Monday, March 12, 2012

Wedding Review :: Dessert Buffet (n a lil bit of sweet tooth review)

to those who made it to my wedding msti perasan ade dessert buffet at the back of the hall. seriously, my cuzen offer me her service n i am more than happy to accept. my sis cuzen syaira is the owner of her own boutique cafe, Luv Siera. located at the sphere , bangsar south, their specialties are definitely on desserts..

mase wedding i tu, i notice ramai sgt yg makan choki2, bawak candy floss, hisap lollipop.. even my OVs n OP! sumpah hati girang gumbira sgt mase tu.. i cant thank my cuzen enough for the buffet. fyi, its not really a candy buffet sbb the food at the buffet is more than just candies. my cuzen ni is very good at baking extraordinary cakes. hohoho.. i remember how i first met red velvet *chewah* when she was actually baked it specially for me on my engagement.. *awww*

kt buffet tu kalo xsilap siap ade rainbow cake n ape tah cake lain.. i sendiri xsempat nk jenguk buffet tu..

thanks to uya sbb ade amik gambar skit so dpt gak la i menengok rupe dessert buffet tu..


actually, i xpnah pun byg kan yg my wedding akan ade this such thing. but to me, dessert buffet mcm ni actually akan add a lil bit of fun along ur wedding day. but of cz, with proper arrangement and pemerhatian yg penuh dari sedara mara or sahabat handai..

i used to think that candy buffet or dessert buffet ni akan menjadi messy. hurm.. mungkin jugak tp sbb tu la penting perlu ada yg duduk disitu utk mengawal.. hahaha.. luckily all my guests behave2 belaka *rase nye* sbb mase being the bride for that day i tgk semua pun mcm happy menghirup choki2.. anak2 buah berlari2 sambil lidi lollipop tergantung dimulut.. owh, what a nice day..

just look at mimi handful of candies *n flower*. flower girl ngulor ni.. gotcha!!

even if syaira is not my cuzen, i mmg akan recommend her to u guys yg berminat nk ada your own dessert buffet or candy buffet on ur wedding day. actually xjgak wedding day, birthday bole, engagement bole, majlis cukur jambul bole, anythng.. u name it! n btw, die pun buat service event decoration too which i wish her all the best!

check out their special video of their projects *termasuk my dessr buffet in the making* at link below..

LUV SIERA
*click2*

***********************

haaa.. bace xentry john carter i.. i ade ckp yg i ade spare 1hour before the show kan? n we actually carik ini...


maaf gambar popcorn nye ade tp kat hp hubby so letak logo je la ye.. teringin nk mkn since yati dok cite pas pus pas pus kt i, linda n amy.. 

so psni kalo org tanye bole ler kami jawap, ye.. kami sudah rase garret popcorn yg "mahal" sgt tu..


maaf, kualiti gambar sgt xbermutu.. ditambah pulak dgn pompuan gembira yg dpt popcorn tu.. me n azam beli medium size caramel crisp n rase nye.. adalah sedap. tp xla sesedap smpai termimpi2.. medium size cukup utk dikongsi seisi keluarga.

kesimpulannya.. mkn garret popcorn kerana ia sedapppp..


8 comments:

cha said...

tulah nk kene ada org jaga tulah i tak buat candy buffet tu ahah *alasan*

cik enul said...

kena try niyh..
slalu nak popcporn kena tunggu tgok wayang baru dapat..

Nadya Zahid said...

bdk2 ofc i setiap hari bli mase garreth bukak awal2 dulu..nad mmg xleh masuk garreth ni coz manissssssss sgt..hehehheh..
maklumla ofc i depan klcc n pavi...so nak bli pe2 snang..ehehheeheh

LisaLisut said...

i suka candy buffet u. siap ckp blkg yg jurai2 tu photobooth n ajak budak2 tu g amik gmbr kt situ hahaha.skali dorg ckp bukan aaa lisa.tu backdrop candy buffet lol.

i curi byk candies sbb kr nk makan lol.
i yg hari2 kt OU pn xbeli popcorn tu sbb mahal. i tggu org banje br mkn hahaha. kedekuts. sdp la jugak but too sweet to my liking hehe

Hidayati Farhan said...

ohoii, cerita saya m'pengaruhi ek fira. pasni nak cite mknan yg lain2nya supaya u pi carik dgn gigih. hahahahaha

fira. said...

cha - tu laa.. i pun kalo bkn cuzen yg offer, i pun xbuat sbb to me mcm mengecahkan skit la kan.. tp cuzen i monitor baik punyeeee..

cik enul & nad - owh, mmg sedap pop corn tersebut worth buying once. tp kalo anda bkn peminat pop corn, barangkali anda akan membelinye cukup setahun skali..

lisa - ko amik je la gambar kt backdrop tu.. hahaha.. xpe, bapak budak nk mkn candies, adalah dimaafkan..

yati & lisa - garret popcorn sedap tp kekadang rase mcm mkn kuih melayu yg bipang (yg kacang salut sira gula tu) pun ade.. pstu nnt die oily rase mcm br lps mkn dodol. hahaha..

UyaRayza said...

saya mahu itu popcorn..no matter what weekend nie akan diusahakan juge..x kire!! ;)

fira. said...

uya, its weekend!!!! sila kepoh2 jika dh mendapatkan garret ye.. tengkiuverimas