Friday, November 4, 2011

49 days until..

yupp, its less than 50 days n obviously its getting lesser. perasaan, if u ask me, my answer would be.. 

biase je

but if i ask myself, my answer would be..

nervous

mcm xpercaya je yg ape yg i nmpk tu btol. well, this is when bile tgk ticker kt bwh skali tu terase mcm ticker tu rosak. i used to have 215 days until the wedding day, 183 days until the wedding days, 97 days until the wedding day but now, 49 days until the wedding day.. kalo suruh zikir 49 kali tu, sekejap je habis.. 

*tarik nafas panjang2 n hembus slow*

basically semua nya dh in order. linda si purple sorbet tu plak dh terinfluence i utk tetibe buat hantaran menggunakan fresh flowers. die kate murah la hape la.. honest la, being a bride, siapa yg xnk hantaran fresh flowers.. semua teringin kut.. my only concern is time.. sempat ke nk buat nnt? ade mase ke? well, nnt kne tanye mak.. kalo die ok, rase nye proceed je la..

insyallah card akan siap over this weekend. mak azam dh beria nk distribute raya haji ni.. ya allah, sudah ade yg bakal dijemput ke? sumpah xpercaya.. rasa nya once kad dh siap, mmg dh sesuai sgt la utk diedar kan.. insyallah, semoga semuanya berjalan lancar..

its 49days until hari yg sgt dinanti2 dlm hidup.. im gonna be a bride! a beautiful one, i hope.. super tidak sabar utk ber mani-pedi bersame girlfriends ahad ni.. spa treat for myself? somewhere in december, insyallah.. what i really need now is a hair cut.. rambut skrg terlalu rangup.. yes, saya punye mslh rambut bercabang. syukur cume rambut yg bercabang. bukan lidah bercabang ye puan2..

bilik harus dimake over segera.. menunggu katil yg sebenar akan smpai dihari isnin. setelah itu langsir dan cadar.. i xsuke tunggu smpai last minit utk settle kan semua. dh la asik ade je yg silap.. syukur mase is on my side. kalo bole as soon as i got all the things i need, even if i have only 3weeks until the wedding day, xsalah rase nye kalo i cantik kn saje bilik tu seperti yg ia sepatutnya cantik 23 dec nnt.

follow up dgn vendor insyallah awal bulan 12. semoga semuanya alert n sudah bersedia utk memberikan yg terbaik.. insyallah..

* borang permohonan nikah dh submit ke jais n kne amik pulak surat kebenarannya on tuesday.. cant wait!

**misi pencarian lagu2 cinta bermula.. sila tolong berikan tajuk2 lagu cinta melayu yg suweet n penyentuh kalbu.. terimas!

4 comments:

Syima Syaz said...

ye ye... i suka post ni.post debaran seorang bakal pengantin (tertaip nakal pengantin, cpt2 padam)

byk2 berdoa, cool, tenang, jgn terbabit dengan gejala tidak sihat serta byk kan senyum... org kata apa2 pun..senyummm je

Miss Sorbet Purple said...

u mmg suka ingatkan i DAY yang sebenar bile entry ni keluar. i yg ter-influence dgn u okkkkkk.

ok mine almost 35day. *muntoh*

HERNANIE said...

I pn tgh nk cr love songs yg best. Nnt klu jmp share eh. Hu

fira. said...

syima : xberdebar sgt actually.. maybe sbb i siap kan jgak bende satu persatu.. weekend ke weekdays sume i sapu.. insyallah, i dh cube yg terbaik..

linda : peace..

nanie : tu la, kalo u ade pun u share kayh? =)