Wednesday, November 23, 2011

7 years n counting

alhamdulillah, allah panjang kan umur i dgn azam. alhamdulillah, allah panjang kan jodoh i dgn azam.. bersyukur sgt sbb smpai hari ni, i masih bersama lelaki yg i knal 7thn lepas.. teringat mase 1st time kitorg jumpe.. i never thought that he'll be the man i'll marry to..

this year anniversary xsemeriah thn2 lepas.. this year lebih matang n serious. mungkin sbb stress membuat persiapan fizikal n mental until our wedding day.. 23 has always been my sacred date.. hari ni la i sambut anniversary n hari ni la jgak genap sebulan je lagi kitorg nk kawin. cincin tunang i pun dh genap setahun 10 bulan dh i pakai.. what a date kan?!

syukur sgt pada tuhan for making me who i am and what i am today.. semoga yg akan dtg sentiasa akan menjadi yg lebih baik n even if its not, msti allah dh tetap kan hikmah utk nya.. Ya Allah, Im blessed!!!


us, back in 2007.. owh.. i miss azam yg gondol..

********************************************************

so, mari balik ke realiti n wedding preps.. last weekend was our 5th weekend until our wedding day.. pagi2 ahad mak abah dh sibuk keluar masuk bilik bertanyakan itu ini.. walhal, i masih terbongkang ke kanan ke kiri cube utk tidur2 lagi.. malang nye, perjuangan blom selesai so harus digagahi juga badan ini utk mencarik segala mcm keperluan utk bilik pengantin..

alhamdulillah, semua bende basic dh complete.. on sunday i, mak n abah jalan2 di area shah alam utk carik carpet.. jumpe la carpet bulu2 harga rm150. n then masuk kedai lampu.. jumpe jgak lampu yg bole fit bilik i dgn harga yg murah.. semua tu i grab.. lampu dh pasang, carpet kne la tunggu 2-3minggu lagi nnt..


tad tad tadaaaa..

mlm nye, seperti yg dijanjikan, ahli persatuan yg dijemput oleh puan hidayati utk kemajlis bertandang nye pun berkumpul la di dewan jubli perak SUK. all i can say, reception tandang yati mmg cantik.. love the pelamin so much.. sgt sweet. xlupe pada bride n groom yg nmpk sgt happy dan berpengalaman menjadi suami isteri mlm tu.. azam n i sgt teruja tgk mereka kahwin.. owhh.. we just cant wait to have our own day!!!


the beautiful pelamin.. ahli persatuan yg lain sgt terer memilih meja.. tgk la, gua tgk pelamin direct je wooo...

pengantin dh smpaiii...

yati cantik kan?

ahli persatuan!!!!

yours truly bersama ahli persatuan n emi fadilah..

last but not least, yours truly dgn kekasih hati nya.. *battle of the perut!!!*

preparation utk wedding sendiri alhamdulillah berjalan lancar.. hujung minggu ni mmg pack.. excited nk berfitting2 baju utk majlis nikah n sanding.. owh, i just cant wait to see my beloved armour in his baju songket lengkap ber keris dan tanjak.. insyallah, will make full use of my days from now on.. 

to december bride, enjoy being single while u still have time n take care!!!

=) 

5 comments:

Miss Sunshine said...

fira.. dah 7 tahun...? Alhamdulillah... semoga berkekalan ke hujung nyawa...
Selamat membuat persiapan.. ^_^

Khalisa Ridzuan said...

i rs.....azam kene botak.hehe.br macho skit.hehe. lamanya 7thn! happy 7th anni babe :)

fitria said...

tahniah fira dah 7 tahun dah...

~Lieza~ said...

Congrats Fura for 7th anni... Semoga jodoh brpanjangan...=)

fira. said...

amin amin.. =) thanks semua..

lisa : mcm castello ke? *muntoh*