini yg best tu..bila lg kn nk pkai..haha. btw i da pnh stay sn on last july. mmg best. before this legend international water homes..now diorg da tukar management...tu yg tukar nama :)