Monday, May 21, 2012

persatuan outing + movie review : what to expect when u're expecting

last sunday was awesome.. it started with persatuan's "friday" hang out session at sacc when kitorg sepakat nk tgk movie bersama2. uya yg start ajak main boling. tp, kalo takat die dgn rayza je yg bangga baling bola mengenai pin manakala yang lain terpaksa redha dgn kedudukan bola di dalam longkang, kami xmampu menanggung kemaluan.

so we then decided to watch movie tak lain dan xbukan, what to expect when u're expecting. its so unfair bile lokasi yg dipilih adalah putrajaya. sbb tpt tu cume dekat dgn uya while lagi 3couple ni (me + azam , amy + shuk n linda + faizal) dtg nun dr shah alam. tp sbb kan foodcourt, kitorg dtg gak.. unfortunately, yati xdpt join sbb xde an. fiena xdpt join sbb blk kampung. lisa xdpt join sbb we tot she's at seremban padahal die kate ade je ptg tu. tu la, sape suh xde whatsapp. kan dh kne tggl. tp xpe, die dpt beli breastpump for her little ones instead. yaya, kami sedia tggu smpai bile2 pun..

sesampai nye di alamanda, kitorg jumpe kat foodcourt. i had my waffle n azam had his mixed grill. waffle was great (as usual) and azam's mixed grill was ok. mashed potato die sedap. lepas semua selesai makan, we make a move. xbyk sgt berjalan sbb mcm mmg xnk jln pun. kitorg cume masuk esprit and lepas tu pgi concourse area tgk2 kereta. pstu tatau ape nk buat kitorg turun bawah.. lin2 kate die nak main bowling plak.. owh, mmg xmungkin i dgn azam main bowling. dpn tpt bowling ade arcade n we prefer to go there berlawan daytona. we played 4games. i menang dua, azam menang dua. ok la tu.. later joined by linda n uya.. pusing2 arcade buang duit then kitorg gi gsc. 

*maaf gambar blurr*

xlama pastu, amy join dgn shuk.. then beramai2 kami ke hall 7. lps tgk movie, kitorg konvoi ke lokas makana at puchong utk burger bakar. well, azam n i xdrool or tergoda langsung dgn burger bakar. so kitorg layan otak2 je. tp utk saje buat merasa, kitorg tapaw gak la burger bakar ayam (padahal xbakar pun) nak buat rasa2. at least psni kalo org tanye, kitorg dh pnah mkn.



overall rasenye biase saje. xla kami suke sgt. i prefer chicken mcdeluxe sbb less messy. azam pun kureng jgak. bole la for trial but kalo suh beli lagi, we dont think so.

**************************




overall i rated this movie as awesome. a good movie to watch for expecting couples or couple yg sedang mencuba. trust me, its worth watching it with hubby sbb u'll get to tumbuk, siku n buat muke comel n laugh dgn adanya suami kat sebelah.

this story wasnt as "expected" sbb we thought they all five are friends. tp sebenarnye x.. there are 5 different scenarios with different2 issues. well, pregnancy kan lain2. so this movie basically bgtau almost all the pregnancy issues. im so touched when it come to the part where diorg semua nk bersalin. despite ade yg bersalin sesenang bersin, yg kne teran bagai nak rak, ade jgak yg kne berdepan dgn maut sementara nk bersalin tu. true story kan..

owh well, sila kan menonton kepada anda diluar sana. pls bare with the starting sbb it is a little slow. but it'll climb up slowly.. =)

**********************************

so, there goes my sunday with all the loves one. sgt gembira bile suami saya mendukung aktiviti persatuan saya bersama geng2 yang lain. we had a blast hang out together n rayza's quote mase kat lokas makana, azam pun xbole lupe. hahaha.. good time! 

next up, bigger plan insyallah.. hopefully ramai2 bole join n we'll sure have fun. 

regards,


yours truly




4 comments:

LisaLisut said...

gahhh apa wassap2.sms jelah.huwaaaaaaaaaaaa.xpe mlm ni or malam esok i dating dgn KR tgk film ni .sobsob

cha said...

seronoknya. kalau dh berkumpul ramai2 lg seronok kan.

burger bakar daging yg sedap. ayam kureng. tp i dh mkn dua2 burger kaw kaw dgn anotbadlaa grill. notbadlaa grill menang bg i la. selera org lain2 kan

Shakina Farhan said...

bestnye da tgk..! nak tgk jugak tp bintulu ni movie lambat smpi..haha..

UyaRayza said...

maafkan saya..laki ku memang begitu hahahaha..lepas nie kite ronggeng2 sunway pulak k hehehe